Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Κυρίτσης (Βουλευτής Β Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ, Εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό)

Τρ 31/05/2016«Tο άρθρο για της offshoreθεραπεύει το νόμιμο αλλά όχι το ηθικό.

Διάβασα το πολυνομοσχέδιο, δεν ήταν 7.500 σελίδες που κάποιοι λένε, το ζουμί είναι σε λιγότερες από 500 σελίδες, οι υπόλοιπες ήταν παραρτήματα. Όποιος ήθελε να κάνει τη δουλεία του καλά, είτε βουλευτής είτε δημοσιογράφος, τα βασικά τα έχει διαβάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει πει ότι εάν θέλει και η αντιπολίτευση μπορούμε να συμφωνήσουμε σε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε offshoreγια τα πολιτικά πρόσωπα.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τύποι που συνήθως είχαν μεγάλες δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Το άρθρο λέει ότι απαγορεύεται η συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία (offshore), σε μη συνεργάσιμο φορολογικά κράτος για πολιτικά πρόσωπα και κρατικά στελέχη.
Ο προηγούμενος νόμος είχε κολπάκι, ασάφεια νόμου που χρησιμοποιούσαν κάποιοι στα δικαστήρια και απαλλασσόταν.
Η διάταξη δεν προβλέπει αναδρομικότητα.

Με τη διάταξη αντιμετωπίστηκε το νόμιμο, στο ηθικό συμφωνώ να πάμε στην αυστηρότερη δυνατή γενική απαγόρευση, όποιος πολιτεύεται στην Ελλάδα το σύνολο των οικονομικών του συμφερόντων να είναι εγκατεστημένο στη χώρα.
Με την απόλυτη απαγόρευση για όποιους πολιτεύονται στην Ελλάδα δεν θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δούμε διάφοροι βιομήχανοί και εφοπλιστές που είναι όλοι Νεοδημοκράτες τι θα πούνε τότε.

Μιλώντας γενικά, ενδεχόμενος κάποιοι στην βάση της περιουσίας τους κατόρθωσαν να πολιτευτούν εξίσου πονηρά.
Ενδεχόμενος και να υπάρχει κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ την πάει αυτή τη ζαριά.

Η ιστορία αυτή για τις offshoreεταιρείες αποτελεί γελιοποίηση της αντιπολίτευσης. Σήμερα σκούζουν, ενώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ ψήφισε παρών και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισε ναι.

Όταν μίλαγα για τους «μένουμε Ευρωπαίοι», δεν εννοούσα τον κόσμο που ψήφισε ναι στο δημοψήφισμα. Εννοούσα τον συρφετό των media, των στελεχών της αυτοδιοίκησης, το σύστημα που οργάνωσε που ενορχήστρωσε ένα σκηνικό τρόμου για την δήθεν καταστροφή που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα.
Στις κοινωνίες υπάρχει ταξικός διχασμός πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να λειτουργήσει υπερ των φτωχότερων.

Σε ένα κείμενο 550 λέξεων δεν μπορούσα να βάλω και τους πίνακες που δείχνουν πως ψήφισαν διάφορες περιοχές και κοινωνικές ομάδες. Οι φτωχοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και οι εύποροι Ν.Δ. Ο κόσμος μας ψήφισε για να διαχειριστούμε το μνημόνιο όσο το δυνατό ηπιότερα για τις λαϊκές τάξεις.

Δεν είμαστε σε φάση για να γίνουν εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απολογείται στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα ότι δεν έχει κατορθώσει προς το παρόν να τα προστατεύει και να βελτιώσει τη θέση τους, αλλά να απολογηθεί στα ευπορότερα στρώματα επειδή δεν διατηρεί τα προνόμιά τους είναι μάλλον εξοργιστικό.

Η κυβέρνηση δέχτηκε την αύξηση του ΦΠΑ κατά μία μονάδα, γιατί αρνήθηκε την πρόταση των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ κατά δέκα μονάδες στους λογαριασμούς ΔΕΗ και νερού. Αν δεχόμασταν το δεύτερο, θα μιλάγαμε για καταστροφή.

Μόνο ως χιούμορ μπορεί να πάρει κανείς αυτό που είπε η κ. Βαγενά για τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας και τα 99 χρόνια του υπερ-ταμείου.
Μόνο ένα μικρό κομμάτι των εσόδων από το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα εξυπηρετεί το χρέος. Το μεγαλύτερο κομμάτι θα πηγαίνει απευθείας στην ανάπτυξη. Επίσης δεν είναι ταμείο με υποχρεωτικές ιδιωτικοποιήσεις.
Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί με τουρκοκρατία.
Ωστόσο οι ιστορικές αναγωγές πρέπει να γίνονται με πάρα πολύ φειδώ.

Αδειάσαμε την περιοχή της σιδηροδρομικής γραμμής και της περιοχής κοντά στα σύνορα στην Ειδομένη. Θα συνεχίσουμε στην περιοχή νοτιότερα, τα «βενζινάδικα». Εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής. Η εκκένωση έγινε χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε βία, όπως μας ζητούσε η συντηρητική αντιπολίτευση».


Current track

Title

Artist

Background