Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Λιλή Μπουζιάνου
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου

Κάποιοι δεν αφήνουν να προχωρήσει τίποτα, θέτουν συνεχώς ζητήματα γιατί δεν θέλουν την κρουαζιέρα στη Ζάκυνθο

Τρ 8/06/2021

<

«Τα μηνύματα για την κίνηση στην αγορά δεν είναι ενθαρρυντικά. Έχουμε ανοίξει εδώ και αρκετές ημέρες αλλά δεν έχουμε την κίνηση που θα θέλαμε. Ο κόσμος δεν έχει χρήμα να καταναλώσει. Έχει πάθει μεγάλη ζημιά η ένδυση και η υπόδηση, ουσιαστικά έχει χαθεί μια ολόκληρη χρονιά.
Ίσως γίνει κάτι καλύτερο με το που θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες. Το παλεύουμε, προσπαθούμε να κρατηθούμε με νύχια και δόντια. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει τους εργαζόμενους και την εστίαση, αλλά εμάς μόνο μας δανείζει. Δεν ξέρουμε πως θα επιστρέψουμε τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Μέχρι και τον Μάιο δεν πληρώναμε ενοίκιο με κρατική εντολή, τώρα τον Ιούνιο πρέπει να πληρώσουμε το 60% του ενοικίου. Από το ταμείο μας δεν είχαμε καμία βοήθεια, έστω και για μία μέρα καθυστέρησης πληρώναμε προσαυξήσεις, πληρώνουμε και προμήθεια στις τράπεζες χωρίς να έχουμε καμιά έκπτωση. Το κράτος κάλυψε τους εργαζόμενους με το έκτακτο βοήθημα, αλλά όχι εμάς που νιώθουμε ως πολίτες μιας άλλης κατηγορίας.

Οι έμποροι και οι καταναλωτές έχουν κατανοήσει και τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, φοράνε όλοι μάσκες και οι πελάτες περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους έξω από τα μαγαζιά για να εξυπηρετηθούν.

Κάθε χρόνο δημιουργείται θέμα με το κλείσιμο της Αλεξάνδρου Ρώμα. Βάση του νόμου οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα να διασχίζουν την οδό και να σταθμεύουν, αλλά κανείς ιδιοκτήτης καταστήματος, δεν θέλει παρκαρισμένα αυτοκίνητα έξω από το μαγαζί του. Το καλύτερο θα ήταν να πεζοδρομηθεί όλη η πόλη να ησυχάσουμε.

Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, δεν εφαρμόζεται καμία κυκλοφοριακή μελέτη και καμιά δημοτική αρχή δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα. Με την κατασκευή της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια μπορεί να λυθεί και το κυκλοφοριακό στη πόλη, γιατί στο μάστερ-πλάν του λιμανιού, που μας είχαν παρουσιάσει είχαν εξετάσει το θέμα  και είχαν προτείνει η λύση και για το κυκλοφοριακό.

Πριν από πολλά χρόνια ο σύλλογός μας ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το θέμα της αναγκαιότητας δημιουργίας προβλήτας κρουαζιερόπλοιων στο νησί. Εμείς θέλουμε να γίνει προβλήτα, αλλά οι ειδικοί είναι αυτοί που αποφασίζουν για την χωροθέτηση. Ας γίνει η προβλήτα να τελειώνουμε.
Είχε γίνει διαβούλευση για το θέμα του μάστερ πλαν και είχε προκριθεί ως η πιο ενδεδειγμένη θέση για την προβλήτα, αυτή του μόλου του Αγίου Νικολάου. Το θέμα είναι να μπορεί και ο κόσμος να επισκέπτεται την πόλη.

Θα έπρεπε ήδη να είχαν ξεκινήσει κάποια έργα. Υπάρχει φαγωμάρα και κάποιοι δεν αφήνουν να προχωρήσει τίποτα. Όταν κάποιοι θέτουν συνεχώς ζητήματα, είναι γιατί δεν θέλουν την κρουαζιέρα στη Ζάκυνθο. Επειδή κάποιοι μιλούν για αισθητική αλλοίωση του παραλιακού μετώπου, τους απαντώ πως και όταν τα πλοία της γραμμής μπαίνουν στο λιμάνι, η αισθητική χάνεται. Αυτό τι σημαίνει, ότι θα τα αφήνουμε αρόδου; Έχει αισθητική η πόλη; Έχει στοές για να περπατήσει ανεμπόδιστα ο πολίτης; Κλειστές είναι όλες. Θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί η κανονιστική, αλλά δεν το βλέπω να προχωρά ούτε αυτό. Στασιμότητα σε όλα, πάμε συνεχώς προς το χειρότερο.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: