Current track

Title

Artist

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Background

ΣΤΙΓΜΑ Α.Ε. | Απάντηση στον Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη

Πα 26/03/2021

<

Δελτίο Τύπου

Ο δήμαρχος των μεγάλων προσδοκιών και των πικρών διαψεύσεών τους, στοχοποιεί τώρα τον ΣΤΙΓΜΑ 97,6 και την πολιτιστική και δημοσιογραφική προσφορά του στο τόπο μας.

Έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Από την 1/1/2017 μέχρι και την ημέρα που έκλεισε, με κρατική εντολή λόγω κορωνοϊού στις 3 Μαρτίου 2020, προβλήθηκαν στον «Φώσκολο» 581 ταινίες πρώτης προβολής, ταυτόχρονα με τις αίθουσες των Αθηνών, 23 παραστάσεις όπερας σε απευθείας σύνδεση με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, 2 θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου της Μ. Βρετανίας, 115 μαθητικές πρωινές προβολές. Πραγματοποιήθηκαν επίσης, δωρεάν προβολές για παιδιά του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, δωρεάν προβολές με τη συνεργασία της UNESCO και άλλων φορέων. Υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία. Είναι προβολές που τις έχουν δει εκατοντάδες θεατές. Άρα εκατοντάδες άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν λειτουργεί ως καφετέρια, αλλά είναι ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ.

Ποιος άλλος κινηματογράφος στην Ελληνική επικράτεια προβάλλει 4 διαφορετικές ταινίες την ημέρα 52 εβδομάδες το χρόνο; ΚΑΝΕΝΑΣ μόνο ο Φώσκολος στο νησί μας.
Το συμφωνητικό ενοικίασης αναφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι έχουμε ενοικιάσει τον κινηματογράφο Φώσκολο ΚΑΙ το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κύριε Αρετάκη ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ και δώστε το στη δημοσιότητα, μιας και τον φάκελο μας τον έχετε στο γραφείο σας, εδώ και ενάμιση χρόνο γιατί τον ξεψαχνίζεται για να βρείτε έστω και ένα ορθογραφικό λάθος. Και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ μεμπτό για να βρείτε. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην τοπική αυτοδιοίκηση τέτοια εμμονή. Και παρότι σας έχουμε ζητήσει με έγγραφό μας, να μας δώσετε αντίγραφα του φακέλου μας, δεν μας τα έχετε δώσει. Γιατί άραγε;

Είναι ψευδές ότι το κυλικείο έχει εμβαδόν 5,5τμ. Το αληθινό είναι ότι, το κυλικείο έχει εμβαδόν 23,45τμ και βάση του Νόμου δικαιούμαστε 228τμ επί της πλατείας από τα οποία εμείς κάνουμε χρήση ΜΟΝΟ τα 100τμ. Υπάρχουν όλες οι σχετικές άδειες.
Και όλα αυτά την ίδια ώρα, που άλλα καταστήματα έχουν παραχωρημένο χώρο 150τμ και καταλαμβάνουν 400τμ χωρίς καμία επίπτωση. Εμείς όμως ΠΟΤΕ δεν διανοηθήκαμε να στείλουμε εξώδικα για αυτή την πρόδηλη παρανομία.

Είναι ψευδές ότι ο Δήμος δεν εισέπραττε κανένα μίσθωμα. Στην προκήρυξη και στο συμφωνητικό προβλέπεται υπέρ του Δήμου ποσοστό επί της εκατό από τα ακαθάριστα έσοδα των εισιτηρίων. Επίσης καταβάλλουμε ετησίως 6.500€ για τον κοινόχρηστο χώρο, καθώς επίσης τέλη παρεπιδημούντων, Δημοτικό Φόρο, ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο και όποιον άλλο προβλεπόμενο φόρο. ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

Για το αν είναι πολύ ή λίγο το μίσθωμα εξαρτάται και με το αν η πλατεία Σολωμού θα είναι κλειστή για έργα (16 μήνες) ή αν ο κινηματογράφος είναι κλειστός με κρατική εντολή λόγω κορωνοϊού.
Η διαδικασία για τη μίσθωση του ΦΩΣΚΟΛΟΥ ήταν δημόσια. ΟΥΔΕΙΣ άλλος ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει και να επενδύσει στον χώρο. Αν ήταν ΤΟΣΟ μεγάλη ευκαιρία γιατί δεν εκδηλώθηκε ανάλογο ενδιαφέρον; Δεν εκδηλώθηκε γιατί η αρχική επένδυση απαιτούσε εκ βάθρων ανανέωση υποδομών με μεγάλες δαπάνες. Δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πίστευε ότι μπορεί να λειτουργήσει και να επιβιώσει οικονομικά ένας κινηματογράφος σε ένα τόσο μικρό νησί. Η Κέρκυρα έχει σε λειτουργία μια αίθουσα, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα ΚΑΜΙΑ. Εμείς το πιστεύαμε, το αγαπήσαμε και με πολύ κόπο, προσωπική εργασία και πολλά χρήματα, καταφέραμε να φτιάξουμε έναν κινηματογράφο που οι περισσότεροι επαρχιακοί Δήμοι στην Ελλάδα δεν έχουν. Εμείς εκσυγχρονίσαμε και δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο κινηματογράφο, σε ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο του Δήμου στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Και έρχεστε εσείς, να πείτε στη Ζακυνθινή κοινωνία ότι αυτό που ΕΜΕΙΣ φτιάξαμε, έχει τώρα χαμηλό ενοίκιο, επειδή έτσι εκτιμά ο «Κόκκινος Βράχος», όχι βέβαια του Ξενόπουλου.

Που ήσασταν εσείς τόσα χρόνια; Ως πολίτης και κοσμοπολίτης τι κάνατε για αυτό που σήμερα θέλετε να βάλετε λουκέτο; ΤΙΠΟΤΑ δεν κάνατε. Δεν έχετε πατήσει στο σινεμά ούτε σαν θεατής. Μόνο κάποιος εκτός της κοινωνίας θα ξεκινούσε διαδικασία για να κλείσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τον κινηματογράφο Φώσκολος, που είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ίσως χώρος πολιτιστικής- κοινωνικής συνάθροισης της πόλη μας.

Η συμπεριφορά σας έχει ξεσηκώσει ένα πρωτόγνωρο κύμα στήριξης του ΦΩΣΚΟΛΟΥ. Χιλιάδες ευαίσθητων συνάνθρωπων μας (5.500 μέχρι αυτή την στιγμή) έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους. Τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας. Κι εσείς, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, αρμενίζοντας στον κόσμο σας, την ώρα που οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, εκδηλώνετε με παφλέτια και αναρτήσεις στο Facebook τις προσωπικές εμμονές σας. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι στις 27 Οκτωβρίου 2020, παραμονή της άλλης μεγάλης Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, μας στείλατε έγγραφο για να κατεβάσουμε την μικρή καλαίσθητη επιγραφή του cine ΦΩΣΚΟΛΟΣ. Και εμείς την κατεβάσαμε. Τελικά τι πρόβλημα έχετε με τις εθνικές γιορτές;

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας εκφράσατε γραπτώς ή προφορικώς ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ζήτημα ενοικίου. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενδιαφερθήκατε ως Δήμαρχος για την λειτουργία του κινηματογράφου. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήρθατε στον κινηματογράφο ως εκλεγμένος Δήμαρχος. Μόνο προεκλογικά περάσατε για να μας σφίξετε το χέρι και να μας ρωτήσετε τι είναι εδώ μέσα!

Πιστέψατε τις συκοφαντίες, ότι ΔΗΘΕΝ έχουμε εγκαταστήσει παράνομο και επικίνδυνο καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με την υπόνοια ότι κλέβουμε το ρεύμα του Δήμου. Και φτάσατε στο εξευτελιστικό σημείο για Δήμαρχο, να έρθετε ΕΣΕΙΣ ο ΙΔΙΟΣ, αλλά μπρατσέτο με τον καταγγέλοντα για να κάνετε αυτοψία! Και διαπιστώσατε με τα μάτια σας ότι η ΔΕΗ είχε εγκαταστήσει το καλώδιο και ότι υπάρχει ξεχωριστή παροχή ρεύματος για τον κινηματογράφο. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι στη διάθεση κάθε αρμοδίου. Στείλατε την αντιδήμαρχό σας κα Καψαμπέλη να κάνει και η ίδια αυτοψία για τους ανεμοθραύστες τους οποίους χτυπούσε με το χέρι της και μας έλεγε ότι είναι νάιλον! Το τζάμι το τρίπλεξ, ότι είναι νάιλον! Όταν έχουμε δαπανήσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για ειδικά τζάμια και ειδικές κατασκευές, ώστε να υπάρχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην πλατεία για να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνοι με τους όρους της κανονιστικής του Δήμου μας. Τη στιγμή που άλλοι, με κοιλοδοκούς και μαδέρια στο 1/10 της αξίας των δικών μας αδειοδοτημένων και εγκεκριμένων κατασκευών, έχουν κλείσει ότι μπορούν να κλείσουν! Για αυτούς όμως δεν υπάρχει ανακοίνωση κ. Δήμαρχε. Γιατί άραγε;

Το ΜΟΝΟ πρόβλημά που μας έχετε εκφράσει προφορικά είναι ότι ΔΕΝ είστε ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ από τις δημοσιογραφικές εκπομπές του ραδιοφωνικού Σταθμού ΣΤΙΓΜΑ. Μήπως θέλετε να κόψουμε το μικρόφωνο σε 27 Δημοκρατικά εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και σε όποιον σας κάνει αντιπολίτευση; Επ αυτού πρέπει να αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Αν συμφωνούν μαζί σας ή όχι. Αυτό είναι το διακύβευμα. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Τα άλλα είναι προσχηματικά.

Δεν έχουμε προβεί σε παράνομες και αυθαίρετες παρεμβάσεις. Υπάρχουν όλες οι κατά νόμο εγκρίσεις και νομιμοποιητικές άδειες. Για το κατάστημα, τις τέντες, τους ανεμοθραύστες, και όλες τις άλλες εργασίες. Ξέρετε από το φάκελο που έχετε στο γραφείο σας ενάμιση χρόνο τώρα, 41 εγκρίσεις. Μήπως θεωρείτε αυθαίρετη την τουαλέτα για τους «Σακατεμένους», όπως αποκαλείτε εσείς τους ανάπηρους συνανθρώπους μας;

Εμείς δεν γνωρίζουμε τα εξώδικα του «Κόκκινου Βράχου» γιατί δεν μας τα κοινοποιήσατε παρότι εγγράφως σας τα ζητήσαμε. Γνωρίζουμε όμως το σκάνδαλο της μη άσκησης έφεσης από μέρους σας ως Δημάρχου, κατά της υπ αριθ. 14/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου και τη μεθόδευση που κάνατε, στη συνέχεια με την υπ αριθ. 202/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής για να ξεπεράσετε τις ποινικές προσωπικές ευθύνες που έχετε (ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ) από το γεγονός της ζημίας των 35.000 ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ για το Δήμο Ζακύνθου με αντίστοιχη ωφέλεια της επιχείρησης «Κόκκινος Βράχος».

Κύριε Αρετάκη η εφαρμογή του Νόμου δεν γίνεται επιλεκτικά εις τρόπον ώστε, σε άλλες δικαστικές αποφάσεις να κάνετε έφεση και σε άλλες όχι, κατά το δοκούν του Δημάρχου.

Είναι ψέμα ότι η Νέα Δημοτική Αρχή, δηλαδή η δική σας, ουδέποτε παραχώρησε κοινωφελή χώρο στην εταιρία μας. Έχουμε στη διάθεσή μας έγγραφο σας, με την υπογραφή σας, με ημερομηνία 13/3/2020 και αριθ, Πρωτ 1764 το οποίο καταλήγει ως εξής: «… η παραχώρηση χρήσης του κοινόχρηστου χώρου, σας έχει παραχωρηθεί κατά την αίτησή σας». Αν αυτό δεν είναι άδεια, τότε γιατί εμείς καταβάλαμε και εσείς εισπράξατε σε 4 δόσεις για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων (πλατείας) για το 2020; Οι αποδείξεις υπάρχουν στη διάθεση κάθε αρμοδίου.
Σε ότι αφορά στη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και τις κατασκευές σε αυτόν, έχουμε έγκριση από το Τοπικό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων του Υπουργείου Πολιτισμού, έγκριση της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, έγκριση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε Ζακύνθου καθώς και απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Σε ότι αφορά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, και την υποτιθέμενη καταπάτηση που εφεύρε ο εκπρόσωπος της, έχουμε να δηλώσουμε ότι η πλατεία Σολωμού είναι στο κέντρο της πόλης μας, ο Φώσκολος είναι στο ισόγειο και η Βιβλιοθήκη στον πρώτο όροφο! Τα εγκεκριμένα τοπογραφικά είναι στην κατοχή αλλά και στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα.

Δεν νοείται Κινηματογράφος χωρίς κυλικείο. Πουθενά στον κόσμο. Χωρίς κυλικείο δεν μπορεί να υπάρξει κινηματογράφος. Γιατί ο κινηματογράφος δεν είναι μόνο μια αίθουσα κινηματογραφικής προβολής. Είναι ένας κοινωνικός χώρος, που ενισχύει την κοινοτική κουλτούρα των Ζακυνθινών και όχι μόνο.

Συμμετείχαμε σε διαγωνιστική διαδικασία. Πληρώνουμε στο ακέραιο όλες μας τις υποχρεώσεις προς το Δήμο. Δεν εκμεταλλευόμαστε εις βάρος των συμπατριωτών μας την περιουσία του Δήμου μας. Από το 1997 έχουμε προσφέρει στον πολιτισμό, με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, χορηγίες σε πολιτιστικά σωματεία, σε εικαστικούς, σε οτιδήποτε προάγει τον Πολιτισμό και την κοινωνία.

Εμείς είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Ζακύνθου. Εσείς είστε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ.

Κύριε Αρετάκη Χρόνια Πολλά.
Σας θυμίζουμε ότι γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Μεγάλη Επανάσταση του Γένους του 1821, που ύμνησαν οι Ζακυνθινοί Εθνικοί Ποιητές Διονύσιος Σολωμός και Ανδρέας Κάλβος. Εσείς φαίνεται το έχετε ξεχάσει.

ΣΤΙΓΜΑ Α.Ε.