Current track

Title

Artist

Current show

Night Picture

02:00 04:00

Current show

Night Picture

02:00 04:00

Background

Μαρινάκης Ανδρέας 
(Δημοτικός Σύμβουλος, ΠρώηνΑντιδήμαρχος Αρκαδίων, Πολ. Μηχανικός)

Προς Αρετάκη: Είσαι Εγωιστής, Εξουσιομανής, Λασπολόγος, Κολοτούμπας & Κουμασάκι

Κυ 27/09/2020

<

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΑΡΕΤΑΚΗ

Κύριε Αρετάκη αποφάσισα να σας απαντήσω λέξη προς λέξη στο λιβελογράφημα που δημοσιεύσατε ως απάντηση σε προηγούμενη δημοσίευση μου και που μόνο απαντήσεις δεν δώσατε, έτσι λοιπόν.

  1. Από την ΔΕΥΑΖ δεν αποχώρησα γιατί δεν με διορίσατε ποτέ.

α) Και ερωτώ, αυτή τη στιγμή λειτουργεί ο βιολογικός στο Σκοπό  ή τα λύματα πάνε στο Βροντόνερο; Την απάντηση τη δίνουν οι κάτοικοι του Καλαμακίου και οι μαύρες σωλήνες στη παραλία, που με τις πρώτες βροχές θα είναι πιο έντονες. Δεν λειτουργεί  στο σύνολό του, το μόνο που έκανες ήταν να πληρώσεις 1500 ευρώ για την επισκευή 2 αντλιών και τον καθαρισμό των δεξαμενών καθίζησης για την λειτουργία του δευτεροβάθμιου καθαρισμού. Αυτό που ΔΕΝ έκανες είναι να λειτουργήσει το σοβαρότερο μέρος που είναι ο τριτοβάθμιος ώστε η έξοδος να δίνει νεράκι καθαρό. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν εκπόνησες καινούργια ΑΕΠΟ για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ που ο Δήμος έχει υποχρέωση. Γι αυτό δεν τολμάς να ανοίξεις την πόρτα της εισόδου έστω και για την μερική λειτουργία του, γιατί ο Εισαγγελέας περιμένει.

β) Για τους ‘’φακέλους πολιτικών φρονημάτων’’ δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω, να κλάψω, ή να σε στείλω στη δικαιοσύνη. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα και απαντήσεις σε κείμενό μου 3 σελίδων, υπάρχει λάσπη που  δυστυχώς αρέσει μόνο στα γουρούνια. Φαντάζομαι ότι πάνω στην σύγχυση, εκ των γραφομένων μου, έγραψες αυτές τις μπαρούφες εκτός και αν έχεις έστω και ένα ψήγμα στοιχείων  οπότε καταθέστε το είτε εδώ είτε στη δικαιοσύνη, διαφορετικά κύριε είσαστε ένας κοινός συκοφάντης.

Κατά δήλωσή σας στο Δ.Σ. γνωρίζετε το 2% των Ζακυνθινών που μέσα σε αυτούς προφανώς δεν είμαι εγώ. Πληροφορώ λοιπόν τους συμβουλάτορές σας ότι η οικογένειά μου δεν ήταν από αυτές που έφτιαχναν φακέλους πολιτικών φρονημάτων, ήταν από τις άλλες (ξέρετε εσείς…). Για την επιμονή σας να σας δώσω πληροφορίες σχετικά με τους υπαλλήλους θέλω να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ήμουν ρουφιάνος ούτε πρόκειται να γίνω… και ο νοών νοείτο.

γ ) Η εξουσιομανία σας κ. Αρετάκη ήταν αυτή που σας έκανε πρόεδρο στην κυριολεξία παντού. Μετά από 30 χρόνια εργασίας ως Πολιτικός Μηχανικός έχω εκατοντάδες ή και χιλιάδες πελάτες. Έχω φτιάξει ξενοδοχεία, καταστήματα, κατοικίες, τοπογραφικά κλπ. Τι υπαινίσσεστε κ. Αρετάκη; Ότι οι εκατοντάδες πελάτες μου περίμεναν υπομονετικά πότε θα γίνω Αντιδήμαρχος ώστε μαζί να ακυρώσουμε το θεάρεστο έργο σας;

Ευτυχώς για εσάς τους τρεις που με τις φωνές τις δικές μου και των άλλων αντιδημάρχων εν μέσω κοροναϊού δεν έστειλες τα πρόστιμα σε κλειστά καταστήματα ή καταστήματα με ανύπαρκτο τζίρο. Παρότι είχες μπροστά στο Βουλευτή δεσμευθεί ότι πρόστιμα θα μπούνε μετά την Νέα κανονιστική, ήσουν έτοιμος να γκρεμίσεις καταστήματα οπότε και σας γλιτώσαμε από λυντσάρισμα αφού Νέα κανονιστική ποτέ δεν φτιάξατε.

  1. Από Αντιδήμαρχος δεν αποχώρησα ούτε παραιτήθηκα. Εσείς με απαλλάξατε από τα καθήκοντά μου.

α) Από την Πολιτική Προστασία αποχώρησα για τους λόγους που έχω δημοσιοποιήσει και ουδέποτε απαντήσατε, δεν αντικατέστησα κανένα Μηχανικό (λάθος). Τον Νοέμβριο και με την συνεργασία της υπηρεσίας καταφέραμε το από χρόνια ακατόρθωτο. Μέσα σε 20 ημέρες κάναμε την μελέτη, αναθέσαμε, τοποθετήσαμε και λειτουργήσαμε τις σειρήνες της πολιτικής προστασίας. Μετά από 10 μήνες Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Γιατί κύριε Δήμαρχε;

Αν δεν αλλάξετε τακτική και μυαλά κανένας δεν πρόκειται να αναλάβει την Πολ. Προστασία γιατί απλά κανένας δεν πάει φυλακή για τη δικής σας ανασφάλεια και αναποτελεσματικότητα.

γ) Ναι για αυτές τις μελέτες λέω που θα έπρεπε να πληρωθούν τον Οκτώβριο 2019 και τελικά τις έφερες στην προηγούμενη Οικονομική επιτροπή 2 Σεπτεμβρίου, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο. Τι δεν καταλαβαίνεις;

δ) Πράγματι ‘’τελευταίος’’ και καταϊδρωμένος επισκεφτήκατε το γήπεδο του Αγγερικού αν και είσαστε ο υπεύθυνος Αθλητισμού και μετά από τις παραιτήσεις τόσο του κ. Κουτσογιάννη όσο και του κ. Δρόσσου. Γιατί να παραιτήθηκαν άραγε; Ξεχάσατε – χάσατε κάπου στο γραφείο σας την μελέτη 17.000 ευρώ που σας έδωσα το Νοέμβριο, τις 4 αποφάσεις τοπικού συμβουλίου και τις παραστάσεις εμού και του Προέδρου του Αγγερικού στο γραφείο σας. Έτσι όπως τα περιγράφετε είναι τα πράγματα και χειρότερα, να δούμε πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με ποιού την ευθύνη.

Σας έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές ότι κανένας  Αντιδήμαρχος δεν κάνει μελέτες. Λόγω του επαγγέλματός μου προσέφερα αφιλοκερδώς την εργασία μου που αυτή όμως δεν αρκεί για να παρουσιαστεί μια πλήρης μελέτη. Η υπηρεσία των μελετών που εσύ προΐστασαι θα έπρεπε να την ολοκληρώσει. Έτσι χάθηκαν 400.000 ευρώ.

ε) Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο εκτός από το γεγονός ότι ουδέποτε δήλωσα ότι είμαι ευεργέτης. Ποτέ δεν είπα στους συμπολίτες μου να με ψηφίσουν γιατί θα πουλήσω την περιουσία μου και θα γίνω ευεργέτης, αυτά εσείς τα είπατε. Τους είπα να με εμπιστευτούν με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα με εμπιστευόταν και ο Δήμαρχος.

3. Κύριε Αρετάκη αυτά που έχω γράψει στις προηγούμενες επιστολές και αυτά που τώρα γράφω δεν τα ακούτε για πρώτη φορά ούτε πέφτετε από τα σύννεφα. Είναι αυτά που πάντα κατά πρόσωπο μέσα στο γραφείο σας και ενώπιον των άλλων Αντιδημάρχων έχω πει. Πολλές φορές ήρεμα, πολιτισμένα, άλλες φωνάζοντας και μερικές με πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις δεν το αρνούμαι. Εσείς όμως αγρόν αγοράζατε, δεν τις λάβατε υπόψιν σας.

Όσον αφορά το “κάθαρμα του Αναγνωστάκη” (που προστέθηκε) στο τέλος του λασπολογήματος σας, απαντώ με στίχους του Ντίνου Χριστιανόπουλου.   «Τι άνθρωπος είσαι εσύ; τι σκοτεινό μουτράκι; έλπιζα στην αγάπη σου, μα βγήκες κουμασάκι.».

Και τώρα που τελειώσαμε με τα παραπάνω ας μιλήσουμε και για την πολιτική και τις πολιτικές επιλογές σας.

Α) Για την ΔΕΥΑΖ

Δημοσιεύσεις επί δημοσιεύσεων, Συνεντεύξεις τύπου, συναντήσεις με ξενοδόχους, νερουλάδες και δημοσιογράφους.

Θα αγοράζατε 20 υδροφόρες για να λύστε το πρόβλημα υδροδότησης, θα φτιάχνατε γραφείο στο Δήμο όπου θα δίνατε εσείς εντολή ποιός και πού θα κουβαλάει νερό σε όλη τη Ζάκυνθο, θα κάνατε Καινούργιο δίκτυο νερού για να μαζέψετε σε μια κεντρική δεξαμενή πόσιμο νερό για όλους τους Ζακυνθινούς, θα ανακαλύπτατε τις παράνομες συνδέσεις νερού και αποχέτευσης, θα ανακαλύπτατε τις μηδενικές δηλώσεις, θα, θα, θα.

Αντί αυτών.  Χάσατε για γελοίους λόγους 3,8 εκατομμύρια της αναβάθμισης του Βιολογικού, Δεν προχωρήσατε την μελέτη και την αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοσωλήνων, το μοναδικό ρεαλιστικό, αναγκαίο και εφικτά πραγματοποιήσιμο σε αυτή τη δημαρχιακή περίοδο. Δεν διαχειριστήκατε την λυματολάσπη και ακόμη πληρώνουμε την μεταφορά της εκτός Ζακύνθου, δεν φτιάξατε τα έργα αναβάθμισης του δικτύου στο Πλάνο ούτε και την νομιμοποίηση του,  δεν κάνατε την μελέτη του Νέου Βιολογικού που υποσχεθήκατε. Πρέπει να ξεκινήσει τώρα για να φτιαχτεί ο Βιολογικός από τους επόμενους μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια, δεν φτιάξατε ένα δίκτυο 150 μέτρων σύνδεσης του αντλιοστασίου με την μαρίνα για να αντλούνται τα λύματα των κρουαζιερόπλοιων και να μην ρυπαίνουν τη θάλασσα, Δεν κάνατε τίποτα για τον καθαρισμό του ποταμού, δεν κάνατε την επέκταση του υπάρχοντος Βιολογικού, δεν τελειώσατε με τις ατασθαλίες του δικτύου Καλαμακίου.

Τελικά τι έγινε;  Μια τρύπα στο νερό. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

Β) Για την Διαχείριση στο ΛΙΒΑ

Επί τρείς μήνες πηγαινοερχόσαστε στην Αθήνα με τον φάκελο του Εργοστασίου του Λίβα υπό μάλης για να αποδείξετε ότι μόνο η πρότασή σας είναι σωστή και υλοποιήσιμη. Σας έλεγα αφήστε την όπως είναι γιατί δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές, ξεπερνάει τα τοπικά δεδομένα και δεν έχουν πρόθεση να το κάνουν. Οι υπηρεσίες αντί να ασχολούνται με το Λίβα που είναι χαμένη υπόθεση καλύτερα να κάνουν καμία μελέτη και να φτιάξουν το τεχνικό πρόγραμμα και το προϋπολογισμό του 19. Εγωιστικά στυλώσατε τα πόδια και επιμένατε μέχρι τέλους, πετυχαίνοντας να παραμείνει ακριβώς η αρχική μελέτη εκτός από την διαχείριση που ούτως ή άλλως δεν θα την κάνετε εσείς και να μην υπάρξει χρόνος για να κατατεθούν άλλες προτάσεις.

Έτσι μόνη η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ πήρε το έργο με το εκπληκτικό ποσοστό 0,09%. Τι και αν η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ήταν κακιά, άχρηστη, ανίκανη για το έργο και οι διαχειριστές της λαμόγια, τι και αν έφερες τον εκπρόσωπο άλλης εταιρίας στο Δ.Σ. για να την ζορίσεις, τελικά την έκανες την κολοτούμπα και υποστήριξες με θέρμη στην οικονομική Επιτροπή και στο Δ.Σ. την κύρωση του διαγωνισμού. Βέβαια η ίδια εταιρία τώρα διαχειρίζεται άψογα τα σκουπίδια στο Λίβα.

Το κερασάκι στη τούρτα είναι όμως η δήλωση του Δημάρχου ότι θα περάσει από τα χέρια του η κατασκευή και ότι θα επιβλέψει προσωπικά την εκτέλεση του έργου και εντέλει το ποσοστό 0,09% ίσως να είναι και μεγάλο, τα δε τέλη ίσως αυξηθούν λιιίγο;;;

Γ) Για τα φώτα τι να πω; Εσείς, δηλαδή η υπηρεσία που είσαστε πολιτικός προϊστάμενος, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλε την έγκριση πληρωμής των εργασιών που υλοποιήθηκαν και έπρεπε να πληρωθούν βάσει της νόμιμης σύμβασης. Την επίβλεψη και παραλαβή του έργου την εκτελεί η υπηρεσία σας. Ποιος σας εμπόδισε να κάνετε αυστηρή επίβλεψη ΕΣΕΙΣ ο ίδιος;

Δ) Παράπλευρη απώλεια των παραπάνω ήταν ότι διαλύθηκε το τμήμα μελετών με αποτέλεσμα ούτε μελέτες δεν έγιναν, ούτε ο προϋπολογισμός είχε κατατεθεί το 19, ούτε συμμετείχαμε όπως έπρεπε στα προγράμματα Φιλόδημος και LEADER. Μάλιστα για το LEADER υπήρχαν δυο έτοιμες μελέτες για τις Βαρδιόλες μία στη ΔΕ Ελατίων και μία στη Κυψέλη. Κατά διαβολική σύμπτωση αυτή της Κυψέλης εξαφανίστηκε και έτσι δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα. Να κάνετε ΕΔΕ για να διαπιστώσουμε τα αίτια.

Παρεμπιπτόντως ξεχάσατε να δημοσιοποιήσετε τα αποτελέσματα των ΕΔΕ και με απογοητεύσατε αν και σας προκάλεσα με την προηγούμενη δήλωσή μου. Αυτές έμαθα, κυκλοφορούν στο ίντερνετ και αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν θέλετε δε θέλετε.

Κύριε Αρετάκη είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν παρέλαβε ένα Δήμο πρότυπο, οικονομικά υγιή, διοικητικά ικανό και με επαρκή προσωπικό και εργαλεία. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόντα χρόνο και η κοινωνία που μας εξέλεγξε με το απίθανο 70% την δεύτερη Κυριακή έχει αυξημένες προσδοκίες και περιμένει από εμάς λύσεις και όραμα για το μέλλον. Μετά από ένα χρόνο πολλές από τις προσωπικές σας επιλογές με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και δεν περιέχονται σε κανένα προεκλογικό πρόγραμμα. Τις έχω δημοσιοποιήσει και πιστεύω ότι τις γνωρίζουμε πολύ καλά.

Έχω την αίσθηση, και εύχομαι να κάνω λάθος, ότι το καράβι πάει ολοταχώς προς τα βράχια, «Πάρτο αλλιώς» τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μπορεί να αποβιβάστηκα αλλά παρακολουθώ από κοντά. Ποτέ καμιά Δημοτική Αρχή τόσο γρήγορα δεν απαξιώθηκε ούτε έχασε τα κοινωνικά ερείσματά της. Υπάρχει χρόνος να σωθεί η κατάσταση, υπάρχουν και τα κατάλληλα πρόσωπα αρκεί να παρατήσετε τους εγωισμούς και να πράξετε τα πρέποντα.

Ειλικρινά Δικός σας!!!

Μαρινάκης Ανδρέας  Πολ. Μηχανικός
Πρώην Αντιδήμαρχος Αρκαδίων