Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Απολύτως λογική και άμεση η αντίδραση του Πρωθυπουργού μετά τις ανεπίτρεπτες δηλώσεις

Τρ 8/02/2022«Απολύτως λογική και άμεση η αντίδραση του Πρωθυπουργού, για την αποπομπή από την κυβέρνηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού και τη διαγραφή από τη ΝΔ του πρώην Υφυπουργού και νυν Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα. Στο αξιακό μας σύστημα δεν χωρούν τέτοιους είδους τοποθετήσεις από στελέχη του κόμματος. Οι δηλώσεις που έκαναν αδικούν την προσπάθεια της τότε κυβέρνησης Καραμανλή για την αντιμετώπιση των φονικών πυρκαγιών του 2007, είναι καταδικαστέες, και αδικούν επίσης όχι μόνο το κόμμα, αλλά και την κοινωνία. Είναι ανεπίτρεπτες τέτοιες δηλώσεις σε κάθε περίπτωση αλλά ειδικά όταν αναφέρονται σε φυσικές καταστροφές, με νεκρούς και απώλεια περιουσιών.

Δεν είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση για την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο 100% των αιτημάτων περί στήριξης, όμως κάνει μεγάλες προσπάθειες για να στηρίξει τα εισοδήματα. Πέρυσι ενισχύσαμε τους αγρότες με 1 δις ευρώ, ενώ φέτος για τους πρώτους μήνες του 2022 έχουμε ήδη δώσει 170 εκατομμύρια ευρώ. Καλύπτουμε για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο το 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, μειώσαμε σε μόνιμη βάση τον ΦΠΑ για τα λιπάσματα, έχουμε μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ για τις ζωοτροφές, ενώ προσπαθούμε να κάνουμε και άλλες μειώσεις φόρων. Ταυτόχρονα, με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την μείωση στον ΕΝΦΙΑ, προσπαθούμε να στηρίξουμε την κοινωνία, αλλά πάντα στα περιθώρια που μας δίνει το δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας. Καμιά κυβέρνηση δεν θέλει να είναι δυσάρεστη προς τους πολίτες, όμως κάνουμε αυτά που μπορούμε, βάση των δυνατοτήτων που και η οικονομία μας έχει. Οι αγρότες θεωρούν ότι πλήττεται το εισόδημά τους και κατά συνέπεια αντιδρούν. Πρέπει όμως άπαντες να αντιληφθούν ότι κινούμαστε βάση του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε.

Έχω απόλυτο σεβασμό στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Παράλληλα με την αναμονή των δικαστικών αποφάσεων για την αγοραπωλησία στα ορεινά, προσπαθώ συνεχώς να αναδεικνύω το πρόβλημα των συμπολιτών μου, που αδικήθηκαν και θίχτηκαν από αυτή την επίμαχη αγοραπωλησία. Σε αυτό το πλαίσιο είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα. Είναι άδικο οι κάτοικοι των ορεινών να αναγκαστούν να υποβάλουν αγωγές και να δαπανήσουν χρήματα που οι περισσότεροι δεν διαθέτουν. Είμαι πάντα υπέρ των επενδύσεων, αλλά των νόμιμων επενδύσεων, όχι αυτών που θίγουν περιουσίες. Αναμένω στη Ζάκυνθο και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κότσιρα, με τον οποίο θα συζητήσουμε για την υποστελέχωση που έχει το δικαστικό μας μέγαρο, ενώ θα γίνει και μια συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ζακύνθου.

Θεωρώ πως πίσω από αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα κατοίκων των ορεινών, όπως αυτοπροσδιορίζεται, η οποία έστειλε και επιστολή προς τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, κρύβεται μια πολιτική σκοπιμότητα. Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε με email σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μου προκαλεί ερωτηματικά. Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν παλεύουν πραγματικά για τα δικαιώματα των κατοίκων των ορεινών. Μπλέκουν το θέμα της αγοραπωλησίας, με την επιτροπή που θα διαχειριστεί δημόσια περιουσία στο Ναυάγιο η οποία πολύ σύντομα θα συνεδριάσει και επίσημα. Μίλησα μέσω των social media με κάποιον από αυτή την ομάδα κατοίκων των ορεινών, του είπα ότι θα χαιρόμουν να με επισκεφτούν στο γραφείο μου στην Αθήνα να συζητήσουμε, γιατί από ότι έχω καταλάβει, όλοι αυτοί που συμμετέχουν στην ομάδα, στην Αθήνα μένουν. Όμως δεν βρήκα ανταπόκριση. Είναι δεδομένο ότι αυτή η ομάδα συνδέεται και με την τοπική Εκκλησία, αλλά προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με την Εκκλησία, ούτε με αυτή την ομάδα.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε μια συνάντηση των ξενοδόχων του Τσιλιβί με τον Δήμο για το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής. Στη συνάντηση αυτή κλήθηκα και εγώ, μήπως και μπορέσω να μεσολαβήσω στην κυβέρνηση για να γίνει κάτι. Προσωπικό τετ α τετ με τον Δήμαρχο δεν είχα, όμως του έστειλα το μήνυμα ότι είμαι στη διάθεσή του για να βοηθήσω όπως μπορώ και σε ότι θέλει για τη Ζάκυνθο.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background