Current track

Title

Artist

Current show

Stigma Late Night

22:00 24:00

Current show

Stigma Late Night

22:00 24:00

Background

Χρήστος Ξένος
Ξενοδόχος

Η Ζάκυνθος βρίσκεται στο επίπεδο 3 αυξημένης ετοιμότητας και αυτό δεν συμβαίνει επειδή κάποιοι θέλουν να μας καταστρέψουν

Δε 19/10/2020

<

«Οκτώ ξενοδοχεία άνοιξαν και πάλι την περασμένη εβδομάδα στη Ζάκυνθο για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες μας από την Μεγάλη Βρετανία, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων από την Βρετανική κυβέρνηση για τα πέντε ελληνικά νησιά. Στα τρία ξενοδοχεία μας έχουμε 250 δωμάτια με κόσμο, από τα 400 συνολικά και δουλεύουν σε αυτά 150 εργαζόμενοι. Βγαίνει κάποιο κέρδος για την επιχείρηση, πληρώνονται οι εργαζόμενοι και το κράτος κερδίζει περίπου 10 χιλιάδες ευρώ την ημέρα. Λειτουργούμε για το κέρδος, επενδύουμε στο μέλλον και στηρίζουμε τους εργαζομένους μας.

Οι εταιρείες ταξιδίων και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα από ότι εμείς οι ξενοδόχοι. Συνεργάζομαι με τους ανθρώπους της TUI από το 1981 και τώρα που η εταιρεία προσπαθεί να επιβιώσει, να κάνει πτήσεις, δεν μπορείς να τους το αρνηθείς. Συνολικά, μέχρι 2 χιλιάδες τουρίστες θα έρθουν στο νησί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Αν εξετάσουμε το όλο ζήτημα στενά, υπό το πρίσμα μόνο του κορωναϊού, δεν θα έπρεπε να ανοίξουμε καθόλου φέτος, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Πως θα ζούσαμε; Πως θα ζούσε τόσος κόσμος;

Καλό θα ήταν να υποβάλλονταν υποχρεωτικά σε τεστ στις πατρίδες τους όλοι οι τουρίστες πριν φτάσουν στη Ζάκυνθο, όμως κάτι τέτοιο είναι κοστοβόρο για αυτούς, στοιχίζει περίπου 70 ευρώ και θεωρώ ότι θα ήταν η αιτία για να ακύρωναν πολλοί το ταξίδι τους. Αυτό συνέβη με επισκέπτες άλλων χωρών στις οποίες εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό.

Εμείς, σε όλα τα ξενοδοχεία μας τηρούμε τα πρωτόκολλα, λες και είμαστε νοσοκομειακά χειρουργεία. Φέτος κάναμε χιλιάδες τεστ στους εργαζομένους μας, οι οποίοι με την λήξη της εργασίας τους επέστρεψαν ασφαλείς στα σπίτια τους. Αυτό θα έπρεπε να το κάνουν όλες οι επιχειρήσεις, δεν μιλάμε άλλωστε για ένα ακριβό τεστ, όταν στοιχίζει 11 ευρώ.

Παρότι φέτος απαγορεύονταν οι Ελληνικές βραδιές, οι χοροί και τα πάρτι, κάποιοι δεν τήρησαν τα μέτρα. Ξέρετε πόσα πάρτι έγιναν σε βίλλες; Δυστυχώς, η μάσκα σε κάποιες επιχειρήσεις έγινε μουσάκι. Άκουσα ότι υπήρξε μπαρ στη Ζάκυνθο με 10 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 7 είχαν κορωναϊό. Αυτό συνέβη γιατί δεν τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην Κέρκυρα θα έχουν 800 πτήσεις μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν. Έχουν τον καλύτερο τουρισμό που είχαν εδώ και 20 με 30 χρόνια. Εμείς φερθήκαμε επιπόλαια.
Η Ζάκυνθος βρίσκεται στο επίπεδο 3 αυξημένης ετοιμότητας και δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει επειδή κάποιοι σκοπίμως θέλουν να μας καταστρέψουν. Δεν πιστεύω τις θεωρίες συνομωσίας και δεν πιστεύω ότι κανείς μη ειδικός μπορεί να συγκρίνει τη Ζάκυνθο με άλλα νησιά τα οποία δεν βρίσκονται στο ίδιο υγειονομικό επίπεδο με το δικό μας. Έχω εμπιστοσύνη στους λοιμωξιολόγους.

Ακούγονται πολλά διφορούμενα σχετικά με το πότε θα βγει το εμβόλιο κατά του κορωναϊού. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες. Αν δεν τα κάνουμε αυτά, θα ανοίξουμε τον επόμενο Μάιο και θα κλείσουμε τον Ιούνιο.

Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στο Τσιλιβί, ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο, ώστε σε αυτόν να εναποθέτουμε τα απορρίμματα και τα ογκώδη της περιοχής μας, για να μην είναι διάσπαρτα παντού. Είναι προτιμότερο αυτό, από το να βλέπεις παντού σκουπίδια, επειδή ο Δήμος δεν κάνει την δουλειά του. Εγώ προσωπικά, αναλάβα φέτος με δικά μου έξοδα να καλύψω την πεζή καθαριότητα στον Πλάνο. Ο χώρος αυτός προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων και ογκωδών, ασφαλώς και λειτουργούσε εν γνώσει του Δήμου.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 556 times, 3 visits today)