Current track

Title

Artist

Background

Όλγα Γεροβασίλη (κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ):
 Δεν θα παραιτηθεί η κυβέρνηση αν επικρατήσει το «ναι» και ούτε η χώρα θα φύγει από το

Πε 2/07/2015 

Στην εκπομπή, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 ακούστηκαν:

Όλγα Γεροβασίλη (κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ):
 «Δεν θα παραιτηθεί η κυβέρνηση αν επικρατήσει το «ναι» και ούτε η χώρα θα φύγει από το ευρώ αν επικρατήσει το «όχι». Δεν θα κάνουμε το χατίρι των δανειστών, να πέσει μια κυβέρνηση που τους ενοχλεί. Το δημοψήφισμα εντάσσεται στα πλαίσια της σκληρής διαπραγμάτευσης. Οι τράπεζες έκλεισαν με ευθύνη των εταίρων και θα ανοίξουν την επόμενη Τρίτη».

Ευανθία Γαιτανίδου (εκπρόσωπος Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια νησιά): 
«Λέμε τριπλό «όχι» στο δημοψήφισμα. Όχι σε Ευρώπη, όχι στους δανειστές και όχι στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε να διαγραφεί το χρέος, να απεμπλακούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διακόψουμε κάθε διαπραγμάτευση».

Τζώρτζης Σιγούρος (περιφερειακός σύμβουλος ΣΥΡΙΖΑ): 
«Η πρόταση Τσίπρα δεν είναι ένα νέο μνημόνιο. Περιλαμβάνει το τρίπτυχο της ανάπτυξης, της φορολογίας κεφαλαίου και του κουρέματος χρέους. Χωρίς αυτά δεν θα γινόταν δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιστορική ευκαιρία για τον λαό την Κυριακή, να βάλει ένα τέλος στα καταστρεπτικά μνημόνια Σαμαρά-Βενιζέλου. Θέλουμε μια έντιμη συμφωνία. Δεν συμφωνώ σε όλα με την κυβέρνηση, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις».

Στέλιος Μποζίκης (πρώην δήμαρχος Ζακύνθου, δημοτικός σύμβουλος): 
«Κακώς ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, που διχάζει τον λαό. Εγώ θα ψηφίσω «ναι» γιατί δεν θέλω να βρεθεί η χώρα μου εκτός ευρώ. Τα προβλήματα από Δευτέρα θα παραμείνουν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα. Και άλλες χώρες είχαν μνημόνια, αλλά βγήκαν και χωρίς να κλείσουν τις τράπεζες».

Νίκος Τσίπηρας (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου):
 «Η δημοτική αρχή αποφάσισε διπλό «ναι» στην Ευρώπη και στο ευρώ. Προσωπικά και εγώ θα ψηφίσω «ναι» στο δημοψήφισμα. Ανησυχούμε για τις τρέχουσες εξελίξεις. Κινδυνεύουν αγρότες και τουρισμός. Οι εταιρείες εκβιάζουν για ακυρώσεις συμβολαίων και πολλοί ξενοδόχοι βρίσκονται σε απόγνωση».

Αντώνης Κασσιμάτης (συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, δημοτικός σύμβουλος): 
«Υπάρχει ένα κλίμα τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού του κόσμου. Στο δημοτικό συμβούλιο ξεκαθαρίσαμε ότι η κίνησή μας θα στηρίξει το «όχι» στο δημοψήφισμα. Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει το «ναι», όπως και η πλευρά Μποζίκη που αποδείχθηκε βασιλικότερη του βασιλέως».

Γεράσιμος Μπετίνης (δικηγόρος): 
«Το δημοψήφισμα αντί να λύνει προβλήματα, δημιουργεί περισσότερα. Είναι ιδιαίτερα σοβαρή η αυριανή απόφαση του ΣτΕ. Έχω την αίσθηση ότι η απόφασή του θα «παγώσει» το δημοψήφισμα. Δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα δημοψήφισμα που περιέχει δημοσιονομικά μέτρα. Ζούμε σουρεαλιστικές εποχές με σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής, που διώκεται ως εγκληματική οργάνωση».

Διονύσης Κομιώτης (πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου): 
«Λέμε όχι στον διχασμό και ψηφίζουμε «ναι» στο δημοψήφισμα. Από Δευτέρα όλοι ενωμένοι θα πρέπει να λύσουμε τα τραγικά προβλήματα της χώρας. Αν συνεχιστεί το αδιέξοδο, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και θα θέσουν όριο αναλήψεως τα 20 ευρώ. Πληθαίνουν οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση που αντιτίθενται στο δημοψήφισμα».

Διονύσης Ακτύπης (πρώην δήμαρχος Ζακύνθου, πρώην υποψήφιος βουλευτής ΝΔ): 
«Στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν και λένε συνειδητά ψέματα. Κάποιοι αισθάνονται άβολα με Ευρωπαϊκό κοστούμι. Δεν θα επιτρέψουμε στον Τσίπρα να μας κάνει Βενεζουέλα, ή Ζιμπάμπουε. Να μην κάνει λάθος και πάλι ο λαός και να υπερψηφίσει το «ναι». Η ΝΔ ήταν στο παρά ένα να βγάλει τη χώρα οριστικά από τα μνημόνια, αλλά δεν την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ».


Current track

Title

Artist

Background