Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Εγείρεται ζήτημα Δημόσιας Υγείας – Κάποιοι κλείνουν τα μάτια – Υγειονομικό και Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβουν

Τρ 11/07/2023  • Υπάρχει υποψία για δύο με τρία νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης

«Θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω τους Ζακυνθινούς που με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή για άλλη μια τετραετία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Τους διαβεβαιώνω ότι θα τους εκπροσωπήσω επάξια.

Ήδη έχω ξεκινήσει να δουλεύω σαν να εκλέχτηκα τώρα για πρώτη φορά Βουλευτής. Έχω κάνει συναντήσεις με το Λιμεναρχείο για διάφορα προβλήματα, όπως τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού όταν φτάνει στο λιμάνι το πλοίο της γραμμής. Το Λιμεναρχείο έχει πράγματι πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Θα ενισχυθεί με τέσσερα άτομα και ζητάμε να επιπλέον πέντε. Το φυλάκιο των Βολιμών θα στελεχωθεί με έξι άτομα, ενώ θα διαθέτει και σκάφος για τη φύλαξη του Ναυαγίου.

Έχω κάνει συνάντηση και με την Πυροσβεστική για να δούμε το επίπεδο ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς, τώρα που έρχεται και ο καύσωνας, ενώ έχω συναντηθεί και με την Τροχαία. Το τεράστιο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό θα λυθεί μόνο με τους κόμβους που θα δημιουργηθούν.

Ο χώρος της παλιάς Μαρίνας εκεί που βρίσκεται η λαϊκή αγορά είναι τεράστιος. Αυτός ο χώρος τον οποίο και διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο, μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα αρκεί το Λιμενικό Ταμείο να ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ για το τι θέλει να κάνει. Μπορεί να φτιαχτεί ένα πάρκινγκ και να δημιουργηθούν παιδικές χαρές. Πρέπει να περιφραχτεί γιατί δεν γίνεται να λειτουργεί σήμερα σαν ένα απέραντο αποχωρητήριο. Τα χρήματα υπάρχουν και πρέπει να γίνει εξωραϊσμός του χώρου. Υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη για τη διαγράμμιση στον τραπεζοειδή ο όποιος επίσης μπορεί να αξιοποιηθεί. Θα υλοποιηθεί και το Master Plan για την προβλήτα και τις θέσεις στάθμευσης στη στήλη των πεσόντων.

Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου ήταν αντίθετη στο να περάσει το Λιμενικό Ταμείο στον Δήμο. Θα δούμε όμως, αν αυτό μπορεί να αλλάξει, πρέπει να το συζητήσουμε. Δεν είμαι ενάντια, αυτό που θέλω είναι ότι εξυπηρετεί το συμφέρον του τόπου. Θα το συζητήσουμε με φορείς και παράγοντες του Υπουργείου.

Η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι απαράδεκτη. Έχω δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα με παράπονα για αυτό που συμβαίνει. Έπρεπε από τον χειμώνα να είχε γίνει ο προγραμματισμός από τη Δημοτική Αρχή. Θα επισκεφτώ τον Δήμαρχο, πιθανότατα την Πέμπτη, για να δούμε τι γίνεται. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η άθλια εικόνα.

Η Ζάκυνθος εξαρτάται κατά 80 με 90% από τον τουρισμό. Βλέπουμε ότι ενώ έχουμε αύξηση στις αφίξεις, τα έσοδα μέχρι σήμερα είναι χαμηλά και υπάρχει γκρίνια. Αντί να βοηθάμε το νησί και τους ανθρώπους του, τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, δυσφημίζεται το νησί και δημιουργούμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Παράλληλα ενώ έχουμε την οικονομική δυνατότητα να λύσουμε το πρόβλημα με το νερό, με νέες γεωτρήσεις, έχουμε ακατάλληλο νερό, που καίει τα φυτά.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς ως Δήμος να βρεις προσωπικό, το να πεις ότι θα δώσεις για δύο μήνες σε ιδιώτη την αποκομιδή σε μια ή δυο Δημοτικές Ενότητες, δεν σημαίνει και ότι ιδιωτικοποιείς την αποκομιδή. Θα πρέπει όμως να έχεις κάνει έναν σωστό σχεδιασμό. Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή, οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, δεν θα πειραχτούν σε τίποτα. Είναι κατοχυρωμένες οι θέσεις τους. Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση.

Τα σκουπίδια είναι στους δρόμους και ενδεχομένως κάποιοι να κλείνουν τα μάτια. Θα ενημερωθώ για το τι έχουν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες, το Υγειονομικό αλλά και η Δικαιοσύνη. Εδώ έχουμε ζήτημα δημόσιας υγείας και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση. Υπάρχει υποψία για δύο με τρία νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει χαθεί συμπολίτης μας από λεπτοσπείρωση. Θα επισκεφθώ το Νοσοκομείο και θα ενημερωθώ επίσημα.

Δεν επιλέγω εγώ τον Δήμαρχο, ούτε η ΝΔ δίνει χρίσμα στη Ζάκυνθο. Θα δώσει χρίσμα στην Περιφέρεια και σε μεγάλους Δήμους. Δεν θα πω εγώ, λειτουργώντας πάνω από την παράταξη, το ποιον στηρίζω. Ο κ. Στασινόπουλος έχει μια ομάδα που απαρτίζεται κατά 80% από Νεοδημοκράτες ενώ ετοιμάζει το πρόγραμμά του. Τον προγραμματισμό του κάνει και ο κ. Τσουρουνάκης, δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Αρετάκης, κάνει την προσπάθειά του. Ρωτήστε τον κ. Στασινόπουλο αν θέλει να πάρει χρίσμα. Ναι μεν ανήκει στη ΝΔ αλλά κατεβαίνει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπορεί να έχει υποψηφίους από όλους τους χώρους. Οι εθνικές εκλογές διαφέρουν. Ο κάθε υποψήφιος στην Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ενδέχεται αν δώσεις το χρίσμα σε έναν υποψήφιο να του κάνεις κακό.

Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για το τι συνέβη στην Περιφέρεια με την κα Κράτσα. Το μόνο που έχω επίσημα, είναι η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού από την Κέρκυρα, ότι υποψήφια με τη ΝΔ θα είναι η κα Κράτσα, η οποία με πρόσφατη δήλωσή της επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού.»


Current track

Title

Artist

Background