Current track

Title

Artist

Background

Άδωνις Γεωργιάδης
Αντιπρόεδρος ΝΔ

Κανένας υπουργός, ούτε ο υπουργός δικαιοσύνης, μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη

Πε 22/06/2017


«Ο κ. Σ. Κοντονής ήταν χθες στη βουλή αξιοθρήνητος. Εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος και ο ίδιος.
Ήταν μεγάλος λίβελος όσα είπα ο κ. Κοντονής, είναι πάρα πολύ στρυμωγμένος. Αν ο κ. Καμμένος μπει φυλακή η κυβέρνηση πέφτει. Αυτή η πρεμούρα στη Βουλή του κ. Κοντονή, να προστατεύσει τον Καμμένο οφείλεται μόνο στην ανάγκη να κρατηθούν στην εξουσία και σε τίποτα άλλο. Η χθεσινή παρουσία του Σ. Κοντονή παραμένει μια ντροπιαστική σελίδα στην πολιτική του σταδιοδρομία που καταστρέφει όλη την θετική εικόνα που είχε δημιουργήσει μέχρι σήμερα. Δικαιολόγησε δημοσίως μία αδιανόητη και παράνομη παρέμβαση του υπουργού άμυνας.

Φυσικά και έχει αλλάξει η άποψή μου για τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή για τον οποίο είχε μιλήσει με καλά λόγια στο παρελθόν. Η χθεσινή του εμφάνιση στη Βουλή ήταν τραγική εγώ προσωπικά δεν τον αναγνωρίζω.

Παρασύρονται όσοι νομίζουν ότι η συζήτηση γίνεται για το Noor -1. Το Noor-1 δεν είναι υπόθεση της Βουλής.
Το θέμα μας δεν είναι η υπόθεση του Noor-1, η Δικαιοσύνη έχει δικάσει την υπόθεση, έχουν ήδη αποδοθεί ευθύνες και έχουν καταδικαστεί άνθρωποι για το θέμα αυτό και έχει κλείσει την υπόθεση με οριστική καταδίκη. Εάν προκύψουν νέα στοιχεία βεβαίως και πρέπει να ξανανοίξουν οι υποθέσεις, αυτό όμως δεν ανοίγει από την βουλή, ανοίγει από την δικαιοσύνη. Δεν ξέρω γιατί κάνουμε τη χάρη στον κ. Κοντονή να μιλάμε για το Noor-1.
Ο κ. Κοντονής έξυπνα χθες στη βουλή προσπάθησε, σε ένα σημείο που είναι τελείως έκθετη η κυβέρνηση, να βάλει μπροστά το θέμα της ηρωίνης, του φορτίου που μετέφερε το Noor 1, για να βρεθεί σε μία σχετικά πλεονεκτική θέση. Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό, ούτε υπάρχει κάποιος που συντάσσεται με εμπόρους ναρκωτικών.

Το θέμα μας είναι η περίπτωση του Υπουργού Άμυνας κ. Π. Καμμένου, που είχε συνομιλία με έναν καταδικασθέντα ισοβίτη της υπόθεσης αυτής που βρίσκεται μέσα στην φυλακή,
Το θέμα μας είναι η επέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας με σκοπό να στήσουν από κοινού μια κατάθεση σε έναν λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο, κολλητό του υπουργού εθνικής αμύνης, ο οποίος βρέθηκε πολλές φορές στο κελί του ισοβίτη, κατ’ εντολή του Καμένου, εκτός υπηρεσίας όπως είπε ο υπουργός Κουρουμπλής, και την ταυτόχρονη μετά από συνεννόηση με το υπουργό άμυνας, αποστολής μίας εισαγγελέως από το Πειραιά στον Αυλώνα, δηλαδή εκτός της χωρικής της αρμοδιότητας, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, κατόπιν συνεννοήσεων της εισαγγελέως με τον υπουργό εθνικής αμύνης και τον ισοβίτη.
Το θέμα μας είναι η επέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας όπως αυτή ορίζεται στο πρόσωπο του υπουργού εθνικής αμύνης, όχι η διαλεύκανση της υποθέσεως του Noor-1 αλλά η δημιουργία μιας καταθέσεως μεταξύ του ισοβίτη και όλης της υπόλοιπης ομάδας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του ισοβίτη από την φυλακή για να πλήξουν έναν πολιτικό αντίπαλο του κ. Καμένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καμένος με τον κ. Μαρινάκη έχουν πολυετή και μεγάλη κόντρα. Ο κ. Καμένος εκμεταλλευόμενος την θέση του ως υπουργού άμυνας, τώρα για ποιους λόγος αυτό θα το ερευνήσει η δικαιοσύνη στο μέλλον, μπορεί και εκτελώντας συμβόλαιο, εγώ δεν το ξέρω, γιατί οι επιχειρηματικές κόντρες είναι πολύ μεγάλες, παρενέβη και υπεσχέθη σε έναν ισοβίτη την αποφυλάκιση του. Του είπε θα σου στείλω εγώ ανακριτικό υπάλληλο δικό μου και δικό μου εισαγγελέα, αν πεις αυτά που θέλω θα βγεις από τη φυλακή.

Το «κατέθεσε για να πεις την αλήθεια» ήταν ο ισχυρισμός του κ. Κοντονή. Το πρόβλημα με αυτόν τον ισχυρισμό είναι ότι ο μεν κ. Κοντονής λέει ότι ο Καμένος του είπε «κατέθεσε για να πεις την αλήθεια» ο ισοβίτης όμως λέει άλλα. Και τα ηχητικά που ακούμε μεταξύ του ισοβίτη και του φίλου του Καμένου, όπου εκεί ακούμε τον ανακριτικό υπάλληλο να λέει, δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια μας ενδιαφέρει να μην γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.

Αν ο ισοβίτης είναι αναξιόπιστος, γιατί ο Υπουργός Άμυνας παίρνει τηλέφωνο έναν μη αξιόπιστο; Τι δουλειά έχει;

Εάν ο υπουργός άμυνας παίρνει τηλέφωνο έναν άνθρωπο και του ζητάει να κάνει μία κατάθεση προφανώς τον θεωρεί αξιόπιστο. Αν ο ισοβίτης έλεγε την αλήθεια που λέει ο Κοντονής ότι ήθελε ο Καμένος αυτή η αλήθεια δεν θα ήταν αξιόπιστη; Ο μαρτυράς είναι αξιόπιστος ή μη κατά όπως μας βολεύει;

Δύο δρόμους έχει η ζωή, ή ο μάρτυρας είναι αξιόπιστος και για αυτό τον έπαιρνε τηλέφωνο ο Καμένος και του έλεγε «να πεις την αλήθεια παιδί μου», και αυτόν το καλύπτει τώρα ο βουλευτής σας Ζακύνθου ο Κοντονής, λέγοντας ότι το έκανε για να πει την αλήθεια, άρα ο μάρτυρας είναι αξιόπιστος ή ο μάρτυρας, τώρα που λέει ότι ο Καμένος με έστησε γιατί ήθελε να με βγάλει από τη φυλακή μόνο σε αντάλλαγμα εάν έδινα τον Μαρινάκη είναι αναξιόπιστος. Στην περίπτωση αυτή ποια η καούρα του Καμένου να τον πιέζει να πει την αλήθεια αφού αυτή την αλήθεια θα την έλεγε ένας αναξιόπιστος;

Δεν μπορούν να τα θέλουν όλα δικά τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κοντονής ήταν χθες αξιοθρήνητος.
Επειδή τον συμπαθώ, είχα καλή γνώμη για τον ίδιο και δεν την είχα κρύψει, εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος και ο ίδιος. Γιατί χθες τον ρώτησα «την είδατε την κα Τζίμα στο γραφείο σας» και όπως είδατε μίλησε 18 λεπτά και αυτό δεν το απάντησε. Γιατί αν την έχει δει και ο υπουργός δικαιοσύνης την εισαγγελέα στο γραφείο του, αν δηλαδή έχουμε παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση τότε καταλαβαίνετε τη χώρα έχουμε καταντήσει. Στην Κολομβία και στην Βενεζουέλα αυτά δεν γίνονται.

Κανένας υπουργός, ούτε ο υπουργός δικαιοσύνης, μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, μπορεί μόνο να ζητά να εφαρμόζεται ο νόμος και η διαδικασία, τίποτα άλλο. Δεν μπαίνει στην ουσία καμίας υπόθεσης.

Εάν εγώ γνώριζα στοιχεία της υπόθεσης θα τα πήγαινα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τα ερευνήσει, έτσι δουλεύουν οι δημοκρατίες, δεν θα έπαιρνα τηλέφωνο τον ισοβίτη.

Ο κ. Κοντονής μας περνάει για κουτούς, δεν συζητάμε για μία παραβίαση του κανονισμού της φυλακής. Συζητάμε για την παραβίαση του Συντάγματος δια της παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών και για την ενδεχόμενη τέλεση σωρείας ποινικών αδικημάτων από το κ. Π. Καμένο ως προς την καθοδήγηση μάρτυρα για ίδιον όφελος.

Ο κ. Κοντονής υπαινίχθηκε ότι δεν μας απασχολεί η σοβαρότητα της υποθέσεως του Noor-1 όταν έχουν πεθάνει επτά μάρτυρες και αυτά τα λέει ο υπουργός δικαιοσύνης. Εάν ισχυρίζεται ο υπουργός δικαιοσύνης ότι σε μία υπόθεση μείζονος ενδιαφέροντος όπως το Noor-1 δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της δικαιοσύνης με την ταχύτητα που πρέπει για να βρει όποιους τυχόν δεν έχει βρει, αυτό είναι ευθύνη της δικαιοσύνης να τους βρει. Δεν είναι ευθύνη του υπουργού άμυνας. Έχετε ακούσει εσείς καμία αρμοδιότητα του υπουργού άμυνας να κάνει τον ανακριτή και τον εισαγγελέα στις φυλακές;

Ήταν μεγάλος λίβελος όσα είπα ο κ. Κοντονής. Είπε ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για την αποκάλυψη της αλήθειας για το Noor-1.

Υπενθυμίζω ότι η σύλληψη του Noor-2 έγινε επί Σαμαρά, εάν έχει υπάρξει ολιγωρία για την διαλεύκανση της υπόθεσης αυτή η ολιγωρία έχει υπάρξει μετά την σύλληψη δηλαδή επί κυβερνήσεως Τσίπρα. Η σύλληψη έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και εμείς που κάναμε την σύλληψη δεν ενδιαφερόμαστε;

Και ενδιαφέρετε ο Κοντονής που ομολογεί μέσα στη βουλή ότι η δικαιοσύνη δεν έχει να διαλευκάνει την υπόθεση Και ότι υπάρχουν ολιγωρίες;

Αν αρχίσουμε να μιλάμε για επιχειρηματικά συμφέροντα, θα έχουμε να πούμε πολλά. Θα σας πω ότι είναι πολύ πιθανότερο να εκπροσωπεί επιχειρηματικά συμφέροντα ο υπουργός που πήρε τηλέφωνο τον ισοβίτη ως μη όφειλε παρά ο βουλευτής που ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Συμφέροντα δεν υπάρχουν μόνο υπέρ Μαρινάκη υπάρχουν και κατά Μαρινάκη για να τα λέμε όλα. Άρα με την ίδια λογική μπορεί και ο κ. Κοντονής να τα παίρνει από τους αντιπάλους του Μαρινάκη. Εγώ δεν το λέω αυτό αλλά αν μπούμε σε τέτοιου τύπου επιχειρήματα θα μπορώ να πω και εγώ αντίστοιχα. Είναι δυνατόν να μπούμε σε τέτοιες λογικές;

Είναι πάρα πολύ στρυμωγμένος ο Κοντονής. Αν αποδειχτούν αυτά, ο κ. Καμμένος μπαίνει φυλακή και η κυβέρνηση πέφτει. Άρα έχουν τρομερά μεγάλο συμφέρον να προστατευόσουν το Καμένο όσο περισσότερο μπορούνε. Άλλωστε όλη η Ελλάδα έχει μάθει πόσο εγκλωβισμένος είναι ο Τσίπρας. Όταν την προηγούμενη εβδομάδα ανέβασε ο Καμένος αυτή την χυδαία γραβάτα με τα πέη στο τουίτερ του και μετά από 4 λεπτά την κατέβασε και την φόρτωσε στο γιο του διαπιστώσατε πως όλοι οι Συριζαίοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Καμένο.

Αυτή η πρεμούρα στη Βουλή του κ. Κοντονή, να προστατεύσει τον Καμμένο οφείλεται μόνο στην ανάγκη να κρατηθούν στην εξουσία και σε τίποτα άλλο. Παραμένει μια ντροπιαστική σελίδα στην πολιτική του σταδιοδρομία που καταστρέφει όλη την θετική εικόνα που είχε δημιουργήσει μέχρι σήμερα.

Η χθεσινή εμφάνιση του κ. Κοντονή στη Βουλή, ντροπιαστική στην όλη του μέχρι χθες θετική εικόνα, να υπερασπίσει μια αδιανόητη και αντισυνταγματική κίνηση του κ. Καμμένου. Δικαιολόγησε δημοσίως μία αδιανόητη και παράνομη παρέμβαση του υπουργού άμυνας.

Ως Ν.Δ. θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο. Έχω καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και περιμένω να έρθει στην βουλή. Φαντάζομαι θα έρθει. Τα ενδεχόμενα είναι όλα ανοιχτά. Απαιτείται δικαστική διερεύνηση επί της ουσίας. Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Καμένου.

Λένε κάποιοι ότι είμαι στριμωγμένος για το θέμα του Ερρίκος Ντυνάν και πως γι αυτό φωνάζω. Τους απαντώ, ότι κατ αρχάς δεν φωνάζω μόνο εγώ αλλά σύσσωμη η Αντιπολίτευση και κατά δεύτερον, όταν τελείωσε την κατάθεσή του ο κ. Μαρτίνης, ζήτησα να καταθέσω και εγώ αμέσως στην εξεταστική επιτροπή για το Ερρίκος Ντυνάν και μου το αρνήθηκαν, μου είπαν ότι θα καταθέσω τον Δεκέμβριο. Το έκαναν για να έχουν τη δυνατότητα μέχρι τότε να με συκοφαντούν χωρίς να μπορώ να απαντήσω. Για τέτοια υποκείμενα μιλάμε. Θα πάρω βραβείο για το Ερρίκος Ντυνάν, οι Έλληνες θα μάθουν τι έγινε από την εξεταστική.

Κατ’ επανάληψη ο κ. Πολάκης έχει κάνει λόγο για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, και έχει αναφέρει και όνομα εισαγγελέα. Τι κάνει για αυτές τις δηλώσεις ο κ. Κοντονής;

Έχω κάνει γραπτή ερώτηση στη βουλή αλλά δεν έχει απαντήσει.

Ακούει έναν υπουργό να λέει ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα. Οφείλει να εξετάσει το θέμα, αν υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα τιμωρείς του υπευθύνους. Αν δεν υπάρχει τιμωρείς τον υπουργό τον κ. Πολάκη. Δεν μπορείς να είσαι υπουργός δικαιοσύνης να ακούς τον συνάδελφό σου ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα και να μην κάνεις τίποτα. Η δουλειά του υπουργού δικαιοσύνης είναι να διαφυλάσσει το κύρος της δικαιοσύνης και το κύρος της δικαιοσύνης πλήττεται αν ο υπουργός λέει ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα.

Τώρα ο κ. Κοντονής για να μην συγκρουστεί με το Π. Πολάκη κάνει το κορόιδο, άλλη μελανή σελίδα στην ιστορία του.’

Οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις εστί Π. Πολάκης δεν χρειάζεται να πω εγώ τίποτα ποια. Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.»

 Current track

Title

Artist

Background