Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Κεφαλληνός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος "Λαϊκή Συσπείρωση - Αλεξάνδρα Μπαλού"

Κράτσα και Αρετάκης ψήφισαν μαζί την ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης στον Λίβα – Ψεύτικη η μεταξύ τους αντιπαράθεση

Πε 28/09/2023«Πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε άνοιγμα στον κόσμο, στα πλαίσια μιας ταξικής ταύτισης, να είμαστε μαζί με τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τον δημόσιο υπάλληλο.

Είναι τιμή μας ως κόμμα που πρώτοι φέραμε στη Ζάκυνθο την ανακύκλωση το 1989. Δυστυχώς σήμερα, 34 χρόνια μετά, δεν έχουμε ανακύκλωση. Κουραστήκαμε να ακούμε περί αρμοδιοτήτων των φορέων όταν μιλάμε για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Φυσικά και θα μπορούσε η Περιφέρεια να βοηθήσει για την ανακύκλωση, σε συνεργασία με μια φιλολαϊκή Δημοτική Αρχή, όχι όπως είναι η σημερινή του κ. Αρετάκη που απαξίωσε την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και ενδιαφέρεται μόνο για το κεφάλαιο.

Ο κ. Αρετάκης ενώ στην αρχή ήταν κάθετα αντίθετος με τη διαχείριση στον Λίβα, τελικά ψήφισε μαζί με την κα Κράτσα, την ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης, χωρίς να έχουμε ακόμα το εργοστάσιο, με ένα ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά είναι συμμέτοχοι στον ΦΟΔΣΑ και μια χαρά τα βρίσκουν και τα συμφωνούν. Το εργοστάσιο στον Λίβα θα τελειώσει σε 6 με 7 χρόνια και μετά θα μας πουν ότι ανακάλυψαν πως απαιτούνται νέες μελέτες για πρόσθετα έργα, άρα δεν θα έχει τελειωμό αυτή η υπόθεση.

Ο Λίβας σήμερα είναι μια χωματερή. Εμείς θα επαναξιολογήσουμε τον Λίβα, αλλά βέβαια μετά από κρίση των επιστημόνων. Σε ότι αφορά την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, πρέπει να γίνει άμεση επισκευή των απορριμματοφόρων και ανακύκλωση. Πάντα όταν αναθέτεις σε ιδιώτη μια δημόσια υπηρεσία, αυξάνονται τα τέλη και το κόστος το πληρώνει ο λαός.

Μετά από μεγάλο αγώνα πείστηκε η Περιφερειακή Αρχή να συζητήσουμε το θέμα της σχολικής στέγης. Δεν δίνουν χρήματα για τα σχολεία, όμως επιλέγουν να δίνουν μέσω της Περιφέρειας 33 εκατομμύρια ευρώ στους ξενοδόχους της Ζακύνθου, το 2022 οι ξενοδόχοι των Ιονίων Νήσων πήραν συνολικά 142 εκατομμύρια ευρώ. Μια Δημοτική Αρχή που μαζί με την Περιφερειακή Αρχή προτάσσουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλάζουν και την ατζέντα.

Το θέμα της ύδρευσης μπορεί να λυθεί, δεν είναι κάτι το τρομερό, αρκεί να το θέσεις ως προτεραιότητα. Δεν είναι δυνατόν τα ορεινά να μην έχουν δίκτυο ύδρευσης.

Είχαμε καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια πρόταση, στο να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού Νοσοκομείου, να φτιαχτεί και να γίνουν ξενώνες για να φιλοξενηθούν γιατροί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, που έρχονται στο νησί και δεν έχουν στέγη. Δεν λάβαμε καμιά απάντηση.

Η όποια αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου και Περιφέρειας είναι ψεύτικη. Συμφωνούν σε πολλά, ενώ ο κ. Αρετάκης ασκεί την πολιτική του με την υποστήριξη, ή τουλάχιστον την ανοχή της ΝΔ.

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα προέρχονται από χρήματα που πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης και στον λαό πρέπει να επιστρέφονται, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, όχι στο κεφάλαιο. Αν συνεχίσουμε να μην έχουμε υποδομές στο νησί και το μόνο που μας νοιάζει είναι να πληρώνονται οι ξενοδόχοι, δεν θα πάμε πουθενά.

Ο βιολογικός είχε κατασκευασθεί να επεξεργάζεται συγκεκριμένο αριθμό λυμάτων, τώρα καλείται να επεξεργαστεί σχεδόν τα διπλάσια φορτία, επιβαρυμένος και με τα λύματα από τον Πλάνο και προφανώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί με ποιον τρόπο θα πληρώνει τα λιγότερα και πως τα κρατικά χρήματα θα κατευθύνονται σε έργα που θα υπηρετούν τις ανάγκες του. Στη Περιφέρεια δεν επιλέχθηκε καν η διασύνδεση των Ιονίων Νήσων. Δεν υπάρχει μέριμνα, δεν την θεώρησαν πραγματική ανάγκη όσοι διοίκησαν μέχρι σήμερα.

Βλέπουμε τι γίνεται. Στις προηγούμενες εκλογές, ήταν δύο ψηφοδέλτια από τον χώρο της ΝΔ, η κα Κράτσα και ο αντάρτης κ. Σπύρου, και αυτό έγινε για να μαντρωθεί ο κόσμος. Κατέβηκε και το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Αλεξάκη και τελικά συμφώνησαν σε όλα και συνεργάστηκαν μοιράζοντας καρέκλες. Το ίδιο έργο βλέπουμε και τώρα, με την κα Κράτσα από τη μια, τον αντάρτη δεξιό κ. Τρεπεκλή και τελευταία στιγμή το ΠΑΣΟΚ με την κα Δρυ. Ένα παιχνίδι παίζουν όλοι τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τον λαό.»


Current track

Title

Artist

Background