Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Πολάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Διαφάνειας και Διοικητικής Δράσης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ με νομοθετική ρύθμιση θα επιστρέψει τις κλεμμένες περιουσίες των κατοίκων της Ζακύνθου

Πε 22/09/2022  • Πιτσιόρλας και Σαγιάς συνομιλούσαν με λαμόγια.
  • Αν προέκυπτε ενοχή Πιτσιόρλα, θα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παραπέμφθηκαν με βούλευμα από τη δικαιοσύνη.
  • Η τότε Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Βαλαβάνη, δεν θα υπέγραφε τη γνησιότητα του συμβολαίου, αν γνώριζε πως έχουμε να κάνουμε με επενδυτές λαμόγια.
  • Να δημοσιοποιηθούν όλες οι παρακολουθήσεις, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

«Η αγοραπωλησία στα ορεινά της Ζακύνθου έγινε το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά, από κάποιους απροσδιόριστους επενδυτές, που από ότι φαίνεται, μάλλον, ξέπλεναν μαύρο χρήμα που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες. Στα πλαίσια αυτά είχε ξεκινήσει η παρακολούθηση των ανθρώπων αυτών από την ΕΥΠ, και όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, ορθώς συνεχίστηκε η παρακολούθηση.

Είναι όμως προκλητικό να γίνεται μια προσπάθεια συμψηφισμού από τη ΝΔ, της υπόθεσης αυτής, με το παρακράτος που έχει στήσει στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ του αρχηγού του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, του κ. Ανδρουλάκη, ενός δημοσιογράφου του κ. Κουκάκη και του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζη. Χρησιμοποιώντας μάλιστα παράνομο λογισμικό, όπως είναι το predator.

Αυτή η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και δεν έχει σχέση με τις παρακολουθήσεις των κυρίων Πιτσιόρλα και Σαγιά, που σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, συνομιλούσαν με κάποια λαμόγια τα οποία εμπλέκονται στην αγοραπωλησία της Ζακύνθου.

Ξέρουμε ότι παρακολουθούσαν τον κ. Κουκάκη γιατί είχε στοιχεία για σβήσιμο δανείων της Τράπεζας Πειραιώς προς εφοπλιστές. Τον κ. Σπίρτζη γιατί τον παρακολουθούσαν; Θεωρείτο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια; Τον κ. Ανδρουλάκη για ποιον λόγο; Ήταν επικίνδυνος για κάποια άγνωστη προς εμάς αιτία;

Για την υπόθεση της αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου, λέμε ξεκάθαρα πως πρέπει να υπάρξει μια άμεση νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιστραφούν οι κλεμμένες περιουσίες των διακοσίων κατοίκων της έκτασης που φέρεται ότι πουλήθηκε. Επειδή όμως δεν θα το κάνει αυτή η κυβέρνηση, θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Υπεγράφη τότε ένα συμβόλαιο από έναν απίθανο τύπο, που είχε ένα βενετσιάνικο χρυσόβουλο και με αυτόν τον τρόπο χάθηκαν οι περιουσίες διακοσίων κατοίκων στα ορεινά της Ζακύνθου. Έβγαινε τότε με ανακοινώσεις της η τοπική οργάνωση της ΝΔ και έλεγε για μια συμφέρουσα επένδυση, μια σωστή επένδυση και εξέφραζε την ανησυχία της για το ότι καθυστερεί και πως εμείς βάζαμε εμπόδια στο να γίνει. Και τώρα, αυτοί οι άνθρωποι θα μας βγουν και τιμητές από πάνω;

Αν προέκυπτε ζήτημα με τον κ. Πιτσιόρλα, αν προέκυπτε ενοχή, θα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παραπέμφθηκαν με βούλευμα από τη δικαιοσύνη. Λέω ότι δεν προκύπτει ζήτημα με τον κ. Πιτσιόρλα και πως όταν αυτός υπουργοποιήθηκε, δεν γνωρίζαμε τις συνομιλίες. Ούτε η τότε Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κα Βαλαβάνη, θα υπέγραφε τη γνησιότητα του συμβολαίου, αν γνώριζε πως έχουμε να κάνουμε με επενδυτές λαμόγια. Όμως επειδή προκύπτουν ερωτήματα από πολλούς, ζητάμε να δημοσιοποιηθούν όλες οι παρακολουθήσεις, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Να ξαναπάνε σχολείο οι της ΝΔ, να μάθουν αριθμητική. Το πρόγραμμα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας είναι απολύτως κοστολογημένο, στα 5 δις ευρώ και όχι στα 23 που λέει η ΝΔ. Η διαφορά μας με τη ΝΔ, είναι πως εμείς θα πάρουμε χρήματα από τους λίγους για να τα δώσουμε στους πολλούς. Η ΝΔ θέλει να κάνει το αντίθετο. Περιγράψαμε μια σειρά παρεμβάσεων σε υγεία, οικονομία, παιδεία, για τη στήριξη νέων, ανέργων, αγροτών, μικρομεσαίων, μισθωτών και συνταξιούχων. Ελπίζουμε να φύγει το συντομότερο η σημερινή κυβέρνηση, αυτή η συμμορία που κάνει deal με εκατό οικογένειες εφοπλιστών και βιομηχάνων, φτωχοποιώντας τη κοινωνία.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background