Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Χρήστος Καραπάνος
Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Κρίση σημαίνει φτώχεια και με επικοινωνιακά τρικ δεν διαχειρίζεσαι μια κρίση

Πε 18/06/2020

<

«Αναμενόμενο το βούλευμα για την αγοραπωλησία στα ορεινά. Αναζήτησα την απάντηση του Υπουργού κ. Γεωργιάδη σε ερώτημα του κ. Σκουρλέτη για την υπόθεση αυτή. Έλεγε ο κ. Γεωργιάδης ότι θα κατοχυρωθούν 9 με 11 χιλιάδες στρέμματα στον κ. Χάρο και ότι ο κ. Σκουρλέτης ψεύδεται. Φάνηκε λοιπόν ξεκάθαρα ποιος έλεγε ψέματα, σε μια υπόθεση που είχε αναδειχτεί από την ΝΔ ως σημαία των επενδύσεων. Μια υπόθεση κλοπής για την οποία ο κ. Α. Γεωργιάδης με παρέμβαση του προσπαθούσε να επηρεάσει την δικαιοσύνη. Τώρα θα κληθούν εκ νέου και τα 9 πρόσωπα που αρχικά είχαν απαλλαγεί ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή.

Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες, η κρίση τώρα είναι μεγαλύτερη από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, που είχαν πληρώσει οι πολίτες. Η σημερινή κρίση, που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, ίσως αποβεί χειρότερη. Ένα ενδεχόμενο 2ο lockdown τον χειμώνα, θα φέρει καταστροφικές συνέπειες. Χρειάζεται χρήματα η αγορά, η κοινωνία και όχι οι τράπεζες, γιατί η ύφεση θα ξεπεράσει το 10%. Δεν είναι εύκολο ένας επιχειρηματίας σήμερα να απορροφήσει ρευστότητα μέσω του τραπεζικού συστήματος. Κρίση σημαίνει φτώχεια και με επικοινωνιακά τρικ δεν διαχειρίζεσαι μια κρίση. Να μην μοιράζει έκτακτα επιδόματα η ΝΔ σε ημετέρους.

Με το που βγήκε η κυβέρνηση ακύρωσε 4 χιλιάδες προσλήψεις που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας, και τώρα κάνει ένα μέρος αυτών των προσλήψεων, από τις οποίες έφερε έναν μόνο γιατρό στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, άνοιξε η ΜΕΘ αλλά η Παθολογική Κλινική υπολειτουργεί.

Η πανδημία καραδοκεί και να επανέρχεσαι στις παλιές σου θέσεις, περί ιδιωτικής υγείας, μόνο σοφό δεν είναι. Πάει η κυβέρνηση και δίνει στην Aegean 170 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς το κράτος να έχει λόγο στην εταιρεία, χωρίς να κερδίζει κάτι. Κάνει η κυβέρνηση εκ του πονηρού απευθείας αναθέσεις χωρίς ουδεμία διαβούλευση πριν. Με πραξικοπηματικό τρόπο πέρασε το δήθεν περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και με τον ίδιο τρόπο, πέρασε στην Περιφέρεια την διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν βλέπω καμιά πρόοδο στο νησί σε κανένα επίπεδο. Στον Δήμο υπάρχει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ασχολούμαστε πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται με την προσωπικότητα του κ. Αρετάκη. Για να έχει κάποιος την βούληση να κάνει κάτι πρέπει να βάλει από κάτω το εγώ του. Αν σε μια συνεργασία, αναδείξω το υπερ εγώ μου, δεν θα γίνει ποτέ τίποτα. Δεν γίνεται μόνο όλοι οι άλλοι να είναι οι κακοί. Το «δεν είμαι πολιτικός», σημαίνει ότι δεν ξέρω, και δεν είναι κακό αυτό, αλλά καλό θα είναι να ρωτάς αφού δεν ξέρεις και να μαθαίνεις. Είμαι απαισιόδοξος, δεν βλέπω να προχωρά κάτι.

Είναι δεδομένο ότι σε περιόδους κρίσης υπάρχει μεγάλη δημοφιλία των ηγετών που κυβερνούν. Έχουμε το παράδειγμα του κ. Μακρόν στην Γαλλία. Δεν είμαστε και σε μια περίοδο όπου ο κόσμος απαντά σε δημοσκοπήσεις με εκλογικά κριτήρια. Προφανώς και η κυβέρνηση εισπράττει την καλή διαχείριση σε υγειονομικό επίπεδο της πανδημίας.

Εμείς έχουμε μπροστά μας το συνέδριο, θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα συγκροτήσουμε την οργανωτική δομή μας. Θα υπάρξουν αλλαγές.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: