Current track

Title

Artist

Background

Αντώνης Κασσιμάτης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Ακτύπης βρίσκεται σε πανικό, έχει τελειώσει ως βουλευτής – Κάνει deal για να πάρει ψηφαλάκια από συγκεκριμένους γιατρούς

Πα 20/01/2023


  • Υπάρχει προσωπική ευθύνη όσων ιδιωτών γιατρών προσέρχονται στο νοσοκομείο, υπηρετούν τη λογική διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Ο κ. Καρβέλης να μας πει πόσα έχει κονομήσει από τις κομπίνες που έχει κάνει με τις μάσκες που έφτιαχνε εταιρεία συγγενή του.

«Το νοσοκομείο Ζακύνθου τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε προσωπικό πολιτικό πελατειακό γραφείο του κ. Ακτύπη ο οποίος το χρησιμοποιούσε με ένα χυδαίο τρόπο. Φωτογραφιζόταν επειδή έκοψαν τα χόρτα στον προαύλιο χώρο ή αναγγέλλοντας πράγματα, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Είχε μετατρέψει τον διοικητή του νοσοκομείου σε θεληματά του για τα προσωπικά του ρουσφέτια.

Αντίθετα το 2016 βοήθησα προσωπικά το νοσοκομείο. Οι όποιες κριτικές έχουμε ασκήσει δεν ήταν στην λογική καταστροφής του νοσοκομείου αλλά κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και του βουλευτή. Ο κ. Ακτύπης υπήρξε εισηγητής ενός νομοσχεδίου το οποίο διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, νομοθέτησε την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος δίνοντας την δυνατότητα οι μεν νοσοκομειακοί γιατροί να έχουν και ιδιωτική απασχόληση και οι δε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο χωρίς να χρειάζεται, όπως σε ένα έκτακτο καθεστώς για ένα χρονικό διάστημα όπου υπάρχουν κάποιες ανάγκες.

Ο κ.Ακτύπης φέρνει ιδιώτες γιατρούς στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου η οποία έχει επαρκή στελέχωση με τρεις γυναικολόγους, που σύντομα θα γίνουν πέντε, χωρίς να αναφέρομαι στους ιδιώτες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος και ούτε οι γιατροί της κλινικής ζήτησαν βοήθεια.

Ο κ. Καρβέλης θα πρέπει να μας πει για ποιο λόγο σε μία κλινική που υπάρχουν τρεις γιατροί γυναικολόγοι, επιστημονικά υπεύθυνος επιμελητής Β, δύο επικουρικοί γιατροί, έρχεται μέσα στον επόμενο μήνα και δεύτερος επιμελητής Β και τρίτος επικουρικός, δηλαδή πέντε συνολικά γιατροί, για ποιο λόγο θέλει να βάλει και δύο ιδιώτες. Αυτή ήταν μια προσωπική επιλογή του κ. Ακτύπη ο οποίος με έναν απαράδεκτο τρόπο, καταργώντας κάθε έννοια διοίκησης του νοσοκομείου, διευθύντριας της ιατρικής υπηρεσίας, επιστημονικού συμβουλίου, διευθυντή του χειρουργικού τομέα, ουσιαστικά επέβαλε την είσοδο των ιδιωτών και κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης.

Ο κ.Ακτύπης προσπαθεί ψευδώς να υποστηρίξει ότι αυτό που κάνει σήμερα εξομοιώνεται με αυτό που είχε γίνει το 2016 με την δική μου παρουσία στο νοσοκομείο.

Εγώ τότε πήγα σε μία Καρδιολογική Κλινική η οποία είχε τρεις γιατρούς και επειδή για ένα χρονικό διάστημα ο ένας αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας βοήθησα το πρόγραμμα εφημερίων. Ταυτόχρονα όσο εργαζόμουν εκεί φρόντισα  με την βοήθεια της διοίκησης και του Υπουργείου να φέρουμε και τέταρτο καρδιολόγο, ο οποίος στην αρχή ήρθε ως επικουρικός και στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε ως επιμελητής Β. Αποχωρώντας άφησα πίσω μου τέσσερις καρδιολόγους του ΕΣΥ. Και προσωπικά και πολιτικά στήριξα το δημόσιο σύστημα υγείας. Άρα αυτό που έγινε τότε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να συσχετίσει ο κ. Ακτύπης σήμερα.
Υπάρχει και θέμα ηθικής τάξης γιατί ισχυρίζεται δημόσια ότι εγώ πήρα χρήματα όταν πολύ καλά γνωρίζει, αφού βρήκε την απόφαση του Δ.Σ που αφορούσε την πρόσληψη μου στην οποία προβλεπόταν και η αμοιβή, ότι υπάρχει και μία ακόμα απόφαση από την οποία προκύπτει ότι εγώ δεν αποδέχτηκα τα χρήματα και τα παραχώρησα στο νοσοκομείο. Δημοσιεύω αυτή την απόφαση του Δ.Σ. που έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια. Γιατί ο κ. Ακτύπης δεν μίλησε και για την δεύτερη απόφαση; Είναι πάρα πολύ απλό. Βρίσκεται σε πανικό, σε υστερία, έχει τελειώσει ως βουλευτής, χάνει τις εκλογές και ρίχνει λάσπη την οποία θα αντιμετωπίσω και πολιτικά και δικαστικά. Το πρώτο που θα προσπαθήσω να κάνω είναι ο Ακτύπης και ο Μητσοτάκης να πάνε σπίτι τους, γιατί έτσι θα δει άσπρη μέρα και η χώρα και η Ζάκυνθος και το νοσοκομείο. Αυτή η πολιτική δεν είναι προσωπική πολιτική του Ακτύπη, αν και αυτός της έχει δώσει μια προσωπική διάσταση μέσα από ένα χυδαίο κομματισμό και πελατειακό κράτος. Όταν εκφράζουμε τη θλίψη μας για αυτό που γίνεται στο νοσοκομείο, πρέπει να δείχνουμε και τον υπαίτιο.

Ο κ.Ακτύπης δεν μπορεί να αντιληφθεί και δεν θα το αντιληφθεί ποτέ ότι δεν είμαστε ίδιοι. Ο κ.Ακτύπης είναι συνάδελφος με τον Πάτση, τον Μαραβέγια, τον Καπάτο, τον Κουτούπη, την Νικολάου, τον Χειμάρα, όλα αυτά τα λαμόγια τα οποία όντας βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ, έπεσαν σαν τις ακρίδες και έφαγαν το δημόσιο χρήμα.

Τι σχέση έχει ένας γιατρός που προσφέρει αφιλοκερδώς της υπηρεσίες του και παραιτείται ενός ποσού κάποιων χιλιάδων ευρώ γιατί αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να βοηθήσει το νοσοκομείο σε μια δύσκολη στιγμή, με κάποιους οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στο νοσοκομείο όχι αφιλοκερδώς αλλά επ’ αμοιβή. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Εμείς σας αριστεροί έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο δεν διαθέτει η Νέα Δημοκρατία και το αποδεικνύει με την διακυβέρνησή της.

Ευχαριστώ τον κ.Ακτύπη γιατί  με βοήθησε να αποδείξω την ηθική υπέροχή που έχουμε ως άνθρωποι της Αριστεράς.

Ο κ.Ακτύπης σήμερα έχει μόλις έναν καρδιολόγο στο νοσοκομείο και έναν ακόμη αποσπασμένο από την πρωτοβάθμια υγεία. Το δύο σήμερα με το τέσσερα τότε, έχει τεράστια διαφορά. Εν μέσω μνημονίων στο νοσοκομείο Ζακύνθου προσελήφθησαν 13 μονιμοι γιατροί του ΕΣΥ σε όλες της κλινικές. Ο κ.Ακτύπης εκτός μνημονίων και σε περίοδο που λόγω κορονοϊού δεν υπήρχαν δημοσιονομικοί περιορισμοί προσέλαβε μόλις τέσσερις γιατρούς, εκ των οποίων οι δύο υπηρετούσαν ως επικουρικοί το 2019. Παρέλαβε 52 γιατρούς και σήμερα είναι 39. Η σύγκριση είναι αμείλικτη και επί του προσωπικού ηθικού ζητήματος και επί του πολιτικού για το πως αντιμετωπίσαμε το νοσοκομείο.

Ο κ.Ακτύπης με την κυβέρνηση προωθεί την διάλυση του νοσοκομείου και εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να τον βοηθήσω σε αυτό που επιχειρεί. Έχω σκοπό να στείλω τον κ.Ακτύπη και τον κ. Μητσοτάκη στο σπίτι τους, προκειμένου να έρθει μια άλλη κυβέρνηση η οποία θα στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. Να δώσει 2000 εισαγωγικό μισθό στον επιμελητή Β και όχι στον ιδιώτη που έρχεται τώρα στο νοσοκομείο με βάση τις συμβάσεις για τον Κορονοϊό.

Ο κ. Καρβέλης να μας πει πόσα έχει κονομήσει από τις κομπίνες που έχει κάνει με τις μάσκες και τα υλικά για τον Κόβιντ που μπαίνανε με απ’ ευθείας αναθέσεις σε διαφορετικά νοσοκομεία. Εταιρεία την οποία είχε συγγενικό του πρόσωπο πουλούσε στα νοσοκομεία της ΥΠΕ την περίοδο του Κορονοϊού σε πολλαπλάσια τιμή τις στολές και τις μάσκες. Ο κ. Καρβέλης δεν έχει δείξει και τόσο ανωτερότητα. 8,5 δις αναθέσεις, έχουν πέσει σαν τις ακρίδες. Ποιος δεν έχει φάει από δαύτους δημόσιο χρήμα;

Ο κ. Καρβέλης ψεύδεται για τις συμβάσεις των ιδιωτών. Η σύμβαση με την οποία προσελήφθη τότε ήταν η σύμβαση που υπήρχε και πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χρησιμοποιείτο για να προσληφθούν κατ΄εξαίρεση γιατροί σε περιπτώσεις που υπήρχαν ανάγκες. Ταυτόχρονα δεν υπήρχε αλλαγή πλαισίου για το ΕΣΥ. Ταυτόχρονα γινόντουσαν προσλήψεις γιατρών του ΕΣΥ.  Τότε υπήρχε πολιτική που έφερνε γιατρούς στο ΕΣΥ σήμερα έχουμε πολιτική η οποία διαλύει το ΕΣΥ και εγώ δεν πρόκειται να υπηρετήσω αυτή την πολιτική.

Κάκιστα πήγαν οι δύο ιδιώτες γιατροί στο νοσοκομείο γιατί αυτή η κλινική δεν είχε ανάγκη. Γιατί χρειάζονται εφτά γυναικολόγοι;
Αυτό αποτελεί μια λογική χρησιμοποίησης από τον ιδιωτικό τομέα των δημόσιων δομών. Η ιδιωτικοποίηση των πάντων είναι η ψύχωση του Μητσοτάκη και του Ακτύπη. Πάνε να βάλουν ιδιώτες γυναικολόγους σε μια κλινική που έχει πέντε γιατρούς του ΕΣΥ. Για ποιο λόγο; Γιατί ο κ. Ακτύπης έχει κάνει deal για να πάρει ψηφαλάκια από τους συγκεκριμένους γιατρούς τους οποίους γνωρίζουμε. Δεν αντιπαρατίθεμαι με τους κ.κ. Ν.Σπίνο και Γ.Τουρίκη. Εξηγώ ότι είναι παρέμβαση Ακτύπη αλλά υπάρχει και προσωπική ευθύνη όσων προσέρχονται σε αυτή τη διαδικασία, γιατί υπηρετούν τη λογική διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Είναι έγκλημα κατά της υγείας του λαού και υπονομεύει το νόμο του Ιπποκράτη που έχουμε δώσει, η οποία λέει ότι βοηθάμε τους ανθρώπους.

Ο κ. Καρβέλης να μας πει πόσα πήρε από τις μάσκες και τα υλικά που έφτιαχνε η εταιρεία του συγγενή του. Ο κ. Ακτύπης είναι ψεύτης κατά συρροή, προσπάθησε να με ψέξει προσωπικά λέγοντας αισχρά ψέματά, ότι πήρα χρήματα. Στο μυαλό είναι να διαλύσουν τα πάντα. Απευθύνομαι στους ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε πουθενά αλλού εκτός του ΕΣΥ. Αυτoί τι θα κάνουν;»