Current track

Title

Artist

Background

Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, ΝΔ

Με αγώνες και κατακτήσεις καταφέραμε να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη

Πα 7/06/2024«Αγαπώ την Ζάκυνθο, έχω ιδιαίτερους δεσμούς με το νησί το οποίο και έχω επισκεφθεί αρκετές φορές. Έχετε και έναν πολύ καλό Βουλευτή, με τον οποίο συνεργάζομαι άψογα σε θέματα νησιωτικής πολιτικής. Ήθελα να επισκεφθώ την Ζάκυνθο και κατά την προεκλογική περίοδο όμως δεν κατέστη δυνατό λόγω προγράμματός.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει δώσει πάρα πολλά, δεν υπάρχει έργο ή πρόγραμμα που να μην έχει χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. Χωρίς αυτήν θα αντιμετωπίζαμε σοβαρά προβλήματα. Το Ευρώκοινοβούλιο είναι συννομοθέτης, για πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα σε κανονισμούς και ψηφίσματα. Αν ως χώρα δεν συμφωνήσουμε για τα Ευρωπαϊκά θέματα, θα έχουμε πρόβλημα. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζήτησε έναν Ευρωπαϊκό αμυντικό βραχίονα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για συνοχή και μετά θα το δούμε. Δεν υπάρχει μια Εθνική γραμμή μεταξύ των Ευρωβουλευτών. Ο Κασσελάκης λέει ότι έχει έναν σοσιαλιστικό λόγο και το Ευρωπαϊκό κόμμα στο οποίο ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να βγούμε από την Ε.Ε. Μόνο κόμμα με σταθερή ισχυρή θέση εντός της Ε.Ε είναι η ΝΔ.

Η ατζέντα για την επόμενη πενταετία στην Ευρωβουλή, είναι για την πράσινη ανάπτυξη, την κοινή αγροτική πολιτική, το Ταμείο Ανάκαμψης που λήγει σε ενάμιση χρόνο, το προσφυγικό, η τεχνητή νοημοσύνη.

Δεν είναι εύκολο να είσαι Ευρωβουλευτής και να παράγεις έργο. Δουλεία του Ευρωβουλευτής δεν είναι οι βόλτες στις Βρυξέλλες. Πρέπει να αφοσιωθείς, να έχει συνεχείς επαφές και συζητήσεις, να είσαι πάνω από τα ζητήματα, διαφορετικά δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Οι πολίτες μπορεί να διαμαρτύρονται αλλά ας κοιτάξουν επιτέλους και ποιους εκλέγουν.

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που επέλεξε ο κ. Κασσελάκης να κάνει φώτο-φίνις στην προεκλογική περίοδο με την κατάθεση του πόθεν έσχες του. Αυτό το ζήτημα κάλυψε τα Ευρωπαϊκά θέματα. Προφανώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν προκαλείται απαντά ανάλογα. Υπάρχει πάντα μια αποχή στις Ευρωεκλογές και τώρα βλέπουμε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία να έχουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, όμως εγώ επιμένω να ασχολούμαι με τα Ευρωπαϊκά θέματα.

Είμαι ο μόνος πρώην Πρόεδρος κόμματος που είπα ότι θα κατέλθω υποψήφιος με τον σταυρό, γιατί ήθελα να μιλήσω με τον κόσμο, να συνενώσω δυνάμεις, να ενημερώνω για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη και τι διακυβεύεται.

Το 2024 η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήταν το 2019 στην Ευρώπη. Με αγώνες, με κατακτήσεις έχουμε ισχυροποιήσει τη θέση μας, δεν μας χάρισαν τίποτα. Περάσαμε δύσκολες εποχές, μείναμε στην Ευρώπη, προσπεράσαμε τη θαλασσοταραχή που έφερε το Brexit, την πανδημία και μετά την ενεργειακή κρίση. Όλα πολύ σημαντικά εμπόδια που ξεπεράσαμε. Επαναλαμβάνω ότι απαιτείται ταύτιση απόψεων, ομοφωνία για να μιλήσουμε για την εμβάθυνση της Ευρώπης, αλλά φυσικά δεν μπορούμε και να συμφωνούμε και σε όλα.

Κατά την θητεία μου στην Ευρωβουλή, είχα επαφή με όλα τα τριτοβάθμια όργανα της χώρας για πολλά ζητήματα. Φτιάξαμε μια επιτροπή στην Ε.Ε για τη νησιωτική πολιτική στην οποία ήμουν Αντιπρόεδρος. Τώρα προχωράμε στην ίδρυση μιας άλλης επιτροπής για τους ορεινούς Δήμους, που επίσης έχουν τα δικά τους ζητήματα.

Έχουμε πολλά μέτωπα στα αγροτικά θέματα. Είχαμε ψηφίσει και το θέτω ως παράδειγμα, μια διάταξη που έλεγε ότι το 30% μιας αγροτικής γης θα έμπαινε σε μια μορφή αγρανάπαυσης για μια τριετία. Αρχές του 2024 οι σοσιαλιστές ψήφισαν στο να ανασταλεί αυτή η διάταξη. Πετύχαμε να το ανατρέψουμε. Όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν. Ήμουν ο μόνος που πήγαινε στα αγροτικά μπλόκα, όχι για να ακούσω τους αγρότες, αλλά για να τους πω τι κάναμε εμείς στην Ευρώπη για αυτούς.

Η Ευρώπη δεν είναι για κάθε νόσο, απαντά σε ζητήματα που θέλουν Ευρωπαϊκή λύση. Καλώ τον κόσμο να ψηφίσει τη ΝΔ και έναν άνθρωπο που θα σταθεί δίπλα του, όπως πάντα έκανα.»


Current track

Title

Artist

Background