Current track

Title

Artist

Background

Σπύρος Χαριάτης
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Ζακύνθου

Δυστυχώς για άλλη μία φορά ο κ. Σπινος παίζει με την νοημοσύνη των πολιτών και των εργαζομένων

Τρ 7/03/2023ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛIΑ
Μετά το τέλος τής συνέντευξη του κ. Σπίνου πραγματικά αισθάνθηκα και εγώ και οι εργαζόμενοι της αποκομιδής των απορριμμάτων ότι ξαφνικά ζούμε στην Ελβετία!!
Δυστυχώς για άλλη μία φορά ο κ. Σπινος παίζει με την νοημοσύνη των πολιτών και των εργαζομένων, όλα όσα ανάφερε στην συνέντευξη στον ραδιόφωνο του Στίγμα είναι ψέματα και ανακρίβειες!!
Συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις τής Δημοτικής Αρχής, ντροπή !!
Σαν εργαζόμενοι και πολίτες τής Ζακύνθου ντρεπόμαστε πού αυτοί οι άνθρωποι ορίζουν το μέλλον μας είναι κρίμα και ντροπή να μάς παίρνουν για χαζούς και τούς πολίτες και τούς εργαζόμενους!!
Ακριβώς την ίδια ώρα πού ο κ. Σπινος έδινε την συνέντευξη στον Στίγμα, στον χώρο τού αεροδρομίου ήταν ο τεχνικός οασφαλείας, ο κ. Πυρομάλης, έκανε έλεγχο στους χώρους του αεροδρομίου και ο άνθρωπος τραβούσε τα μαλλιά τού σε αυτά που έλεγε ο κύριος Σπινος, για
1) την διάλυση τού χώρου!
2 ) Κτήρια χωρίς καμία πρόβκεψη ασφαλείας!
3) Αυτοκίνητα , απορριμματοφόρα διαλυμένα!
4) Πυρασφάλεια ανύπαρκτη , εργαζόμενοι χωρίς είδη ατομικής προστασίας!
Θεωρούμε ότι είναι ο άνθρωπος πού μπορεί να διαψεύσει παταγωδώς και να αποκατάστήσει την αλήθεια σε αυτά πού ο κ. Σπινος δηλώνει.
Εδω παίζεται το γνωστό παιχνίδι τού παπά, ο Δήμαρχος λέει θα τούς πάρω (τούς συνμασιούχους) και το γραφείο προσωπικού ο Δήμος καί οι υπηρεσίες προσωπικού έχουν καταργήσει τον ΑΣΕΠ. έχουν καταργήσει τούς εργατολογους πού τούς διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πρόσληψης των συγκεκριμένων συναδέλφων.
Όμως ο Δήμαρχος με τις υπεύθυνες υπηρεσίες τού δήμου εμπαίζουν αυτούς τους εργαζόμενους που μετά το κάστινγκ πού έγινε στο χώρο του Δημαρχείου τού Βανάτου με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο αν είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο κ.λ.π.!
Πιστεύουμε ότι σκοπίμως και μετά από συνεννόηση μεταξύ Δημάρχου και υπηρεσιών δεν προσλαβανονται οι συνάδελφοι!
Όσο με την μυοκτονια την ευθύνη δεν την έχει η Περιφέρεια, η Περιφέρεια στον χώρο πού τής ανήκει έχει κάνει τα δέοντα!
Ο Δήμος στο χώρο πού του ανήκει δεν έχει κάνει τίποτα!!
Οι λίστες που ο κ. Σπινος επικαλείται για την παράδοση για τα ήδη προστασίας στους εργαζόμενους το 2021 πρέπει κάποιος να τού θυμίσει ότι τώρα εχουμε 2023!
Σήμερα οι εργαζόμενοι μαζεύουν τα σκουπίδια χωρίς γάντια!
Ο κ.Σπινος και με την ιδιότητα του γιατρού πρέπει να ντρέπεται με αυτές τής δηλώσεις
πού κάνει!!
Εμείς οι εργαζόμενοι αγωνιζόμασταν και θα αγωνιζόμαστε για την βελτίωση της ποιότητας και της ασφαλείας των εργαζομένων και επειδή ακούστηκε ότι οι εργαζόμενοι κανουν μπρος – πίσω θέλω να τους διορθώσω και να πω ότι οι εργαζόμενοι επικροτουν αυτά πού έγιναν μετά την συμφωνία πού συνυπογραψαμε και ξεκίνησε μία καλή προσπάθεια για νά βελτιωθούν αυτά που συνυπογραψαμε , έγιναν λιγα βήματα προς την βελτίωση αλλά ξαφνικά χάθηκαν ολοι , αυτό είχαμε πει τότε και αυτό λέμε και τώρα! Τα ιδια πράγματατα έχουμε καταθέσει στην κα ανακριτρια τουλάχιστον 3 φορές!
Θα περιμένουμε λίγες μέρες να δούμε τις αποφάσεις της Δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση των συναδέλφων συμβασιουχων και θα κινηθούμε με όποιο τρόπο η νομοθεσία μάς δίνει.
Ντρέπομαι και ντρεπομαστε, αυτοί πού έπρεπε να είναι εδώ και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα, βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις και μάλιστα ψεύτικες!
Μετά την διαβεβαίωση σήμερα των διοικητικών υπερερεσιων τού δήμου ότι οι συγκεκριμενοι συνάδελφοι δεν μπορούν νά προσληφθούν και επειδή κάτι άλλο παίζετε δυστυχώς, το ΔΣ ΤΟΥ Σωματείου θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις για την στήριξη των συναδέλφων!!!
Η πρόταση θα είναι επίσχεση εργασίας και εξώδικο προς τον Δήμο Ζακυνθου, ώστε να πάρουμε έγγραφες απαντήσεις.

Current track

Title

Artist

Background