Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Τσουρουνάκης
Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Αρετάκης είναι ένας κοινός συκοφάντης – Με ψέματα προσπαθεί να σπιλώσει ανθρώπους και συνειδήσεις

Τρ 20/12/2022


«Ο Αρετάκης είναι ένας κοινός συκοφάντης. Με ψέματα προσπαθεί να σπιλώσει ανθρώπους και συνειδήσεις. Κάτι που βέβαια δεν θα το πετύχει σε καμία περίπτωση.

Όχι, δεν έχω καμία οφειλή στη ΔΕΥΑΖ, οι λογαριασμοί μου εξοφλούνται στην ώρα τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν ήμουν ποτέ κακοπληρωτής της ΔΕΥΑΖ η αλλού και η κοινωνία με γνωρίζει. Έχω μια επιχείρηση στην οποία εργάζεται όλη μου η οικογένεια, την διαχειρίζονται νέοι άνθρωποι, δόξα το θεό πάει πάρα πολύ καλά, δεν έχω οφειλές και δεν δημιουργώ προβλήματα. Όσα αναφέρει ο κ.Αρετάκης είναι ένα κατάπτυστο ψέμα.

Δεσμεύομαι έναντι των Ζακυνθινών ότι αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέσω όλα τα στοιχεία που αφορούν εμένα και την επιχείρηση μου.

Αφού ο κ.Αρετάκης είχε το θράσος να αναφερθεί, με τέτοιο τρόπο στο όνομά μου, γιατί δεν λέει πόσα χρωστάω; Δίνω την άδεια στον κ.Αρετάκη να βγει στο Ζακυνθινό λαό και να πει πόσα χρωστάω στην ΔΕΥΑΖ ή οπουδήποτε αλλού.

Γνωρίζουμε την άποψη του κ.Αρετάκη για το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει πει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση γιατί η αντιπολίτευση περισσεύει, όπως περισσεύουν και οι σύμβουλοι της παράταξής του. Έχει πει επανειλημμένα ότι δεν χρειάζονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τον Δήμο. Αυτός είναι ο Αυτοκράτορας και δεν χρειάζεται την συνεργασία κανενός.

Ξεχνάει ό κ Αρετάκης ότι με κάλεσε για τον οργανισμό Τουρισμού και τον επισκέφθηκα τρεις φορές στο γραφείο του. Του προσκόμισα κάθε στοιχείο και υλικό που είχα συλλέξει για τα DMO, που αποτελούν μια μορφή ενός σύγχρονου οργανισμού τουρισμού, για να τα μελετήσει με σκοπό να τα συζητήσουμε σε επόμενη συνάντηση, τα οποία στην πορεία έχασε. Όταν του ζήτησα να επιλέξει κάποιον για να σχεδιάσουμε τον οργανισμό τουρισμού μου απάντησε πως θα το κάνει μόνος του. Δεν είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος να τα κάνει όλα μόνος του για αυτό και δεν έχει κάνει τίποτα αποτυγχάνοντας σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ.Αρετάκης είναι τριάμισι χρόνια Δήμαρχος. Αν ήταν ένας σωστός Δήμαρχος θα έπρεπε σήμερα να προβάλει το έργο του, δεν θα ασχολούταν με πρόσωπα και γκάλοπ. Αν ήταν ένας σωστός Δήμαρχος θα έρεπε σήμερα να προβάλει τις μελέτες που έχει ετοιμάσει για το μέλλον, να προβάλει τα έργα για τα οποία βρήκε έτοιμες μελέτες και χρηματοδοτήσεις, έργα που επέλεξε να μην τα υλοποιήσει το 2020 που μπορούσε, αλλά τώρα για προεκλογικούς λόγους.

Ο κ.Αρετάκης κατέθεσε Τεχνικό Πρόγραμμα εκβιασμού των κατοίκων του νησιού μας και των προέδρων των κοινοτήτων. Δεν έχει ονοματίσει κανένα έργο, αντίθετα αναφέρει έργα π.χ. στο Δημοτικό διαμέρισμα Αλυκών. Χρησιμοποιεί το Τεχνικό Πρόγραμμα ως εργαλείο για να εκβιάσει του προέδρους, λέγοντας τους, έλα μαζί μου για να δεις έργο στο χωριό σου, αλλιώς δεν θα γίνει τίποτα στο χωριό σου. Αν είχε ονοματίσει τα έργα όπως είναι υποχρεωμένος δεν θα μπορούσε να εκβιάζει συνειδήσεις και ανθρώπους. Με αυτό τον τρόπο έχει πορευτεί στα ογδόντα χρόνια της ζωής του και με αυτό το τρόπο συνεχίζει και πορεύεται, με εκβιασμούς, ψέματα και κακοήθειες.

Ο κ.Αρετάκης έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη στον Δημοτικό Σύμβουλο ο οποίος εργάστηκε στο Ναυάγιο χωρίς προσωπικά να έχω καμία ανάμειξη στην πρόσληψή του. Η εταιρεία φύλαξης ανέλαβε να προσλάβει εργαζόμενους για τους οποίους δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτουν άδεια σεκιούριτι, καθώς ήταν αδύνατο να βρεθούν είκοσι άνθρωποι με δίπλωμα σεκιούριτι στα μέσα του καλοκαιρού. Σε κάθε περίπτωση για ότι έγινε, αρμόδια ήταν η εταιρεία φύλαξης.
Στέκομαι όμως στην ανθρώπινη διάσταση. Είναι κακό ένας δημοτικός σύμβουλος να εργάζεται τίμια στο Ναυάγιο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να συντηρήσει την οικογένειά του;

Ο μεγαλοεργολάβος κ. Αρετάκης δεν ήταν ποτέ εργοδότης, ήταν εργολάβος της σφραγίδας, ο οποίος μαζί με άλλους μεγαλοεργολάβους καταχράστηκε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στο Χρηματιστήριο. Ας μου κάνει μήνυση να πάμε στα δικαστήρια για να αποδείξει το αντίθετο.

Θα τα πούμε όλα αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

 


Ακούστε τη συνέντευξη:

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: