Current track

Title

Artist

Background

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Βουλευτής ΝΔ, πρώην υπουργός

Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε Τσίπρα και μια επαχθή συμφωνία που μας κρατά ωστόσο στο ευρώ

Τε 22/07/2015


Στην εκπομπή, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 ακούστηκαν:

Μάκης Μπετίνης (δικηγόρος): «Είμαστε αντίθετοι σε πλειστηριασμό ακινήτου με βάση την εμπορική του αξία, που είναι σκοπίμως ασαφής. Αν γίνει νόμος του κράτους η προσωποκράτηση, θα μιλάμε για έγκλημα. Με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, δεν επιταχύνεται η απονομή δικαιοσύνης, αλλά αντιθέτως καθυστερεί περαιτέρω. Αντικαθιστούν τον μάρτυρα με ένορκες καταθέσεις ενώπιων συμβολαιογράφων. Έχουμε λειψανδρία δικαστών. Στο δικαστήριο Ζακύνθου ζούμε συνθήκες εργασίας της δεκαετίας του 50. Υπάρχει Π.Ν.Π που προβλέπει ότι σε καθεστώς αργίας των τραπεζών, τελούν σε αναστολή οι πάσης φύσεως αξιώσεις. Ο πρωθυπουργός δήλωσε δημοσίως ότι είναι αναξιόπιστος. Δεν συμφωνείς σε κάτι αν μέσα σου διαφωνείς, και αν διαφωνείς δεν το λες. Αν το λες, είσαι αναξιόπιστος. Το παιχνίδι μνημόνιο εναντίον αντιμνημόνιο, παίζεται μόνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Τα άλλα κόμματα είναι απλοί θεατές. Αν αυτή είναι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μιλάμε για Μακιαβελισμό».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (βουλευτής ΝΔ, πρώην υπουργός): «Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε τον Τσίπρα, για να στηρίξουμε μια επαχθή κατά τα άλλα συμφωνία, που μας κρατά ωστόσο στο ευρώ. Δεν γίνεται όμως εμείς να στηρίζουμε όλα τα μέτρα και οι Λαφαζανικοί να ψηφίζουν μόνο τα αριστερίστικα νομοσχέδια. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ριζικές μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποκρατικοποιήσεις, για να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα. Η ΝΔ ιστορικά κέρδιζε πλειοψηφίες, μόνο όταν κινείτο στον χώρο του κέντρου. Πρέπει να στηρίξουμε τον Β. Μειμαράκη. Δεν προλαβαίνουμε να εκλέξουμε νέο πρόεδρο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το συνέδριο θα καθορίσει την διαδικασία εκλογής».
Χριστίνα Ταχιάου (βουλευτής Ποτάμι): «Έχουμε το οξύμωρο, η αντιπολίτευση να στηρίζει την κυβέρνηση αλλά να μην ζητά εκλογές και την κυβέρνηση χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να μας απειλεί καθημερινά για εκλογές. Έρχονται τα μέτρα όπως όπως, για να πάρει η κυβέρνηση τα χρήματα και να βγάλει τους επόμενους μήνες. Το Ποτάμι στηρίζει την συμφωνία γιατί δεν θέλει την ρήξη με την Ευρώπη. Χρειάζεται ενότητα η χώρα. Η Κωνσταντοπούλου δημιουργεί προβλήματα και διχάζει. Να συνεννοηθούν τα κόμματα, για μια μεγάλη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα ήταν καταστροφή αν πηγαίναμε σε εκλογές».
Αντώνης Κασσιμάτης (συντονιστής νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικός σύμβουλος): «Η δικαστική απόφαση για το Ναυάγιο, αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη των φορέων και κατοίκων της Ζακύνθου. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου, που παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ μας. Θα διερευνηθούν οι ευθύνες των υπηρεσιών, που βιάστηκαν να προχωρήσουν την αγοραπωλησία. Υπάρχει δημοτική έκταση στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας. Στο δημοτικό συμβούλιο, η «Ζακυνθινή Αναγέννηση», θα θέσει στον δήμαρχο την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας αγωγής».
Χρυσόστομος (μητροπολίτης Δωδώνης, πρώην Ζακύνθου): «Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Τώρα ακολουθούν οι ποινικές ευθύνες αυτών που προχώρησαν την αγοραπωλησία στο Ναυάγιο. Χρόνια ζητάμε να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο στα ορεινά. Χρειάζεται αμοιβαιότητα για να προχωρήσει το εγχείρημα συνεκμετάλλευσης του Ναυαγίου.Κάποιοι τροχοδρομούν προβλήματα. Θα λογοδοτήσουν στην κοινωνία. Η Εκκλησία έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Κάποιοι θέλουν μόνο την φλούδα, δεν θα παίξουν μαζί μου. Όποιος παίζει ατομικά το παιχνίδι και όχι για το κοινωνικό όφελος, θα αποτύχει και θα έχει την πλήρη ευθύνη. Αναρωτιέμαι αν κάποιες πράξεις του δημάρχου είναι βιαστικότερες του δέοντος, ίσως για να προκαταλάβει. Ας διαβάσει ο δήμαρχος την απόφαση του δικαστηρίου και θα καταλάβει. Αν δεν ξέρει να διαβάζει, ας βάλει κάποιον άλλον να του εξηγήσει την απόφαση, όχι τον γιό του».


Current track

Title

Artist

Background