Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Νίκος Ζαράνης
Τεχνικός σύμβουλος περιβαλλοντικού συλλόγου «Βραχίωνας»

Ο κ. Αρετάκης έκανε δύο μελέτες για την πυρόσβεση στον Λίβα και απορρίφθηκαν και οι δύο

Δε 28/09/2020

<

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή, και ο πρώην πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, μας έλεγαν ότι στον Λίβα δεν υπάρχουν στραγγίδια αλλά λιωμένη πίσσα. Τώρα, η νέα δημοτική αρχή μας λέει ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι στραγγίδια αλλά βρόχινο νερό.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι στον Λίβα. Ουδέποτε λειτούργησε ο βιολογικός και ούτε πρόκειται να λειτουργήσει, παρότι ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης είχε πει ότι θα έφτιαχνε έναν καινούργιο βιολογικό. Ακόμα τον περιμένουμε.

Προκαλώ τον Δήμαρχο, και τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Στασινόπουλο, να πάρουν δείγμα από τον Λίβα, να το εξετάσουν και να μας αποδείξουν ότι αυτά που εμείς λέμε στραγγίδια είναι βρόχινο νερό. Δύο φορές έχουμε ζητήσει να πάνε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας για να πάρουν δείγμα. Όταν βλέπεις την άμμο να μαυρίζει, αυτό δεν είναι βρόχινο νερό, αλλά στραγγίδιο. Ας έκαναν δύο μεγαλύτερες δεξαμενές συγκέντρωσης και ας άνοιγαν τους τράφους. Δεν τo έκαναν.

Σε ερώτησή μου προς τον Δήμαρχο, αν είχε ανθρώπους στον Λίβα για να ελέγχει το τι γίνεται, με την απάντησή του έριξε την ευθύνη σε δύο υπαλλήλους του ΦΟΔΣΑ. Μου είπε ότι δεν ήξερε τι συνέβαινε εκεί. Του είπα όμως ότι όφειλε να γνωρίζει, γιατί ο ίδιος είναι πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ.

Που είναι η αντιπολίτευση; που είναι ο κ. Μυλωνάς; ο πρώην πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, που σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στην αντιπολίτευση; Ανέβηκε ποτέ στον Λίβα για να δει τι γίνεται; Ανέβηκε κανείς τους; Τι έκανε ο κ. Ξένος, που από την αντιπολίτευση έγινε αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ; Έλεγξε αυτός κάτι;
Περιμένω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ή να βγάλουν ένα δελτίο τύπου, για την κατάσταση που επικρατεί στον Λίβα.

Ο κ. Αρετάκης έκανε δύο μελέτες για την πυρόσβεση στον Λίβα και απορρίφθηκαν και οι δύο. Δεν υπάρχει μονάδα στον κόσμο που να μην έχει γεννήτρια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Γιατί δεν λειτουργεί στον Λίβα;

Τα μηχανήματα δεν δουλεύουν και η εταιρεία Μεσόγειος που αρχικά ήταν κακή σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έγινε μετά καλή και τώρα έγινε ξανά κακή. Ο εργολάβος ενδιαφέρεται μόνο για το ζυγολόγιο. Γιατί ο Δήμαρχος δεν τον ελέγχει;

Φώναζε προεκλογικά ο κ. Αρετάκης, για το ότι δεν είχαν βάλει οι προηγούμενοι ένα στέγαστρο στον Λίβα και μιλάμε για ένα απλό έργο που μπορεί να γίνει μέσα σε πέντε ημέρες. Που είναι το στέγαστρο; Γιατί δεν το βάζει ο Δήμαρχος;

Τα φορτηγά που μεταφέρουν τα απορρίμματα στον Λίβα, πηγαίνουν από τον εναλλακτικό δρόμο, από την Λούχα, και υπόκεινται σε μεγάλη καταπόνηση, για αυτό και βγάζουν συνεχώς βλάβες.

Η αντιπεριφερειάρχης κα Μοθωναίου λέει ότι τον Νοέμβριο θα μπει ο εργολάβος, αλλά εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τόσο σύντομα.

Είναι λογικό να απομακρύνεται η ιδέα περί μεταφοράς απορριμμάτων εκτός Ζακύνθου, γιατί το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Εγώ και ο κ. Σκιαδόπουλος έχουμε απομείνει και ασχολούμαστε με τον σύλλογο. Αν μιλήσουμε για καταγγελίες και Ευρωπαϊκή Ένωση, μιλάμε για πολλά έξοδα και δεν έχουμε αυτή την οικονομική δυνατότητα. Για αυτό και σταματήσαμε την διαδικασία και των ασφαλιστικών μέτρων.

Δεν πρέπει οι Ζακυνθινοί να κοιτάνε μόνο το αν το σκουπίδι είναι στον δρόμο ή όχι. Πρέπει να κοιτάνε και στο που καταλήγει, και στο πως το διαχειριζόμαστε το σκουπίδι.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 3 times, 3 visits today)