Current track

Title

Artist

Background

Σταύρος Κοντονής
Δικηγόρος, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, πρώην Βουλευτής Ζακύνθου

Όποιος διαφωνεί με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με νεοσταλινικό τρόπο

Δε 8/11/2021«Δεν πάνε καλά τα πράγματα με την πανδημία, προβλέπεται μια ζοφερή κατάσταση και οι ευθύνες είναι συνολικές. Οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν, γιατί άλλο όπλο κατά του κορονοϊού δεν υπάρχει, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πολιτεία φέρει βαρύτατες ευθύνες σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας και προφανώς αναφέρομαι πρώτα στην κυβέρνηση, γιατί αυτή λαμβάνει τις αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, είναι τραγική και η στάση της αντιπολίτευσης στο όλο θέμα, με παλινωδίες, με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται κατά του εμβολιασμού, κάποιοι ως αρνητές, ενώ και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν ερμαφρόδιτο λόγο. Είναι θλιβερό να βλέπεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργούς, να τάσσονται υπέρ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Τα όσα είπα και έγραψα στο άρθρο μου στο dikastiko.gr, ήταν με αφορμή τις δραματικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και των συνηγόρων του, όταν ο κ. Κοτζιάς είπε ότι κάποιοι επιχείρησαν να του καταστρέψουν τη ζωή. Αυτό, όταν το λέει ένας πρώην Υπουργός Εξωτερικών, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο, δεν ξεπερνιέται έτσι απλά. H βαρύτητα των δηλώσεών του αποδεικνύεται από τις δικαστικές αποφάσεις.

Κάτι ανάλογο έζησα και εγώ ως Υπουργός Δικαιοσύνης, όταν τέσσερις μόλις ημέρες πριν διαλυθεί η Βουλή, δημοσιοποίησα τη μεθόδευση ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα. Όποιος διαφωνεί, ή διαφωνούσε με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον αντιμετώπιζαν με έναν νεοσταλινικό τρόπο.

Κάποιοι παλιάνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ότι ήμουν αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά δεν μας είπαν ποτέ, ποια συμφέροντα ήταν αυτά. Ακόμα περιμένω να ακούσω, και αυτά τα έλεγαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου. Πετάνε λάσπη χωρίς καμιά απόδειξη, για αυτό τους αποκαλώ νεοσταλινιστές.

Σε ότι αφορά τις εκλογικές εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ, το ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός προγράμματος για τη χώρα και τον προοδευτικό χώρο, ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη χώρα, τον προοδευτικό χώρο και την αριστερά. Αυτό θα το καθορίσει όποιος εκλεγεί στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ, όπου υπάρχουν τρεις υποψήφιοι, ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Παπανδρέου.
Ήταν θλιβερή και θα έλεγα εξοργιστική για κάποιους, η πρόσφατη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στον κ. Χατζηνικολάου. Συνεχίζει στο ίδιο βιολί, δεν δίνει εξηγήσεις και δείχνει σαν να μην καταλαβαίνει τι είχε κάνει, τι θέλει και που βρίσκεται. Ακόμα δεν εξήγησε την ρήση του «λεφτά υπάρχουν», όταν τότε γνώριζε ότι δεν υπάρχουν, λόγω του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή είχε ρίξει στα βράχια την οικονομία και είχε πτωχεύσει τη χώρα. Η ρήση «λεφτά υπάρχουν» ήταν η απόλυτη ανευθυνότητα γιατί έδινε ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό ότι δεν απαιτούνται έκτακτα μέτρα λιτότητας. Θυμίζω δε, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, τότε Υπουργός Οικονομικών του κ. Παπανδρέου, όταν έλαβε τη περίφημη λίστα Λαγκάρντ την εξαφάνισε και καταδικάστηκε για αυτό.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background