Current track

Title

Artist

Background

Χρήστος Μεϊντάνης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Νικήτας Αρετάκης», μέλος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης

Δεν είμαι υποψήφιος με τον κ. Αρετάκη για το οικόπεδο στα Καμίνια – Την επομένη μέρα θα είμαι δίπλα αλλά και απέναντι στο Δήμαρχο

Τε 20/09/2023«Στις εκλογές του 2019 όπου και συμμετείχα για πρώτη φορά, οι συμπολίτες μου με τίμησαν με 436 ψήφους. Μέσω της συμμετοχής μου όλα αυτά τα χρόνια στο Τοπικό Συμβούλιο, απέκτησα εμπειρία για τα προβλήματα της πόλης κυρίως, αλλά και γενικότερα του νησιού και προσπάθησα να βοηθήσω τους συμπολίτες μου στην επίλυση των προβλημάτων. Θεωρώ ότι ως Τοπικό Συμβούλιο είμασταν το πιο πετυχημένο που υπήρξε ποτέ.

Πράγματι από την πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήσαμε ήμουν αυτός που στάθηκα απέναντι στον κ. Αρετάκη, βλέποντας ότι δεν ήθελε να γίνει το έργο της ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη. Στη πορεία επίσης έβλεπα ότι δεν γινόταν τίποτα από αυτά που ως Τοπικό Συμβούλιο ζητούσαμε, και για αυτό ήμουν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Δήμαρχο. Διαπίστωσα όμως, συζητώντας με τον κ. Αρετάκη, ότι είχε με το καλημέρα να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Ανέλαβε χρέη 35 εκατομμυρίων ευρώ από την εποχή Τσαγκαρόπουλου, και κέρδισε πολλές μάχες για παραγραφές χρεών. Κατάφερε να επιφέρει μια οικονομική εξυγίανση στον Δήμο και όλα αυτά, ενώ αντιμετώπισε στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του μια πανδημία, αλλά και πολλά προβλήματα με υπό στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. Για αυτό και πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ασφαλτοστρώσεις χρησιμοποιώντας τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τον τελευταίο χρόνο της θητείας του ο κ. Αρετάκης υλοποίησε τα τρία μεγάλα έργα που είχε ζητήσει το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης. Πέραν των ασφαλτοστρώσεων, έκανε την ανάπλαση των Εργατικών Κατοικιών, μιας υποβαθμισμένης περιοχής για πάρα πολλά χρόνια, με δημιουργία Παιδικής Χαράς, γηπέδου ποδοσφαίρου και μπάσκετ, παράλληλα ολοκλήρωσε το αντιπλημμυρικό έργο στα Καμίνια, που είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Κολοκοτσά αλλά είχε μείνει ημιτελές.

Επέλεξα να είμαι υποψήφιος με τον κ. Αρετάκη γιατί έκανε έργα και πιστεύω ότι θα κάνει πολλά περισσότερα στη πορεία. Πάντως ο μόνος λόγος που δεν πήγα με τον κ. Αρετάκη, ήταν ένα οικόπεδο στα Καμίνια, που κάποιοι λένε ότι θα πουλήσω ή νοικιάσω στον Δήμο, το οποίο δεν ανήκει αποκλειστικά σε μένα, αλλά έχει καμιά τριανταριά ιδιοκτήτες. Τα λέω, απευθυνόμενος σε έναν πληρωμένο δημοσιογράφο που με σπιλώνει και σε κάποιον άλλον πολίτη, που ήθελε να είναι στο ψηφοδέλτιο του κ. Αρετάκη, αλλά δεν μπήκε και βγάζει πικρίες. Για να κρίνει κάποιος έναν έντιμο, πρέπει και αυτός να είναι έντιμος.

Από τα όσα γνωρίζω, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου δέκα εκατομμύρια ευρώ, σε συγκεκριμένους κωδικούς τα οποία προορίζονται για συγκεκριμένα έργα, και ένα άλλο ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, που μπορεί ο κ. Αρετάκης να αξιοποιήσει για όποια παρέμβαση θέλει, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τα οικονομικά δεδομένα ου Δήμου τα γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Πράγματι στις εκλογές του 2019 ο κ. Αρετάκης υποσχέθηκε πολλά πράγματα, έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη και δεν κατάφερε να κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπάθησε και επαναλαμβάνω ότι είχε να διαχειριστεί την οικονομική εξυγίανση του Δήμου. Μπορεί να είναι ένας άνθρωπος όχι τόσο κοινωνικός, αλλά προτιμά να είναι στο γραφείο του και να δουλεύει πάνω στα προβλήματα. Θεωρώ ότι είναι καλύτερο αυτό, από το να κυκλοφορεί συνεχώς στον δρόμο για δημόσιες σχέσεις. Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας θα το ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο ίδιος ο κ. Αρετάκης.

Πέραν αυτών, ο Δήμαρχος δέχθηκε και περίεργες συμπεριφορές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο λόγω ενός άθλιου εκλογικού νόμου δεν είχε την πλειοψηφία αφού διέθετε επτά μόνο Συμβούλους που στην πορεία έγιναν τέσσερεις. Έβρισκε συνεχώς εμπόδια από την αντιπολίτευση που εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική της υπεροχή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάποιοι από την αντιπολίτευση δεν πίστευαν ότι ο Αρετάκης θα εκλεγεί Δήμαρχος, δεν τον ήθελαν, τους ενοχλούσε και είχαμε κακές συμπεριφορές από αυτούς, με συνεχείς επιθέσεις. Το είδαμε άλλωστε από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας του Δημάρχου, που την ίδια μέρα κάποιοι έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Τέσσερα χρόνια μετά και ακόμα δεν έχουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Δεν ξέρω, ίσως κάτι φοβούνται κάποιοι.

Εφόσον εκλεγούμε, την επομένη μέρα θα είμαι δίπλα αλλά και απέναντι στον Δήμαρχο. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι ένας δίκαιος άνθρωπος και δεν θα αλλάξω ποτέ.»


Current track

Title

Artist

Background