Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δημοτικού Συμβουλίου

Ενισχύεται το σενάριο να μην έγινε η εισροή του πετρελαίου από το σημείο που λένε

Πε 18/01/2024«Βρίσκομαι στην οδό Φιλικών όπου εξελίσσονται οι εργασίες τομής στο οδόστρωμα, με σκοπό να δούμε τι ακριβώς συνέβη με την εισροή πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης. Είναι πολύ δύσκολη η αποκάλυψη του αγωγού, γιατί βρίσκεται σε βάθος δυόμιση μέτρων. Είναι εδώ εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΖ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δεν πρέπει να αιωρείται στους Ζακυνθινούς το ερώτημα από που μπήκε το πετρέλαιο στο δίκτυο. Αυτόν τον γρίφο ελπίζω ότι θα λύσουμε.

Υπάρχει αρκετή γλίνα στο σημείο που έγινε η τομή. Αν μπήκε το πετρέλαιο στο φρεάτιο των ομβρίων στο σημείο που ακούγεται, υπάρχει μια απόσταση τεσσάρων με πέντε μέτρων, μέχρι να φτάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου που βρίσκεται ο αγωγός ύδρευσης, κάτι καθόλου εύκολο.

Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας που προμηθεύτηκε το πετρέλαιο, μας είπε ότι διέρρευσαν το πολύ δέκα με δεκαπέντε λίτρα πετρελαίου. Θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών που τώρα γίνονται επί της οδού Φιλικών, αν και θεωρώ ότι ενισχύεται το σενάριο να μην έγινε η εισροή του πετρελαίου από το σημείο που λένε.

Ακόμα και εκατό λίτρα πετρελαίου να είχαν χυθεί, δεν θα μπορούσε να προκληθεί μια τόσο μεγάλη ζημιά. Συν του ότι, το πετρέλαιο αν διέρρευσε από την κατοικία που λένε, διένυσε μια απόσταση περίπου εκατό μέτρων μέχρι να φτάσει στο φρεάτιο που γίνεται σήμερα η τομή και εύλογο είναι κάποια ποσότητα να απορροφήθηκε στο οδόστρωμα.

Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι που αισχροκερδούν τώρα που είμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως είπε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος, αλλά πρέπει να σταλούν αυτά τα άτομα στον Εισαγγελέα, να μάθουν οι Ζακυνθινοί τα ονόματά τους.

Η Διεύθυνση Υγείας θέλει να σιγουρευτεί ότι δεν θα συμβεί ξανά κάτι ανάλογο και για αυτό ζήτησε να διακοπεί η υδροδότηση, ενώ η ΕΥΔΑΠ ανέφερε ότι έπρεπε να υπάρχει συνεχή ροή νερού. Εμείς μετά από συζήτηση που είχαμε με επιστήμονες, θεωρούμε ότι η ΔΕΥΑΖ θα έπρεπε να ανοίξει τις παροχές και αφού ξεκούμπωνε κάποια ρολόγια, να άνοιγε την υδροδότηση, ώστε να ξεπλυθούν οι σωλήνες με συνεχές νερό.

Πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσουμε από όμορους Δήμους μικρές υδροφόρες, κάποια αγροτικά οχήματα με μικρές δεξαμενές, που θα φορτώνουν νερό από τις μεγάλες υδροφόρες και θα δίνουν νερό στη πόλη, μπαίνοντας σε στενά δρομάκια χωρίς πρόβλημα. Τα μεγάλα βυτία δεν μπορούν να μπουν στους στενούς δρόμους της πόλης. Ακόμα και ο Δήμος θα μπορούσε με ένα μικρό κόστος, να έφτιαχνε μικρές δεξαμενές των χιλίων λίτρων, που θα έμπαιναν πάνω στα αγροτικά οχήματα.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος είπε ότι ψηφίσαμε παρών στο θέμα του ιδιώτη που θα αναλάμβανε την καθαριότητα το περασμένο καλοκαίρι στον Λαγανά. Δεν είχαμε άλλη επιλογή, υπήρχαν αμέτρητοι τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους, μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Ήταν μονόδρομος η απόφασή μας.

Δεν έχω τίποτα το προσωπικό με τον κ. Φαραό τον οποίο πρότεινε η πλειοψηφία για να οριστεί Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, κάτι που υπέρ ψηφίστηκε. Απλώς, ζήτησα να οριστεί Αντιπρόεδρος από την αντιπολίτευση και από τη στιγμή που εγώ δεν ενδιαφερόμουν και ο κ. Κακολύρης μου είπε ότι ενδιαφέρεται, δεν είχα κάποια αντίρρηση και για αυτό τον πρότεινα.»


Current track

Title

Artist

Background