Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Ντίνος Κωστάκης (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πορεία Προόδου»)

Πα 3/05/2019

<

«Είμαι άνθρωπος της προσφοράς και έκρινα ότι πρέπει να συμπορευτώ μαζί με τον κ. Τάσο Μαρίνο γιατί είναι ένας άνθρωπος με τεράστιες γνωριμίες, διασυνδέσεις, και δυνατότητες για να προσφέρει στον τόπο μας. Ο κ. Μαρίνος μπορεί να μην έχει ένα ψηφοδέλτιο με εμπειρία αλλά έχει την θέληση να προσφέρει.

Ο Γιώργος Αρμένης είναι και παραμένει φίλος, όπως και ο Γιάννης Αγαλιανός, αλλά οι εκλογές είναι εκλογές και οι φιλίες είναι φιλίες.

Στόχος μας είναι να δώσουμε λύση στα σημαντικά θέματα της Ζακύνθου όπως η καθαριότητα, το νερό και η προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων.

Θέλουμε να καθαριστεί άμεσα το νησί και να δώσουμε μια οριστική λύση για τα απορρίμματα. Καταστράφηκε το νησί με τον ΧΥΤΑ στον Σκοπό, και τώρα κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν έναν νέο Σκοπό στον Λίβα. Εμείς ως συνδυασμός αλλά και εγώ προσωπικά είμαστε αντίθετοι στον Λίβα. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα πέσουμε πάνω στο θέμα των σκουπιδιών. Θα πρέπει να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από τη Ζάκυνθο και αυτό θα το κάνουν ιδιώτες, όπως γίνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα σκουπίδια είναι χρυσάφι και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να τα εκμεταλλευτούν. Γιατί η Ευρωπαϊκή οδηγία έλυσε το θέμα των σκουπιδιών αλλού και δεν μπορεί να το λύσει και σε εμάς; Γιατί δεν προχώρησε το πλάνο των Πολωνών; Οι άνθρωποι είχαν συγκεκριμένη πρόταση και λύση, ήμουν παρών στη συνάντηση που έγινε μαζί τους στη Ζάκυνθο.

Η βελτίωση της ποσότητας και ποιότητας του νερού είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε με νέες γεωτρήσεις και χωρίς να χρειάζεται εργοστάσιο αφαλάτωσης.

Αυτό που σήμερα έχουμε στον μόλο του Αγίου Νικολάου δεν είναι προβλήτα, είναι ένα άχρηστο έργο που έγινε επί Νομαρχίας Γάσπαρου ένα έργο που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.
Ο κ. Μαρίνος ενδιαφέρθηκε για την κατασκευή μιας μεγάλης προβλήτας, μήκους 400 μέτρων, είχε κάνει επαφές στην Αθήνα μαζί και με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής Κολοκοτσά. Είχαν μιλήσει με τον διοικητή της COSCO ο οποίος τους ρώτησε αν έχουμε νταμάρια στη Ζάκυνθο και όταν του απάντησαν ναι ζήτησε μόνο μια υπογραφή από τον Δήμαρχο για να προχωρήσει το έργο. Το γιατί τελικά δεν προχώρησε, ρωτήστε τον κ. Κολοκοτσά. Μάλλον δεν ήθελε να γίνει, αφού όταν τον επισκέφθηκαν, τους πέταξε έξω από το γραφείο του.

Από τον τουρισμό ζούμε και όταν τα ξενοδοχεία είναι νόμιμα και τηρούν τις προϋποθέσεις, δεν μπορείς να τους αρνηθείς την έκδοση άδειας σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης. Τώρα που φτιάχτηκε το συμπληρωματικό έργο στο δίκτυο Πλάνου, ελπίζω να αντέξει νέες συνδέσεις. Αν όμως αυτό το έργο δεν έχει γίνει με μια προοπτική κάποιων δεκαετιών, τότε δεν έχουμε πετύχει τίποτα.

Το νησί τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στον αυτόματο και σε αυτό έχει ευθύνη και η Περιφέρεια. Δεν έγινε ούτε ένα έργο, ούτε μία παρέμβαση. Ανύπαρκτη διοίκηση. Ο Δήμος θέλει νοικοκύρεμα, θέλει οικονομικό συμμάζεμα, είναι τεράστιο το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων στον Λίβα. Πρέπει να μπει μια τάξη στον Δήμο, και να αρχίσει να εισπράττει. Ο Δήμος έχει πολλούς μεγάλους οφειλέτες, θα συζητήσουμε μαζί τους, ώστε να αρχίσουν να πληρώνουν.

Επί δημαρχίας Κολοκοτσά δεν έγινε κανένα πολιτιστικό έργο, ήταν μια αποτυχημένη τετραετία στον τομέα αυτόν. Υπόσχομαι ότι αν εκλεγούμε, ο Δήμος θα παρέχει δωρεάν δικό του λεωφορείο προς τους πολιτιστικούς συλλόγους, που θέλουν να διαφημίσουν τον πολιτισμό μας εκτός νησιού.

Ο Παύλος Κολοκοτσάς ήθελε να πάει μπροστά τη Ζάκυνθο, αλλά δεν είχε την ικανότητα να το κάνει.

Εμείς μπορούμε να συνεργαστούμε με όποιον θέλει την πρόοδο του νησιού μας.
Ο Γιάννης Αγαλιανός είναι ένας καλός συνεργάτης μου στη «Λέσχη Ο Ζάκυνθος» και ένας καλός φίλος. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Ο Γιώργος Αρμένης είναι ένας έμπειρος πολιτικός και θα τον κρίνει ο λαός.
Ο Διονύσης Γάσπαρος είναι ένας καλός γιατρός.
Καλός γιατρός είναι και ο Αντώνης Κασσιμάτης, αλλά μέχρι εκεί, δεν κάνει για Δήμαρχος, ας παραμείνει στο ιατρείο του.
Ο Χαράλαμπος Λιβέρης είναι ένας νέος άνθρωπος με φιλοδοξίες, συζητήσαμε μαζί του, αλλά δεν βρέθηκε σημείο επαφής.
Ο Χρήστος Πάστρας είναι καλό παιδί και καλός καπετάνιος. Του εύχομαι καλή τύχη.
Εύχομαι καλή επιτυχία στον Φώτη Κόκλα.

Εύχομαι στον Λευτέρη Νιοτόπουλο να έχει υγεία.
Η Ρόδη Κράτσα έχει μια Ευρωπαϊκή εμπειρία και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει.
Ο Σταύρος Κοντονής δεν προσέφερε αυτά που περιμέναμε.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 5 times, 1 visits today)