Current track

Title

Artist

Background

Νίκη Κεραμέως (Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας)

Πε 1/12/2016«Καταγγέλλω μία συστηματική προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρεμπόδισης της λύσης για τα απορρίμματα της Ζακύνθου.

Τα προβλήματα αυτά είναι υπερκομματικά. δεν υπάρχουν ιδεοληψίες σε αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα η λύση. Πρέπει να πάει και η ενδιάμεση λύση στον Λίβα.

Κατηγορούμε τη κυβέρνηση ευθέως για αδιαφορία. Προφανώς περιμέναμε τον χειμώνα, περιμέναμε βροχοπτώσεις δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει κάποια αντιπλημμυρικά έργα; και κυρίως δεν θα έπρεπε να είχε προχωρήσει αυτό το θέμα με τα σκουπίδια;

Πολλά στελέχη της ΝΔ, όλοι οι αρμόδιοι τομεάρχες και εγώ που είμαι αρμόδια για την κοινοβουλευτική κάλυψη του νομού βγάλαμε ανακοίνωση γιατί η κατάσταση τον τελευταίο καιρό ήταν ήδη δραματική, το βιώνετε εσείς οι ίδιοι με την συσσώρευση των σκουπιδιών τον τελευταίο μήνα, κάτι που επιδεινώθηκε με τις πρόσφατες πλημύρες.

Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του Νομού κ. Κοντονής έχουν επανειλημμένως εμποδίσει την δημιουργία ΧΥΤΥ στον Λίβα που από ότι φαίνεται αποτελεί μία βιώσιμη λύση για τις επόμενες δεκαετίες.

Είναι ενδεικτικό το ύφος της ανακοίνωσης του Σ. Κοντονή υπάρχει μια έντονη δεικτική διάθεση που προφανώς απορρέει από το γεγονός ότι κάτι ενόχλησε, κάπου αγγίξαμε κάποια χορδή που ενόχλησε ιδιαιτέρως.

Η αλήθεια είναι ότι ο βουλευτής Ζακύνθου και ο ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιζε λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων τη δημιουργία του ΧΥΤΥ στο Λίβα επί σειρά ετών. Ασφαλώς υπήρξαν και άλλοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ο καθένας μπορεί να το κάνει, έχει την ευθύνη των πράξεων του.

Μάλιστα όταν είχε γίνει η προσφυγή το έκαναν χωρίς να προτείνουν μία άλλη εναλλακτική.
Ποια ήταν η λύση να συνεχίσουμε στον ΧΥΤΑ του Σκοπού που είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του από το 2006;

Ο κ. Κοντονής είναι ο βουλευτής του νησιού που είναι υπουργός και σημαίνων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα και σήμερα δεν έχουμε απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ο δήμος κατέθεσε φάκελο τροποποίησης της αδειοδότησης του Λίβα για να εγκαταστήσει στην ίδια περιοχή και την ενδιάμεση λύση, η αρμόδια περιφέρεια έχει λάβει το αίτημα από το Μάιο, έχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο και δεν έχει εκδοθεί ακόμα καμία απόφαση. Ρωτώ υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτή την καθυστέρηση;

Πριν από λίγες μέρες έγινε μια σύσκεψη στο υπουργείο εσωτερικών για το θέμα των σκουπιδιών, παρουσία του κ. Κοντονή, του κ. Σκουρλέτη, του Αντιπεριφερειάρχη και δεν προσκλήθηκε καν ο δήμαρχος Ζακύνθου που είναι ο κατ’ εξοχήν ενδιαφερόμενος για το ζήτημα αυτό. Δεν οφείλονται απαντήσεις από τον κ. Κοντονή ως προς αυτά;

Πέρα και πάνω από κόμματα κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει να βρεθεί λύση. Έχει ήδη εκδοθεί μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει καταδικαστεί η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, πρέπει να βρεθεί μία ξεκάθαρη λύση.

Είμαι από τους πολιτικούς που δεν αποποιούνται των ευθυνών τους. Λάθη γίνανε και επί Νέας Δημοκρατίας σαφώς, αλλά έχουμε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια, η περιφέρεια επίσης πρόσκεινται στην παράταξη αυτή και υπάρχει μια ξεκάθαρη αμέλεια λήψης αντιπλημμυρικών μέτρων. Υπάρχει μια κατάσταση των σκουπιδιών που ταλανίζει και άλλες περιοχές όπως την Κέρκυρα, και η διαιώνιση αυτής της κατάστασης έχει φτάσει σε στάδιο να απειλεί ευθέως την δημόσια υγεία.

H ΝΔ παρακολουθεί τις εξελίξεις και μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, θα προτείνουμε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων.»


Current track

Title

Artist

Background