Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Τουρκάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ

Κάποιοι ιδιώτες υδρομεταφορείς αρνούνται να συνεργαστούν με τον Δήμο, μεταφέρουν νερό έναντι αμοιβής, κάτι που το θεωρώ ανήθικο

Τε 17/01/2024«Στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου, στην οποία μετείχαν η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία αναλύσαμε κάποια πράγματα. Ήταν απόφαση του Δημάρχου κ. Στασινόπουλου, να γίνει η χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, όχι γιατί κάτι κρύβουμε ή γιατί υπάρχει κάποια συνωμοσία, αλλά επειδή έγινε μιας τεχνικής φύσεως συζήτηση, χωρίς να πλατειάσει με ερωτήσεις δημοσιογράφων. Άλλωστε η ενημέρωση που έχουν οι δημοσιογράφοι είναι καθημερινή και συνεχής.

Τώρα που είμαστε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, μπορούμε να ζητήσουμε από την Τροχαία να ανοίξουν κάποιοι δρόμοι για να διευκολυνθούν οι υδροφόρες, όπως και το Λιμεναρχείο έχει αποκλείσει το σημείο στο Ηρώο των Πεσόντων και μπροστά από το Δημαρχείο, για να σταθμεύουν οι υδροφόρες.

Θα κάνουμε τομή στην οδό Φιλικών, στο σημείο που θεωρούμε ότι προέκυψε το πρόβλημα με τη διαρροή πετρελαίου, σε μια έκταση εκατό μέτρων, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε τη μικρότερη δυνατή όχληση. Πρέπει να γίνει αυτή η παρέμβαση με τη δέουσα προσοχή για να μην δημιουργηθεί κάποια περαιτέρω ζημιά στον σαθρό αυτό αγωγό.

Από τα πενήντα κυβικά νερού που με υδροφόρες δώσαμε την πρώτη μέρα μετά το πρόβλημα που προέκυψε και διακόψαμε την υδροδότηση της πόλης, χθες φτάσαμε να δώσουμε πεντακόσια κυβικά νερού. Η πόλη όμως χρειάζεται δυόμιση χιλιάδες κυβικά νερού, άρα το πρόβλημα υφίσταται και κατανοώ τον εκνευρισμό των συμπολιτών μας. Κάνουμε ότι μπορούμε. Δεν γίνεται να βγάλουμε στους δρόμους εξήντα υδροφόρες για να μοιράζουν νερό στη πόλη, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα δημιουργούσαμε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Προφανώς και υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας σε κάποιες περιπτώσεις, όπως και το ότι κάποιοι ιδιώτες υδρομεταφορείς αρνούνται να συνεργαστούν με τον Δήμο και δίνουν νερό μόνοι τους, έναντι αμοιβής, κάτι που το θεωρώ ανήθικο. Θα εξεταστεί σήμερα η επιλογή του να επιτάξουμε αυτούς τους υδρομεταφορείς. Η διαδικασία γίνεται από την Πολιτική Προστασία, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να γίνει για να έχουμε και μια έξωθεν καλή μαρτυρία, ότι βοηθάμε τον πολίτη δίνοντάς του δωρεάν νερό σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Εξετάζουμε να δοθεί νερό στην πόλη μέσω διακλάδωσης του δικτύου, φέρνοντας νερό ανάποδα, από το Γαϊτάνι και το γήπεδο. Αν όχι αύριο, μεθαύριο θα πάρει νερό το κομμάτι της πόλης από την οδό Τερτσέτη και πάνω, αλλά θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 το απόγευμα.

Καταθέσαμε στον Εισαγγελέα όλα τα δεδομένα που έχουμε για το θέμα της ρύπανσης του νερού με πετρέλαιο. Είναι δικαίωμα του κάθε φορέα, όπως και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, να καταθέτει τα δικά του ερωτήματα στον Εισαγγελέα.

Ήταν απόφαση του Δημάρχου η επιλογή του φορέα που θα μετέχει στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ. Μια απόφαση, όπως όλες οι ανάλογες πολιτικές αποφάσεις τα προηγούμενα χρόνια για την συμμετοχή του ΤΕΕ στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ. Για τη προσωπική μου ψήφο δεν θα απολογηθώ σε κανέναν. Ο χαρακτηρισμός όμως προς το πρόσωπό μου από το ΤΕΕ είναι το λιγότερο ενοχλητικός.

Έγινε χθες το ραντεβού στην Αθήνα, σε πολύ υψηλό τεχνικό επίπεδο με τα κεντρικά της ΕΥΔΑΠ και τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα τα ανακοινώσουμε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.»


Current track

Title

Artist

Background