«Δεν αισθάνομαι δικαιωμένος με τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά με την απόφαση του ΣτΕ για τον Λίβα.
Ο δήμος προτείνει σήμερα ένα σχέδιο, που εγώ πρότεινα το 2008.
Θα ήταν ιδανική λύση, να γίνεται η επεξεργασία των απορριμμάτων στο αεροδρόμιο και η ταφή στον Λίβα, αλλά το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αδειοδοτηθεί ο χώρος του αεροδρομίου, αφού η μισή έκτασή του ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Το είχα προσπαθήσει και εγώ στο παρελθόν.
Η κάθε προσπάθεια νέας αδειοδότησης, εγκυμονεί κίνδυνους νέων ενστάσεων και άρα περαιτέρω χάσιμο χρόνου.
Η αδειοδότηση στον Λίβα, αναφέρεται σε συγκεκριμένης έκτασης οικόπεδο 86 στρεμμάτων, που δεν είναι ιδιοκτησίας μου. Ο δήμος δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε χιλιοστό. Εγώ δεν είχα ποτέ στη ζωή μου κανένα οικόπεδο.
Για την κατασκευή μόνιμου εργοστασίου στον Λίβα, μπορεί να χρειαστούν και 2 χρόνια για την ολοκλήρωσή του. Υπάρχει σωρεία αντιφάσεων στην όλη διαδικασία του δήμου για οριστική λύση.
Δεν χρειάζονται επιτροπές, αλλά πολιτική απόφαση. »
Ανδρέας Ξένος (πρώην πρόεδρος ΦΟΣΔΑ):
Δεν υπάρχουν ετικέτες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ο Σταύρος Κοντονής θα γίνει ο νέος Ηλίας Τσιριμώκος, Πρωθυπουργός της αποστασίας
Αντώνης Κασσιμάτης
11/06/2026
Μόνο γέλιο μου προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει στη Βουλή και μιλά για δική μου ανυπαρξία
Διονύσιος Ακτύπης
11/06/2026
Σε σημείο γελοιότητας έχει φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ο Τσίπρας δεν θέλει συνεργασία με άλλα κόμματα
Σταύρος Κοντονής
09/06/2026
Σοβαρό θέμα κακοδιαχείρισης στα οικονομικά του Δήμου- ζητάμε έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου
Γιώργος Τσουρουνάκης
09/06/2026
Η ΔΕΥΑΖ προχωρά στην ψηφιακή χαρτογράφηση δικτύων ύδρευσης
Διονύσιος Τουρκάκης
09/06/2026
Η Ζάκυνθος στο στόχαστρο απατεώνων με νέα ψηφιακά εργαλεία και Τεχνητή Νοημοσύνη
Νίκος Τσουκαλάς
08/06/2026