Current track

Title

Artist

Background

Θοδωρής Κολπονδίνος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος "Ιόνιο Δυνατά - Ρόδη Κράτσα"

Η Ρόδη Κράτσα αύξησε κατά 263% τα δημοπρατημένα έργα για τη Ζάκυνθο – Αποτελεί εγγύηση για το τόπο μας

Δε 2/10/2023«Είναι πάρα πολλά και θετικά τα μηνύματα που λαμβάνω για το συνδυασμό μας. Στο αν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με τα κοινά, θα απαντήσω ότι η κριτική είναι εύκολη για κάποιον που είναι έξω από τα πράγματα. Προσωπικά επέλεξα τον δύσκολο δρόμο, να συμμετέχω ενεργά εκ των έσω, για να βοηθήσω στη διαμόρφωση της πολιτικής που θα βελτιώσει τα πράγματα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από συνεργασία και συντονισμό.

Βασικός στόχος είναι να έχουμε μια ανθρώπινη Περιφέρεια, αποτελεσματική στην αντιμετώπιση κρίσεων, με μια βιώσιμη προσέγγιση στον τουρισμό, που αποτελεί το 85% της πηγής πλούτου στο νησί. Τουρισμός, γεωργία και περιβάλλον πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Πρέπει να αναδείξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Απαιτείται ένας νέος σχεδιασμός, να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, παράλληλα με τον φυσικό μας πλούτο, να αναδείξουμε τα τοπικά μας προϊόντα.

Η Περιφέρειά μας ήταν η πρώτη που ξεκίνησε μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. Υπάρχει ήδη ένας κορεσμός και απαιτείται μια διαφορετική προσέγγιση. Πρέπει να αναπτύξουμε και την απευθείας αεροπορική διασύνδεσή μας με τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να βοηθήσουμε και τους μεμονωμένους επισκέπτες.

Η Περιφέρεια είναι σήμερα συναρμόδια για το Ναυάγιο. Σίγουρα δεν λειτούργησε σωστά ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου για τη διαχείριση. Πιστεύω ότι για να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία του Ναυαγίου, με ασφάλεια για τους επισκέπτες, πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης αποκλειστικά από τοπικούς φορείς, Δήμο και Περιφέρεια.
Είχα ακούσει έναν υποψήφιο του κ. Τρεπεκλή να κάνει λόγο για 30 εκατομμύρια έσοδα από το Ναυάγιο. Ας είμαστε προσεκτικοί στα όσα λέμε. Στη Ζάκυνθο έρχονται ένα εκατομμύριο τουρίστες, δεν γίνεται να βάλεις 30 ευρώ εισιτήριο στο Ναυάγιο. Μισό ή το πολύ ένα ευρώ είναι αρκετό για να συντηρείται το αξιοθέατο.
Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω του κ. Τρεπεκλή δεν έγινε ο δρόμος διαφυγής του Ναυαγίου. Ο σχεδιασμός μας είναι να γίνει το έργο αυτό.

Για όλα τα ζητήματα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Η κα Κράτσα ενίσχυσε την επιχειρηματικότητα, έκανε έργα υποδομών, σε οδικούς άξονες, ενώ θα γίνουν και άλλα βασικά έργα. Προς τιμήν της ενέταξε κωδικούς χρηματοδότησης που δεν ήταν της άμεσης αρμοδιότητάς της, όπως για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση. Αν δεν κάνουμε ανακύκλωση σε δέκα χρόνια θα αναζητάμε νέο χώρο, πέραν του Λίβα.

Είναι στη τελική ευθεία το έργο για το λιμάνι των Βολιμών. Σχεδιάζουμε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, από το Κρυονέρι έως τα Λαζαρέτα, αλλά και την ανάπλαση των παραλιών που έχουν υποστεί διάβρωση λόγω των καιρικών συνθηκών. Θα ανακαινιστεί το παλιό Νοσοκομείο για να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες και να γίνει αποκέντρωσή τους από την πόλη.

Άκαρπη η Περιφερειακή Αρχή Γαλιατσάτου. Η κα Κράτσα έκανε έργα ύψους 136 εκατομμυρίων ευρώ, όταν ο κ. Γαλιατσάτος με έναν χρόνο περισσότερο θητείας και χωρίς πανδημία, έκανε έργα 66 εκατομμυρίων ευρώ. Έχουμε αύξηση κατά 136% δημοπρατημένων έργων για τη Ζάκυνθο.

Η κα Κράτσα έχει την παιδεία, το κύρος, το πάθος, την μόρφωση, την ικανότητα, να οδηγήσει μπροστά τα Ιόνια Νησιά με εξωστρέφεια. Αποτελεί εγγύηση. Είναι πιθανό να πάμε σε 2ο γύρο εκλογών, αλλά ο στόχος μας είναι η νίκη από τον 1ο γύρο. Από την στιγμή που πήρα την απόφαση να ασχοληθώ έχω την υποχρέωση και είμαι έτοιμος να διαθέσω και τον κατάλληλο χρόνο για να προσφέρω, από όποια θέση μου ζητηθεί από την κα Κράτσα.»


Current track

Title

Artist

Background