Current track

Title

Artist

Current show

All The Hits

14:00 16:00

Current show

All The Hits

14:00 16:00

Background

Μιχάλης Κατρίνης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΚΙΝ.ΑΛ, Βουλευτής Ηλείας

Είναι ασύμμετρες οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και αργή η διαδικασία του εμβολιασμού

Πε 14/01/2021

<

«Είναι ασύμμετρες οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Η κυβέρνηση δεν βοηθά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων. Επίσης της χρεώνω την αργή διαδικασία του εμβολιασμού. Βέβαια μιλάμε για μια συνολική δυσλειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα αυτό, αλλά αμφιβάλλω αν μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 60 με 70% του πληθυσμού, όπως έλεγε η κυβέρνηση, για να αποκτήσουμε την λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Ο Πρωθυπουργός είχε θέσει τον πήχη των 8 χιλιάδων εμβολιασμών σε καθημερινή βάση, αλλά την παραμονή της δήλωσής του, έγιναν 5 χιλιάδες εμβολιασμοί και δεν βλέπουμε να τηρείται ο στόχος που ο ίδιος έθεσε. Καλό θα ήταν να είχαμε λιγότερες δηλώσεις και περισσότερη δουλειά. Η ευθύνη δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Υγείας, αλλά προσωπικά και τον Πρωθυπουργό.

Υπάρχουν κράτη όπως η Γερμανία και η Δανία, ίσως και άλλα, που έχουν συνάψει παράλληλες συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες για την προμήθεια εμβολίων, πέραν αυτών που έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δεν ξέρω αν θα εγκρίνει τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση όλη αυτή την διαδικασία. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στη ζωή, στην ασφάλεια και την υγεία, και δεν πρέπει να περάσει η εικόνα της διάκρισης μεταξύ των πλούσιων χωρών του βορρά, με των φτωχών του νότου.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δημοσκοπήση, θα εστιάσω στα ποιοτικά στοιχεία που εμπεριέχει. Η ΝΔ και το πρόσωπο του Πρωθυπουργού εμφανίζουν μια αυξημένη δημοφιλία, όμως ο βαθμός δυσαρέσκειας αυξάνεται, σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας στο 2ο στάδιό της, όπως και της οικονομίας. Εμείς εξακολουθούμε και εμφανίζουμε χαμηλά νούμερα και προσδοκούμε να το αλλάξουμε αυτό. Θεωρώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα δημοσκοπικά ευρήματα θα είναι διαφορετικά, γιατί θα φανεί πιο έντονα η οικονομική συνέπεια της πανδημίας.

Αν δούμε τον προϋπολογισμό του 2021, αναφέρεται ότι τα έσοδα του τουρισμού φέτος θα είναι στο 60% των αντίστοιχων εσόδων του 2019. Αυτές οι προβλέψεις ίσως είναι πολύ αισιόδοξες, ίσως πάμε σε ποσοστό 40 ή 50%. Αυτό το δίμηνο, όπως κάθε χρόνο, γίνονται οι προκρατήσεις για τον τουρισμό. Είναι ένα κρίσιμο διάστημα, και τώρα πρέπει να φορτσάρει η κυβέρνηση, ώστε να τρέξουν οι εμβολιασμοί και να δείξει η χώρα το συντομότερο δυνατό, ότι είναι μια ασφαλής υγειονομικά χώρα για τους τουρίστες. Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό.

Στο Κίνημα Αλλαγής κάναμε μια αναδιάταξη δυνάμεων. Είμαστε 22 Βουλευτές σε μια ενιαία κατεύθυνση, ανεξαιρέτως ρόλου και θέσης που έχει ο καθένας. Είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε, για να προτείνουμε λύσεις με τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, χωρίς φωνές και στείρα αντιπολιτευτική τακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω να έχει λύσεις να προτείνει, ενώ η ΝΔ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να διαχειριστεί επικοινωνιακά την όλη κρίση. Οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται, αλλά θεωρώ ότι δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 48 times, 6 visits today)