Current track

Title

Artist

Background

Αντώνης Κασιμάτης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελεί και εθνική ανάγκη – Η Κυβέρνηση της ΝΔ υστερεί στον τρόπο διαχείρισής των κρίσεων

Πα 15/09/2023«Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορούν μόνο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά γενικότερα την κοινωνία. Έχουμε μια κυβέρνηση που διανύει τον 5ο χρόνο θητείας και είδαμε ότι στο κομμάτι μεγάλων κρίσεων, όπως με τις πυρκαγιές και πρόσφατα με τις καταστροφικές πλημμύρες, υστερεί στον τρόπο διαχείρισής. Είδαμε τριβές μεταξύ κορυφαίων Υπουργών, ακόμα και παραίτηση. Ήταν ελαττωματική η διαχείριση αυτών των προβλημάτων. Η κλιματική κρίση δεν είναι κάτι καινούργιο και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπισθούν με σχεδιασμούς πρόληψης, που ήταν ανύπαρκτοι.

Καλώ όλους να βοηθήσουν στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις πρόσφατες καταστροφές. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ευαισθησία και ήδη υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα αλληλεγγύης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια κρίσιμη διαδικασία μετεξέλιξης και ανασυγκρότησης. Αυτή όμως η ανασυγκρότηση πρέπει να αποτελεί και εθνική ανάγκη. Η χώρα χρειάζεται μια ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, σε προτάσεις, κάτι που και εμείς επιδιώκουμε στις εσωκομματικές μας εκλογές. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Η κοινωνία ήθελε, ακόμα και σε ψυχολογικό επίπεδο, να ξεπεράσει τη δεκαετία των μνημονίων και πίστεψε στο αφήγημα της ΝΔ, ή αν θέλετε, δεν πίστεψε σε εμάς, σε όλα λέγαμε. Τώρα όμως πάμε σε μια νέα εποχή.

Ο κ. Κασσελάκης ήταν υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας στις τελευταίες εκλογές, είναι ένας νέος άνθρωπος και η εμφάνισή του, όντως έφερε ένα νέο ενδιαφέρον. Υπάρχουν φυσικά και τα παλιά στελέχη με την δική τους πορεία, όπως η κα Αχτσιόγλου και ο κ. Παπάς. Προφανώς και έχω κάνει την δική μου επιλογή αλλά δεν θα την δημοσιοποιήσω. Όλοι όμως οι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι θα συμβάλουν στην ενότητα του κόμματος, ανεξαρτήτως αν θα εκλεγούν. Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αλλά θα επαναλάβω ότι το ζητούμενο είναι να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ανανέωσης και ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα.

Πιστεύω γενικά ότι πρέπει να υπάρχει μια αλλαγή, να έρχονται νέα πρόσωπα. Δεν υπάρχει ένα αναντικατάστατο πρόσωπο. Μετά από δύο θητείες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να έρθουν και νέα πρόσωπα. Επήλθε και μια φυσιολογική κούραση αν θέλετε. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και απόψεις για το μέλλον της Ζακύνθου σε επίπεδο ψηφοδελτίων, αλλά και πρόσωπα σε ψηφοδέλτια που μπορούν να προσφέρουν. Είναι επίσης καλό να υπάρχει ένα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον σε συμμετοχή.

Έχω στο παρελθόν εκφράσει δημόσια την άποψή μου για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει κομματικό χρίσμα σε κάποιον συνδυασμό, επομένως δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τώρα την επιλογή μου, την οποία έχω ήδη κάνει. Ας προβληματιστεί ο κόσμος για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τον Δήμο.

Οι Περιφέρειες χρηματοδοτούν και οι Δήμοι ως επί των πλείστων εκτελούν έργα. Επί θητείας Θοδωρή Γαλιατσάτου είχαν γίνει πολύ σοβαρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ένα μήκος 60 χιλιομέτρων, ενώ είχε σχεδιαστεί ένα master plan με μελέτη ύψους 800 χιλιάδων ευρώ, που βρήκε η σημερινή Περιφερειακή Αρχή και δεν προχώρησε. Όπως επίσης δεν προχώρησε το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στη λίμνη Τσιρογιάννη, που επίσης επί Γαλιατσάτου είχε δρομολογηθεί. Προφανώς και έχω κάνει την επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο των Περιφερειακών Αρχών, Α.ΝΑ.ΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ με επικεφαλής τον κ. Γαλιατσάτο.

Μεθαύριο Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν στη Ζάκυνθο δύο εκλογικά κέντρα για την ψηφοφορία του νέου Προέδρου του κόμματος. Το ένα εκλογικό κέντρο θα είναι στο Πνευματικό Κέντρο στη Πλατεία Σολωμού και το 2ο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μαχαιράδου, στο παλιό σχολείο έναντι του Ταχυδρομείου. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί, έως τις 8 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να συμμετέχουν και νέα μέλη, καθώς και όσοι νέοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι ψηφίζουν προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα, ή κάποιο άλλο αποδεικτικό έγγραφο και οι νέοι με βεβαίωση ΑΜΚΑ.»


Current track

Title

Artist

Background