Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Διαφωνώ με το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια – Δεν είναι θέμα προοδευτικών ή συντηρητικών αλλά αξιακού κώδικα

Δε 19/02/2024«Για όλα τα σημαντικά νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, πάντα προηγείται μια συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον εκάστοτε αρμόδιο Υπουργό που καταθέτει το νομοσχέδιο. Το ίδιο συνέβη και με το νομοσχέδιο που αφορούσε τα ομόφυλα ζευγάρια. Συζήτηση είχαμε και όχι όπως λέγεται κάποιου είδους «μασάζ». Κανένας δεν πιέστηκε να αλλάξει την άποψή του. Κατά συνείδηση ψήφισε ο καθένας μας, ο Πρωθυπουργός έδωσε διέξοδο, λέγοντας πως όποιος δεν θέλει να ψηφίσει υπέρ μπορεί να απέχει. Αυτό έπραξα και εγώ, διαφωνώντας με τον γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια. Η στάση μου στο ζήτημα αυτό είναι διαχρονική και αν πειστώ στη πορεία ότι έχω κάνει λάθος, θα το πω δημόσια. Δεν είναι θέμα δεξιάς, αριστεράς, προοδευτικών ή συντηρητικών. Έχει να κάνει με τους αξιακούς κώδικες που έχει ο καθένας μας.

Έχουμε το σύμφωνο συμβίωσης που με μια Υπουργική τροπολογία θα μπορούσε να λύσει προβλήματα, μεταξύ αυτών και ζητήματα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Όσοι διαφωνούμε, πιστεύουμε ότι η θεσμική οικογένεια όπως την γνωρίζουμε, είναι με πατέρα και μητέρα. Αυτό δεν υποδηλώνει συντηρητισμό, ούτε σκοταδισμό.
Διαφωνία για το νομοσχέδιο δεν υπήρχε μόνο στους Βουλευτές της ΝΔ, αλλά και από Βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης. Δεν έγινε δυστυχώς και συζήτηση επί της ουσίας, γιατί το μόνο που ενδιέφερε τα ΜΜΕ ήταν στο ποιοι θα αντιδράσουν, ποιοι θα ψηφίσουν όχι και ποιοι θα απέχουν. Το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζει η ΝΔ ούτε και το ΠΑΣΟΚμ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που παρότι έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ψηφοφορία υπήρξαν διαφοροποιήσεις.

Η κυβέρνηση έχει στηρίξει σε δύσκολες περιόδους το εισόδημα των αγροτών, έχει δώσει πάρα πολλά με διάφορα νομοσχέδια. Μεταξύ άλλων έχει δώσει τη δυνατότητα ίδρυσης συνεταιριστικών σχημάτων με χαμηλή φορολόγηση και έχει μειώσει το ενεργειακό κόστος. Ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα στους αγρότες, το αντιλαμβανόμαστε, αλλά είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη και για αυτό θα διεκδικήσει ο Πρωθυπουργός, να δοθούν περαιτέρω ενισχύσεις από την Ευρώπη. Οι αγρότες δεν είναι η μόνη επαγγελματική, κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την ακρίβεια. Υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που δημιουργούν την ακρίβεια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στη παγκόσμια αγορά. Υπάρχει αισχροκέρδεια, όμως έχουν ενταθεί οι έλεγχοι, έχουν επιβληθεί πρόστιμα και βλέπουμε αποτελέσματα.

Είμαι υπέρ του να διευκολυνθεί ο κόσμος και να πραγματοποιούνται απογευματινά χειρουργεία σε δημόσια Νοσοκομεία, με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που θα έδιναν οι ασθενείς σε ιδιωτικές δομές υγείας. Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου δεν υπάρχει πρόβλημα καθυστέρησης οπότε δεν υπάρχει και η ανάγκη για απογευματινά χειρουργεία.

Πράγματι υπάρχει πρόβλημα στη Ζάκυνθο με την ανήλικη παραβατικότητα. Όταν έχουν μπει πολιτικές παρατάξεις στα σχολεία και μια μικρή ομάδα παροτρύνει τους μαθητές να γίνονται καταλήψεις, αυτό εντείνει το πρόβλημα. Όλα ξεκινούν από το σχολείο. Αντί να ασχολούνται οι μαθητές με την μάθησή τους, ασχολούνται με λάθος πράγματα. Το σχολείο είναι χώρος μάθησης, όχι συνδικαλισμού. Η λύση δεν θα έρθει μόνο μέσω αστυνόμευσης και καταστολής, αλλά μέσω μιας καλύτερης συνεννόησης με τα παιδιά. Παίζει ρόλο και η οικογένεια ως προς αυτό.

Τι επόμενες μέρες θα έρθει μια πολύ σημαντική νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους παλαιούς αιγιαλούς.

Έχω προγραμματίσει να συναντηθώ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών της Ζακύνθου.»


Current track

Title

Artist

Background