Current track

Title

Artist

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Background

Διονύσιος Γιακουμέλος
Πρόεδρος Κοινότητας Πλάνου

Βάλαμε πλάτη όπως μας ζήτησε ο Δήμαρχος και τώρα κινδυνεύουμε να βρούμε τον μπελά μας

Δε 19/10/2020

<

«Ο συγκεκριμένος χώρος στην περιοχή μας, στον οποίο την περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκε πυρκαγιά, λειτούργησε για 2η χρονιά φέτος ως ένα χώρος στον οποίο εναποθέταμε προσωρινά τα ογκώδη και άλλα απορρίμματα της κοινότητά μας και όχι μόνο, μέχρι να τα παραλάβει ο Δήμος. Αποτελεί μια πρωτοβουλία που πήραμε ως Τοπικό Συμβούλιο, από την επομένη κιόλας των εκλογών, για να καθαρίσουμε την περιοχή μας, βάζοντας πλάτη στο Δήμο και δίνοντας στο Δήμαρχο την πίστωση χρόνου που του αναλογούσε. Ο Δήμαρχος το γνωρίζει αυτό, άλλωστε το να βάλουμε πλάτη, μας το ζήτησε και ο ίδιος.

Η περιοχή μας είναι τουριστική και κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου παράγονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων που ο Δήμος αδυνατούσε να διαχειριστεί σε ικανοποιητικό βαθμό με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι δρόμοι σκουπίδια και άλλα ογκώδη αντικείμενα, εκθέτοντας όχι μόνο το χωριό μας αλλά ολόκληρη τη Ζάκυνθο. Ως Τοπικό Συμβούλιο κάναμε μεγάλο αγώνα, ψάξαμε για μια άμεση λύση για να λύσουμε έστω και προσωρινά το πρόβλημα. Με την συμβολή των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας νοικιάσαμε από ιδιώτη αυτό τον χώρο και με την συνεργασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συγχωριανών μας επιχειρηματιών συγκεντρώναμε τα απορρίμματα και τα ογκώδη εκεί για να μην μένουν στους δρόμους. Δεν το κάναμε γιατί θέλαμε να υποβαθμίσουμε την περιοχή μας, αντίθετα θέλουμε να την αναβαθμίσουμε γιατί είναι ο τόπος μας και ζούμε από αυτόν.

Από την πρώτη στιγμή έλεγα στον Δήμαρχο ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος. Δυστυχώς ως απάντηση έπαιρνα ένα «θα δούμε». Για το ζήτημα είχα ενημερώσει και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Καλογερόπουλο. Εμείς γραπτώς τα είχαμε επισημάνει όλα αυτά στον Δήμαρχο και πιστεύω ότι αν ο Δήμος λειτουργούσε, θα ήταν όλα τέλεια, άλλωστε μέχρι και την εποχή που αρμόδιος για την καθαριότητα ήταν ο κ. Κουτσογιάννης, όλα λειτουργούσαν ρολόι. Κάθε εβδομάδα ερχόταν η αρπάγη του Δήμου και άδειαζε τον χώρο. Από την στιγμή που παραιτήθηκε ο κ. Κουτσογιάννης, μόνο μία με δύο φορές ήρθαν από τον Δήμο για να μαζέψουν τα ογκώδη. Έχω πει στον Δήμαρχο ότι αν δεν είμασταν εμείς, που μας ξέρουν και μας εμπιστεύονται στον Πλάνο, θα μας είχαν κρεμάσει. Ο Δήμαρχος μου απαντούσε «άστα όπως είναι γιατί τα έχεις νοικοκυρεμένα». Μετά την πυρκαγιά με πήρε τηλέφωνο ο ιδιοκτήτης του χώρου και μου είπε ότι θα πρέπει να πάρουμε από εκεί τους κάδους, γιατί τον απειλούν με μηνύσεις και του λένε ότι θα τον καθαρίσουν. Κατόπιν απομακρύναμε τους κάδους.

Είμαι αγανακτισμένος για όλα αυτά που ακούγονται και συμβαίνουν, γιατί εμείς προσπαθήσαμε να βολέψουμε μια κατάσταση, να έχουμε καθαρή την περιοχή μας, να βάλουμε πλάτη όπως μας ζήτησε ο Δήμαρχος και τώρα κινδυνεύουμε να βρούμε και τον μπελά μας από πάνω. Εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο, δεν μπορούμε να δώσουμε μια οριστική λύση. Μόνο ο Δήμος μπορεί.

Ο Πλάνος διατηρήθηκε καθαρός φέτος από έναν και μόνο υπάλληλο, τον οποίο πλήρωνε ο ξενοδόχος κ. Χρήστος Ξένος, και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Σε καθημερινή βάση μιλάω με τον νέο υπεύθυνο καθαριότητας κ. Τουρκάκη, με τον οποίο συνεργάζομαι σε εξαιρετικό βαθμό και ο ίδιος κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά χρειάζεται και την βοήθεια του Δημάρχου. Ένα είναι το αφεντικό, ο Δήμαρχος και του το έχω πει πολλές φορές, ότι μόνος του δεν μπορεί να πάει πουθενά, χρειάζεται να εμπιστευθεί και άλλους, για να τον βοηθήσουν.

Αύριο θα συνεδριάσουμε ως Τοπικό Συμβούλιο, για να ορίσουμε της θέσεις μέσα στην κοινότητά μας, στις οποίες θα τοποθετήσουμε τους κάδους.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: