Χρυσόστομος
Μητροπολίτης Δωδώνης, Πρώην Ζακύνθου

Τρικ η μεταβίβαση της εταιρείας (ΠΙΜΑΝΑ), για να μην θιγεί ο φερόμενος ιδιοκτήτης αν χάσουν την δίκη

Δε 5/10/2020

<

«Η φύση ανήκει σε όλον τον κόσμο και σε όλη την κοινωνία, δεν είναι υπόθεση κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων και συμφερόντων. Δυστυχώς μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες αυτοί οι οποίοι είναι ανόητοι, οι οποίοι είτε σκοπίμως, είτε λανθασμένα, δεν κινούνται σωστά. Κομμάτι της έκτασης που κάηκε χθες στις Βολίμες, ανήκει στην Εκκλησία, και αυτό το έχουμε αποδείξει εδώ και αιώνες. Άλλοι ισχυρίζονται ότι η έκταση δεν είναι της εκκλησίας μας.

Όταν κανείς αγοράζει αέρα, τότε αέρα πουλάει. Δεν απέκτησε ποτέ η συγκεκριμένη εταιρεία (ΠΙΜΑΝΑ) καμιά ιδιοκτησία στο Ναυάγιο.

Είναι καταγεγραμμένο και στο Υποθηκοφυλακείο, ότι δεν μπορεί να κάνει καμιά μεταβολή αυτής της έκτασης. Υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα, η οποία όπως φαίνεται θα τελειώσει. Μέχρι όμως να τελεσιδικήσει οριστικά και αμετάκλητα η υπόθεση, ότι και να κάνουν είναι μπούρδες. Όσο μπούρδα ήταν η «αγορά» της επίμαχης έκτασης, άλλο τόσο ήταν μπούρδα και η «μεταβίβαση» της εταιρείας σε μία άλλη ανώνυμη εταιρεία, δηλαδή offshore. Τρέχα γύρευε δηλαδή και νικολό καρτέρι.

Το τρικ στην όλη υπόθεση μεταβίβασης της εταιρείας (ΠΙΜΑΝΑ) σκοπεύει στο να μην θιγεί η προσωπικότητα εκείνου που φερόταν ότι είναι ο ιδιοκτήτης της, και λέω φερόταν γιατί ποτέ δεν αποδείχτηκε ότι είναι ο Εμίρης του Κατάρ, σε περίπτωση που χάσουν την δίκη στα δικαστήρια. Είναι μια εταιρεία (ΠΙΜΑΝΑ) που ανήκει στο Κατάρ, έχει έδρα το Λίβανο και τρέχα γύρευε.

Ελληνογερμανικός φούρνος ο Καναδάς, το ξέρετε το μαγαζί; είναι γωνία. Ελληνογερμανικός φούρνος ο Καναδάς, τηλέφωνο της εταιρείας και έδρα, τρία τσίου, τσίου και πέντε τραλαλά. Εδώ ασφαλώς γελάμε.

Μου είναι οικείος ο χώρος στον οποίο τώρα βρίσκομαι και σας μιλάω, είναι το Ωνάσειο, στο οποίο το 1994 έκανα τα εγκαίνια του Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου. Είναι οικείος ο χώρος γιατί τον ίδιο χρόνο έκανα μπαλονάκι, μετά έκανα stent και μετά από μερικά χρόνια έκανα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Δεν κρύβονται αυτά, ο Τραμπ έκρυβε ότι είναι άρρωστος και στο τέλος την πάτησε. Μπαίνω και βγαίνω σαν ηλικιωμένος και ασθενής άνθρωπος, χωρίς να φοβάμαι τίποτα. Αν πεθάνεις, πριν πεθάνεις, δεν θα πεθάνεις, όταν πεθάνεις.

Το νεκροταφείο, όπως έλεγε και κάποιος καθηγητής μου, δείχνει τον πολιτισμό μιας κοινωνίας. Το νεκροταφείο λοιπόν, είναι ο σεβασμός προς τους ανθρώπους που μας έφεραν στην ζωή. Επομένως είναι πολύ μεγάλης σημασίας ο σεβασμός μας προς τους νεκρούς. Όλα τα άλλα, οι μουσικές, η ποίηση, τα κτήρια και τα μνημεία, είναι πολύ ωραία πράγματα, όταν όμως ξεχάσουμε τους ανθρώπους μας εκεί, ξεχνάμε ολόκληρη την ύπαρξή μας. Επομένως είναι επιβεβλημένο, και ο καθένας από εμάς χωριστά να φροντίσει τα του οίκου του, και η υπηρεσία η οποία εισπράττει όλον τον χρόνο, πρέπει να φροντίσει για αυτόν τον οίκο των κατοίκων και των δημοτών της.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 18 times, 2 visits today)