Current track

Title

Artist

Background

Θοδωρής Καμπίτσης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος "Δύναμη Ελπίδας - Γιώργος Τσουρουνάκης"

Ο Πολιτισμός στο νησί μας αντιστέκεται και δημιουργεί, απέναντι στα βοθρολύματα και τα σκουπίδια

Πα 29/09/2023



«Αν δεν ήταν ο κ. Τσουρουνάκης δεν θα ήμουν σήμερα υποψήφιος. Είναι αδερφικός μου φίλος, ένας ντόμπρος άνθρωπος, που θα πετύχει, ή τουλάχιστον θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τον στόχο του. Προσωπικά τον πίεσα να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος. Του είπα ότι αν σε γνωρίσει ο κόσμος και τους πείσεις, θα πετύχεις. Το κατάφερε, ο κόσμος τον πιστεύει, θεωρεί ότι μόνο με αυτόν θα πάει μπροστά η Ζάκυνθος.

Έχουμε σχηματίσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά έχουμε αφήσει την κομματική μας ταυτότητα και έχουμε έναν κοινό στόχο, ένα όραμα, για μια καλύτερη Ζάκυνθο.

Είχα συζητήσει με τον Γιώργο Τσουρουνάκη τα όσα είχαν συμβεί στη Ζάκυνθο την περίοδο που λειτουργούσε το κύκλωμα τοκογλυφίας. Ήξερα πόσο σκληρά πέρασε τότε, ήταν κάτι που τον κλόνισε και πάλεψε πολύ για να κρατήσει όρθιο ότι είχε χτίσει. Ήταν το θύμα της υπόθεσης, όχι ο θύτης όπως προσπάθησε να τον παρουσιάσει ψευδώς ο Αρετάκης. Οι Ζακυνθινοί γνωριζόμαστε, ξέρουμε ότι ο Γιώργος Τσουρουνάκης πάντα δίνει, δεν παίρνει, δίνει σε όποιον έχει ανάγκη. Χαίρομαι που είναι φίλος μου ένα τόσο δοτικός άνθρωπος.

Το βασικότερο που πρέπει να έχει ένας Δήμαρχος είναι να σκέφτεται ότι αφήνει το εγώ για το εμείς. Ο κ. Τσουρουνάκης το κάνει αυτό, είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που δίνει χώρο σε αυτούς που μπορούν να προσφέρουν, που έχουν ικανότητες.

Ο συνδυασμός μας λειτουργεί με σοβαρότητα και σχέδιο, έχουμε απευθυνθεί στους ειδικούς, έχουμε οργανώσει ημερίδες για όλα τα προβλήματα που αφορούν και το αύριο του νησιού. Μαθαίνουμε καθημερινά από αυτούς που έχουν την επιστημονική γνώση και μετά λαμβάνουμε τις πολιτικές αποφάσεις. Έτσι συγκροτήθηκε το πρόγραμμά μας. Έχουμε το σχέδιο για να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα το πετύχουμε με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων. Θα έχουμε έτοιμες μελέτες για να διεκδικήσουμε τους αναγκαίους πόρους.

Στον Δήμο Αρκαδίων όπου και είμαι υποψήφιος δεν μπορέσαμε, να συνδέσουμε τον τουρισμό με την αγροτική παραγωγή. Ο κάμπος σήμερα είναι ξεκομμένος από τον τουρισμό. Κάθε χρόνο έρχεται στο νησί 1,2 εκατομμύρια κόσμος και αν για παράδειγμα έπαιρνε ο καθένας τους από 20 γραμμάρια σταφίδας, δεν θα μας έφτανε η σταφίδα που παράγουμε.

Υπάρχουν πολλά πολιτιστικά μνημεία στον Δήμο Αρκαδίων, αλλά και σε όλο το νησί, που πρέπει να αναδείξουμε, να γίνουν επισκέψιμα. Το νησί είναι γεμάτο από πολιτιστικά μνημεία. Είναι η ιστορία μας, ο τόπος μας. Το πακέτο ήλιος και θάλασσα μπορούν να το προσφέρουν πολλοί σε όλον τον κόσμο. Όταν όμως το παντρέψουμε αυτά τα στοιχεία με την πολιτιστική μας κληρονομιά τότε θα αποκτήσουμε ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα.

Σήμερα δυστυχώς έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα ο πολιτισμός γιατί ο κόσμος πνίγεται στα σκουπίδια, τα λύματα και τα ποντίκια. Ο πολιτισμός μας όμως έχει μια απίστευτη δυναμική που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Θα μπορούσαμε κάθε εβδομάδα, όλον τον χρόνο, να έχουμε και μια πολιτιστική εκδήλωση στο νησί, αλλά απαιτείται προγραμματισμός. Οι προηγούμενοι αιρετοί δημιούργησαν στο νησί τρία πολιτιστικά κέντρα. Το υπαίθριο δημοτικό θέατρο, το νέο κλειστό θέατρο και το θέατρο του Σαρακηνάδου, το οποίο όμως είναι και το μόνο που λειτουργεί ως κυψέλη πολιτισμού.»


Current track

Title

Artist

Background