Current track

Title

Artist

Background

Ιωάννης Κεφαλογιάννης (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου)

Πα 24/02/2017«Δυστυχώς η Ζάκυνθος τόσο για την περίπτωση των απορριμμάτων, όσο και για τα κλειστά χειρουργεία, για άλλη μια φορά διαφημίζεται αρνητικά σε πανελλήνιο επίπεδο. Θεωρώ ότι το νησί αξίζει μιας καλύτερης αντιμετώπισης, αξίζει μιας Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που σήμερα δεν έχει.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το θέμα των απορριμμάτων.
Εντός Κοινοβουλίου δεν τον έχω δει ποτέ να αναδεικνύει το ζήτημα.
Χαίρομαι που δρομολογήθηκε η λύση της ενδιάμεσης διαχείρισης μέχρι την οριστική λύση, αλλά επαναλαμβάνω ότι ο κ. Κοντονής έχει διαχρονικές ευθύνες, από την εποχή που προσέφευγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Λίβα.
Το μόνο που κάνει τώρα, είναι να μετακυλά τις ευθύνες στον Δήμο Ζακύνθου και να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Η Ζάκυνθος ως τουριστικό νησί δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα και δυσφημείται, με ένα Νοσοκομείο τα χειρουργεία του οποίου δεν λειτουργούν. Δεν υπάρχει ακόμα πόρισμα για τα αίτια των μετεγχειρητικών επιπλοκών και είναι ανήθικο να επιρρίπτουν την ευθύνη στους γιατρούς, αυτοί που διόρισαν τις επιτροπές που διενέργησαν τους ελέγχους.

Είναι αντιδεοντολογικό, παράνομο και αντισυνταγματικό, ένας Υπουργός Δικαιοσύνης να δηλώνει ότι γνωρίζει το πόρισμα και να προδικάζει το αποτέλεσμα των ελέγχων. Αν ενημερώνεται για την Ε.Δ.Ε. σας λέω ως δικηγόρος, ότι αυτό είναι παράνομο.

Είναι αναληθές το ότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Θα πρέπει στη Ζάκυνθο να υπάρχει μια μίξη έμπειρων και νέων στελεχών που θα πλαισιώνουν την τοπική ΝΔ. Αν υπάρξει ομόνοια, θεωρώ ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, η έδρα της Ζακύνθου θα κερδηθεί από τη ΝΔ.      

Με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε μια ανανέωση στο κόμμα, όχι μόνο ηλικιακά, αλλά με πρόσωπα που εκφράζουν νέες ιδέες και απόψεις.

Το επώνυμο Κεφαλογιάννης είναι περισσότερο ντεζαβαντάζ  παρά πλεονέκτημα. Το 2012 που για πρώτη φορά εκλέχθηκα βουλευτής, βρέθηκα σε μια δύσκολη συγκυρία, με την κοινωνία να κατηγορεί συλλήβδην τους πολιτικούς και δη αυτούς που εκφράζουν την λεγόμενη οικογενειοκρατία. Για μένα η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά ενασχόληση, εξακολουθώ και ασκώ το επάγγελμα της δικηγορίας. Είναι λογικό σε ένα μεγάλο κόμμα όπως η ΝΔ να υπάρχουν διαφωνίες και διαφορές, όπως στο παρελθόν υπήρξαν ανάμεσα στον Θείο μου και τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί συνεχώς να βαφτίζει το ψάρι κρέας. Πανηγυρίζει για μια δήθεν συμφωνία, όταν θα έπρεπε η δεύτερη αξιολόγηση να είχε κλείσει από το 2016. Δεν υπάρχει καμιά πολιτική συμφωνία, δεν πήραμε πλάνο συγκεκριμένων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, δεν πήραμε καμιά δέσμευση για το πότε θα μπούμε σε ποσοτική χαλάρωση και δεν πήραμε καμιά δέσμευση για το πότε θα πάρουμε την πρώτη δόση. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε επιπλέον 500 εκατομμύρια σε κόκκινα δάνεια και 2,5 δις ευρώ εκροή καταθέσεων.

Αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση, θα είχαμε κλείσει προ πολλού την δεύτερη αξιολόγηση. Είναι ψευδές ότι η κυβέρνηση θα δώσει αντίμετρα στα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Τα αντίμετρα θα ισχύουν μόνο αν εκπληρώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η κυβέρνηση έλεγε ότι είναι μη βιώσιμο το πλεόνασμα ύψους 3,5% αλλά το αποδέχτηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Τρεις συμμάχους είχε η κυβέρνηση, τον Ολάντ που σε λίγο καιρό δεν θα είναι Πρόεδρος της Γαλλίας, τον Ρέντσι που δεν είναι πλέον Πρωθυπουργός της Ιταλίας και τον Ομπάμα του οποίου έληξε η θητεία.

Με τη ΝΔ ως κυβέρνηση θα αλλάξει η ψυχολογία. Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει μόνο περικοπές αλλά και σωστές κινήσεις προς την ανάπτυξη. Μια κεντροδεξιά κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, θα στείλει άμεσα τα σωστά μηνύματα στις αγορές, στους θεσμούς και στους επενδυτές, ώστε γρήγορα να επαναλειτουργήσει η Οικονομία.

Σας δηλώνω ότι ακόμα και αν η ΝΔ κερδίσει με αυτοδυναμία τις επόμενες εκλογές, επιθυμία του κ. Μητσοτάκη είναι ένα ειλικρινές άνοιγμα σε κόμματα που συμφωνούν μαζί μας σε ένα κοινό πλαίσιο φιλελεύθερης πολιτικής. Δεν μιλάμε για απλές κυβερνήσεις συνεργασίας που κατά το παρελθόν ζημίωσαν την χώρα, αλλά για μια πλατφόρμα κοινών ιδεών και αντιλήψεων μεταξύ κομμάτων που έχουν την ίδια ευαισθησία της κοινής κυβερνητικής ευθύνης.

Δεν νομίζω ότι η ΝΔ θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα αλλά και άλλων προσώπων που σήμερα τον απαρτίζουν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαζε ποτέ την ιδεολογική του γραμμή, ίσως να το συζητούσαμε. Με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο έχουμε τεράστια απόσταση και θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί τους.»


Current track

Title

Artist

Background