Current track

Title

Artist

Background

Αλέξανδρος Αγαλιώτης
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρίζας,  Νηπιαγωγείων Ρομιρίου και Μαχαιράδου

Νηπιαγωγείο Ρομιρίου: Ενημερώσαμε τον Εισαγγελέα Ζακύνθου αφού ο Δήμος δεν ανταποκρινόταν στα αιτήματά μας

Τε 1/11/2023«Μετά τον σεισμό του 2018 παρουσιάστηκε πρόβλημα στη στέγη του Νηπιαγωγείου Ρομιρίου. Κάθε φορά που έβρεχε, έμπαζε νερό η στέγη και πλημμύριζαν οι αίθουσες. Η Νηπιαγωγός αντί να κάνει το μάθημά της, ήταν με τους κουβάδες, τις λεκάνες και τις σφουγγαρίστρες και μάζευε τα νερά. Η τότε διοίκηση του Συλλόγου μας, είχε κοινοποιήσει το πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου και στον Δήμο. Το ίδιο πράξαμε και εμείς ως νέα διοίκηση του Συλλόγου.

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Είχαμε συναντηθεί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σπίνο, ο οποίος στην αρχή μας έλεγε ότι δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα στη στέγη, ότι είχε έρθει μηχανικός του Δήμου και αφού έλεγξε τη στέγη δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα. Αυτά μας τα έλεγε προφορικά ο κ. Σπίνος, δηλαδή εμείς που βλέπαμε ότι η στέγη μπάζει νερά είμασταν τρελοί. Στη πορεία ο κ. Σπίνος μας έλεγε ότι έχουν συντάξει μια μελέτη για την αποκατάσταση του προβλήματος, πως κάτι θα γίνει, αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα. Εμείς είχαμε εντοπίσει και το σάπισμα των σίδερων της στέγης, λόγω των νερών, κάτι πολύ σοβαρό.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είχε προκύψει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρίζας. Ο Διευθυντής του Σχολείου ανακάλυψε ότι κάποιοι επιτήδειοι έκλεψαν ένα τμήμα του αλεξικέραυνου του Σχολείου και μάλιστα το είχαν κάνει με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να μην φαίνεται ότι λείπει το κομμάτι αυτό. Εξαιρετικά σοβαρό το πρόβλημα. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού, λίγες ημέρες πριν την 28η Οκτωβρίου, όπου σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από το σχολείο έπεσε ένας κεραυνός. Τι θα γινόταν αν έπεφτε πάνω στο κτήριο, το οποίο δεν έχει γείωση;

Μας είχε υποσχεθεί ο κ. Σπίνος ότι είχε μελέτη για να έμπαινε χαλκός στο τμήμα που έλειπε γιατί κλάπηκε, αλλά ούτε και αυτό έγινε ποτέ. Για το ζήτημα αυτό είχα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη, με παρόντα τον κ. Σπίνο. Τον ενημέρωσα για το πρόβλημα, μου είπε ότι θα το κοίταζε, μάλιστα του έδωσα εγώ προσωπικά όλα τα έγγραφα των προβλημάτων που είχαμε, και της στέγης στο Νηπιαγωγείο Ρομιρίου. Και πάλι δεν έγινε τίποτα.

Μιλάμε για τα αυτονόητα που δεν γίνονται, μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών. Μιλάμε για παρεμβάσεις που δεν χρειάζονται και κάποιον πακτωλό χρημάτων. Για παράδειγμα, εγώ έψαχνα μια προσφορά για να φτιάξω μια στέγη στο σπίτι μου, που είναι περίπου 110 τετραγωνικών μέτρων και μιλάω για τεσσάρων πλευρών σκεπή. Η προσφορά που είχα λάβει ήταν των επτά χιλιάδων ευρώ. Στο Νηπιαγωγείο Ρομιρίου, μιλάμε για σκεπή δύο πλευρών, κτηρίου με λιγότερα τετραγωνικά. Θεωρώ ότι το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τις πέντε με έξι χιλιάδες ευρώ. Ομοίως, για την τοποθέτηση χαλκού ή και αλουμινίου στο τμήμα του αλεξικέραυνου που κλάπηκε, το κόστος υπολογίζεται στις τρεις χιλιάδες ευρώ μαζί με την τοποθέτηση.

Αφού διαπιστώσαμε πως δεν ανταποκρινόταν ο Δήμος στα αιτήματά μας, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε ως Σύλλογος, προφορικά σε πρώτη φάση, τον Εισαγγελέα Ζακύνθου. Θα τον ενημερώσουμε και εγγράφως. Πάντως, λόγω και της ενέργειας που κάναμε προς τον Εισαγγελέα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια κινητικότητα. Σε μισή ώρα περίπου από τώρα, θα έχουμε μια συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο Ρίζας, με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σπίνο. Ελπίζω κάτι να γίνει αυτή τη φορά.»


Current track

Title

Artist

Background