Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Μπάστας (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου Ιονίων Νήσων)

Δε 11/12/2017



«Σε μια από τις συσκέψεις που είχαν γίνει για τα απορρίμματα της Ζακύνθου στο υπουργείο εσωτερικών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νιοτόπουλος, είχε πει στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, και στον ίδιο τον Υπουργό, ότι πρέπει να υπάρξει λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων, και για αυτό πρότεινε να αλλάξει χέρια η αρμοδιότητα της διαχείρισης των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο. Πήρε όμως την απάντηση ότι υπάρχει νομοθετικό κενό.

Για να γίνει κάτι τέτοιο λοιπόν, πρέπει κάποιος να πει, να παραδεχτεί, ότι ο Δήμος Ζακύνθου και ο ΦΟΔΣΑ είναι ανεπαρκείς να διαχειριστούν το ζήτημα των απορριμμάτων. Ας το πουν λοιπόν, ας το παραδεχτούν πρώτοι και αν όντως είναι, να πάνε σπίτια τους.

Το συνέδριο για την ανάπτυξη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία, θα έλεγα πως αντί να πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πήγε το βουνό στον Μωάμεθ.

Στο συνέδριο που έγινε στην Κέρκυρα, δεν παρευρέθηκε κανένα στέλεχος της ΝΔ και κανένας από τον Δήμο Ζακύνθου.

Κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, πάντως έξω από τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου δεν βρέθηκε κανένας περιφερειακός σύμβουλος, ούτε καν για διαμαρτυρία, όπως είχε προβλέψει ο κ. Νίκος Ποταμίτης.

Μετείχαν άνθρωποι που δεν συμφωνούν απαραίτητα με την Κυβέρνηση, αλλά ακούστηκαν προτάσεις και κατατέθηκαν απόψεις, υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος.

Η άσκηση πολιτικής είναι θέμα σωστού σχεδιασμού, δεν πας σε κανένα Υπουργείο με παρατεταμένο το χέρι, συνεχώς να ζητάς ως επαίτης.

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Κέρκυρας για το θέμα των απορριμμάτων, τόνισε ότι για το πρόβλημα των σκουπιδιών που επηρεάζει και τον τουρισμό, η Κυβέρνηση έκανε αυτά που όφειλε να κάνει, έδωσε άδειες και χρηματοδοτήσεις, πήρε όλες τις αποφάσεις που όφειλε να πάρει. Συμπλήρωσε ότι εφόσον υπάρχει πρόβλημα στην υλοποίηση, από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Κράτος θα πρέπει πάρει και όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να λύσει το πρόβλημα.»     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background