Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου)

Τρ 10/05/2016«Δεν ξέρω σε τι παραλήρημα βρέθηκε ο βουλευτής αλλά δεν μου έχει πει την δική του πρόταση για τα απορρίμματα.

Δεν ξέρω αν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος με τα απορρίμματα ο βουλευτής.

Είναι παντελώς αναληθές αυτό που είπε ο βουλευτής ότι ο Δήμος δεν έστειλε φάκελο στην Υ.Π.Α για το θέμα της κατασκευής κλειστού εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στους Αμπελόκηπους. Στείλαμε όλα τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν και μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμιά απάντηση.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου δεν μου έδωσε ποτέ καμιά εναλλακτική πρόταση εκτός Λίβα.

Δεν ξέρω γιατί δεν καταλαβαίνει ο Βουλευτής Ζακύνθου ότι αν μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους η Ζάκυνθος θα καταστραφεί.
Πιθανά να πιστεύει ότι αν φθαρεί ο Κολοκοτσάς… Αν τα σκουπίδια μείνουν στο δρόμο να πάμε να πνιγούμε όλοι, Δήμαρχος Βουλευτής και Περιφερειάρχης.

Το κονδύλι χρηματοδότησης για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων δόθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά στις 31/12/2014.

Ενημέρωνα συνεχώς τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή για την χοροθέτηση της προσωρινής και ενδιάμεσης λύσης. 
Συγκρότησα επιστημονική επιτροπή για την χοροθέτηση, με πρόεδρο τον κ. Μπαλιακρά και τη συμμετοχή επιστημόνων. 
Λυπάμαι, αλλά ο πρόεδρος της επιτροπής δεν μου έδωσε ποτέ την γνωμοδότηση της επιτροπής, ο ίδιος ξέρει τον λόγο.

Η Λευκάδα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τα σκουπίδια, ενώ εμείς μετά από δικές μας προσπάθειες είμαστε οι πρώτοι πανελλαδικά που χρηματοδοτούμεθα για την αγορά εξοπλισμού της κινητής μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Ο Λίβας είναι η μόνη λύση με απόφαση ΣτΕ και η υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο, δεν ήταν προσωπική απόφαση του Δημάρχου. Ενημέρωσα τους πολίτες της Ζακύνθου για το ολοκληρωμένο σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το τοπικό μας σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων εγκρίθηκε από την Περιφέρεια. Το κόστος του προγράμματος 2014-2020 για την οριστική διαχείριση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Δεν έχει δουλειά το κράτος ή ο κ. Κοντονής με την χρηματοδότηση, πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Εγκλημάτησε ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου όταν έκλεισε τον Σκοπό και δεν φρόντισε να βρει εναλλακτική λύση. Θα μπορούσε σιωπηρά να συνέχιζε η λειτουργία του Σκοπού, όπως κάνουμε εμείς σήμερα, κάτι που το γνωρίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 
Μου γίνεται πόλεμος για το Λίβα είπα πράγματα προεκλογικά αλλά όταν ανέλαβα καθήκοντα αντιμετώπισα την σκληρή πραγματικότητα.

——————————

Λυπάμαι γι’ αυτές τις δηλώσεις του Βουλευτή Ζακύνθου.
Δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο βουλευτής, από την αρχή με πίεζε να απεντάξω το έργο της πλατείας και να το στείλω στις καλένδες, μάλλον για να χτυπηθεί ο δήμαρχος… Αν συνέβαινε αυτό η πλατεία θα έμενε χωράφι για πολλά χρόνια.

Μου ζητούσε δηλαδή να αφήσω τη Ζάκυνθο χωρίς πλατεία. 
Ο βουλευτής με πίεζε να αλλάξω το έργο, πως να κάνω κάτι τέτοιο όταν το έργο θα ελεγχόταν και θα απεντασόταν.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεμπλοκάρισαν τα χρήματα που αφορούσαν το έργο της ανάπλασης της πλατείας Σολωμού. Δεν είχαμε ως Δήμος ουδεμία χρηματοδότηση μέσα στο 2015, επειδή το κράτος ήταν υπό διάλυση.

Δεν με ενδιαφέρει που τα χρήματα δόθηκαν προεκλογικά όπως και για άλλα έργα αλλά ότι τελικά δόθηκαν και έτσι μπόρεσα να προχωρήσω το έργο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου. Δεν ισχύει ότι χάριν του κ. Σ. Κοντονή θα ολοκληρωθεί η πλατεία.

Αν ο βουλευτής δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο του και ενδιαφέρεται να εξοντώσει το Κολοκοτσά, τι να πω… είναι όνειρο κάποιων να παραιτηθώ.

Θα πρέπει ο βουλευτής να καταλάβει ότι μαζί κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Εμείς τροποποιήσαμε την αρχική μελέτη του έργου της πλατείας όπως προβλέπεται από το νόμο κατά 10% και όχι κατά 20% όπως σας είπε. Από εκεί και πέρα, η Διαχειριστική Αρχή θα ελέγξει το έργο όταν ολοκληρωθεί.

Εγώ δεν μπορώ να αφαιρέσω πέργκολες και παγκάκια επειδή το ζητά ο Βουλευτής.

Πλέον όλος ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με την πλατεία.
Μετά το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης φτιάχνοντας όπως προβλέπει η μελέτη και τα δρομάκια πέριξ της πλατείας.

——————————

Να γνωρίζει ο Βουλευτής ότι ο Δήμος είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Για την οικονομική κατάσταση του δήμου όλοι εστιάζουν στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν πήρε δάνεια, προσπάθησε να την καθημερινότητα.
Ήρθε στη Ζάκυνθο κλιμάκιο ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών και ήλεγξε τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου σε βάθος χρόνων. Το ζήτημα είναι που πήγε ο πακτωλός των χρημάτων που έμπαιναν στον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια.

Ευθύνες υπάρχουν μόνο για τα παράνομα δάνεια του παρελθόντος. Δυστυχώς θα πληρώνει για πολλά χρόνια ακόμη η Ζάκυνθος τον Άκη Τσαγκαρόπουλο.

Έπρεπε να ξέρει ο κ βουλευτής ότι ο δήμος κρατιέται με το ζόρι ανοιχτός, δεν έχουμε να πληρώσουμε το προσωπικό μας, είμαστε βουτηγμένοι στα παράνομα δάνεια. Τα πήραν κάποιοι τα χρήματα δεν έκαναν έργα, πρόκειται για παράνομο πλουτισμό.

——————————

Είναι αισχρότητα στο πρόσωπό μου αυτά που λέγονται, ότι από μένα αυξήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ. Είναι γνωστή η ομάδα που έκανε αυτές τις πράξεις, εγώ δεχόμουν πόλεμο και ο Τσαγκαρόπουλος ήθελε να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής. Όταν γινόταν το πάρτι ρουσφετολογικών προσλήψεων στον σύνδεσμο καθαριότητας, εγώ δεν είχα ουδεμία ανάμειξη.

Θα πληρώνουμε τον συγχωρεμένο για πολλά χρόνια ακόμη. Αν εκλεγόμουν το 2004 ο Τσαγκαρόπουλος δεν θα πήγαινε φυλακή.

——————————

Τιμώ τον κ. Αναστάσιο Μαρίνο αλλά τον παύω από Αντιδήμαρχο, τον έβλεπα μόνο από τις εφημερίδες, ήταν μην συνεργάσιμος, χαμένος παντού, είχε αφήσει την περιφέρειά του, και οι πρόεδροι είχαν τα παράπονά τους.
Έχει προσωρινά αντικατασταθεί από τον κ. Ντούνο.

——————————

Ο κ. Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλυκών κ. Κώστας Μαλαπέτσας ζήτησαν την βοήθειά μου για να γίνει επανέλεγχος των έργων στον Δήμο Αλυκών την επίμαχη περίοδο του 2006 και να βεβαιώσω ότι πράγματι έγιναν αυτά τα έργα.

Δεν πρόκειται ποτέ ως Δήμαρχος να βεβαιώσω έργα που ποτέ δεν έγιναν. Είμαι ένας έντιμος άνθρωπος με ηθική και αξίες που δεν ποδοπατώ για κανέναν και δεν πρόκειται να παρανομήσω για χάρη κανενός. Υπάρχει η απάντηση των υπηρεσιών του Δήμου από το 2013, ότι ποτέ δεν έγιναν αυτά τα έργα στον τότε Δήμο Αλυκών. Το θέμα βρίσκεται στη δικαιοσύνη και δεν επιθυμώ να πω περισσότερα. Από το πρωί της επόμενης μέρας δέχομαι πόλεμο.

O κ. Αντώνης Αντίοχος Μπαλιακράς σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος όφειλε να αποπέμψει έναν εργολάβο που ήρθε μετά από 10 χρόνια να ζητήσει βεβαίωση έργου.

Με πίκρανε ο κ. Μπαλιακράς γιατί επέλεξε να ακούσει άλλους φίλους και όχι εμένα, φίλους του που δεν ήθελαν τον Λίβα. 
Ανθρώπους που κάνουν παρέα με υβριστές του θεσμού του δημάρχου τους θεωρώ μακριά μου. Ο κ Μπαλιακράς προτίμησε κάποιους άλλους φίλους δεν ξέρω από που πήρε εντολές.

O κ. Αντώνης Αντίοχος Μπαλιακράς έκανε συσκέψεις στον Κόκκινο Βράχο με τον Βουλευτή Στάυρο Κοντονή και τον κ. Κ. Μαλαπέτσα πρώην πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλυκών. Δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά ο καθένας κρίνεται.

Ανάλογα με την πορεία του κ. Αντώνη Αντίοχου-Μπαλιακρά θα αποφασίσω αν θα τον παύσω από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Αρτεμισίων.

Είναι εικασίες και να μην πιστεύετε ότι αν απομακρύνω τον κ Μπαλιακρά θα αποχωρήσουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξή μας. Είδατε να διαφοροποιήθηκαν στο

——————————

Ήταν υπεράνω των δυνατοτήτων μας η καθυστέρηση του αφορούσε τον Δήμο για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Δεν θυμάμαι να συζήτησα με τον Βουλευτή το θέμα κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου. Αποφασίσαμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσουμε από τον Βουλευτή να βοηθήσει για την κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου, που μελλοντικά μπορεί να κλείσει, σε οικόπεδο του Δήμου στο Βανάτο ή το Φιολίτι. O Δήμος πρέπει να επιχορηγηθεί για την συντήρηση του κολυμβητηρίου.

——————————

Είμαι ενήμερος για τα χρήματα που έδωσε πέρυσι η Τράπεζα Πειραιώς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τα δάνεια που χορηγηθήκαν στον Δήμο δόθηκαν χωρίς προ-συμβατικό έλεγχο.

Παρεξηγήθηκαν οι θέσεις μου, δεν υπάρχει περίπτωση συμβιβασμού με την Τράπεζα Πειραιώς. Ζήτησα να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία για να δω ποιοι πήραν τα χρήματα. Οι φάκελοι ολοκληρώνονται και θα υποβληθούν στη δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο. Δεν θα υπογράψω τίποτα που θα είναι εις βάρος του Δήμου.

Ήταν λάθος η πρόταση του συμβούλου μου στην οικονομική επιτροπή για συμβιβασμό με την τράπεζα Πειραιώς, για αυτό και τον απέπεμψα.

Προσπαθώ να βρω νόμιμο τρόπο να σταματήσει η παρακράτηση των ΚΑΠ που γίνεται από το ταμείο παρακαταθηκών των 70.000 το μήνα για τα δάνεια της Πειραιώς για να μπορέσει να αναπνεύσει οικονομικά ο δήμος.

Κανένας Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν με συμβούλευσε να πάμε σε συμβιβασμό με την Πειραιώς.

——————————

Στέλνω δελτία τύπου και στον βουλευτή για τις ενέργειες που κάνει ο δήμος για την προώθηση του τουρισμού, δεν ξέρω γιατί δεν τις βλέπει.

Έχουμε κάνει πάρα πολλά για τον τουρισμό ως Δήμος. Κατ αρχάς και σε επίπεδο ΠΕΔΙΝ για πρώτη φορά εντάχθηκε ποσό 100 χιλιάδων ευρώ για την τουριστική προβολή. Εμείς δεχτήκαμε κανάλια και δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη Ζάκυνθο το έχουν παρακολουθήσει 700 εκατομμύρια άνθρωποι. Στη Νότια Κορέα θα παρουσιάζουμε τα τοπικά μας προϊόντα, αναδεικνύοντας το νησί μας. Αύριο βράδυ είμαι προσκεκλημένος της Εβραϊκής Πρεσβείας και συντονίζουμε τις κινήσεις μας για αύξηση τουρισμού στο νησί από το Ισραήλ. Οι προσπάθειές μας είναι συνεχείς με επαφές, αδελφοποιήσεις και συνεργασίες σε όλο τον κόσμο.

Η Περιφέρεια συμβάλλει με ηλεκτρονικής μορφής διαφημίσεις για τη Ζάκυνθο. Πρέπει να διαφυλάξουμε τις υποδομές μας για να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα των τουριστών που μας επισκέπτονται.

Τι έκαναν οι βουλευτές όλα αυτά τα χρόνια για το θαλάσσιο τουρισμό και τι κάνει και σήμερα ο βουλευτής;

——————————

Ο υπάλληλος της περιφέρειας κ. Γεωργιλλάς με καθυστερεί σε πολλά ζητήματα και συνεργάζομαι με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλο στο να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Η ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται η Αλεξάνδρου Ρώμα, ανήκει στην Περιφέρεια και στον κ. Γεωργιλλά που δεν προχώρησε την αλλαγή χρήσης του δρόμου.

Η σημερινή εικόνα της Αλεξάνδρου Ρώμα δεν τιμά κανέναν. Είναι εθνική οδός και προχωράμε στην αλλαγή χρήσης του δρόμου. Θα σταλεί φάκελος που θα δρομολογεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αλλαγή χρήσης και την οριστική πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα. Επαναλαμβάνω ότι μόνο με Προεδρικό Διάταγμα νομιμοποιείται η οριστική πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα. Θα φροντίσουμε το καλοκαίρι να κλείσουμε έστω και προσωρινά τον δρόμο.

Τονίζω, ότι για τη σημερινή κατάντια της Αλεξάνδρου Ρώμα, ευθύνεται η Περιφέρεια, οι προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές και όλοι οι αιρετοί του νησιού, από την εποχή του τότε Δημάρχου Φώτη Λαδικού.

——————————

Βρήκα την ΣΑΖ κυριολεκτικά πεθαμένη και χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα. Έκανα μελέτη βιωσιμότητας της εταιρείας και διαχειριστικό έλεγχο, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν διαχειριστικές ατασθαλίες.

Το κράτος καθυστέρησε να στείλει τα χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων, από το κράτος πληρώνονται, όχι από τον Δήμο. Τώρα πλέον διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα η ΣΑΖ και όλοι θέλουμε να διατηρηθεί ανοιχτή και να αναπτυχθεί.

——————————

Έχω τηλεφωνηθεί αρκετές φορές με τον κ. Πιτσιόρλα, κυρίως για το θέμα των υδροπλάνων και της μαρίνας. Επίσης του ζητάμε να προστατεύσει την περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ στη Ζάκυνθο όπως τα τηγάνια στις Αλυκές. Θα έπρεπε το λιμάνι της Ζακύνθου να περάσει στα χέρια του Δήμου, και οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου να περάσουν στο Δήμο, για να αυξηθούν έτσι και τα έσοδά μας.

——————————

Η χώρα έχει ανάγκη τις επενδύσεις. Και η Ζάκυνθος χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις, αρκεί να τηρείται η νομιμότητα. 
Είναι αίολο το συμβόλαιο ιδιοκτησίας του κ. Χάρου στα ορεινά και επιλήψιμη η αγοραπωλησία.

Υπάρχει Δημοτική περιουσία στη φερόμενη ως πωληθείσα έκταση, την οποία και θα διεκδικήσουμε. Δεν θα παραχωρήσω ούτε ένα τετραγωνικό Δημοτικής περιουσίας σε κανέναν, αλλιώς θα κατηγορηθώ για παράβαση καθήκοντος.

——————————

Θα αναδείξουμε την περιοχή του Ναυαγίου. Προσλάβαμε ναυαγοσώστη, θα περιφρουρήσουμε το κουφάρι του πλοίου και θα προχωρήσουμε στη συντήρησή του. Θα περιφραχτεί ο γύρω χώρος και θα αναδειχτεί η περιοχή του Ναυαγίου που σήμερα είναι παντελώς εγκαταλελειμμένη.

——————————

Μου ζήτησε συγνώμη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλεϊ, επειδή ενημερωθήκαμε μόλις την περασμένη Δευτέρα για το τουρνουά του final four των κορασίδων, που ξεκινά αύριο στο κλειστό της Παναγούλας. Δεν είχε καμιά σχέση με το θέμα αυτό ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

——————————

Δεν είχα καμιά αντίρρηση να πήγαινε η Ολυμπιακή φλόγα σε όλη τη Ζάκυνθο, αρκεί να τηρείτο πιστά το πρόγραμμα, βάσει του μνημονίου που υπόγραψε ο Δήμος με την επιτροπή Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

——————————

Αν το κράτος τα πήγαινε καλά με τις ημερομηνίες και τα χρονοδιαγράμματα, τότε και εγώ θα τα πήγαινα αντιστοίχως καλά.

——————————

Γι άλλη μια φορά καλώ τους επιχειρηματίες και τους πολίτες, να πληρώνουν όσα μπορούν από τα οφειλόμενα που έχουν προς τον Δήμο, για να μπορούμε και εμείς να κάνουμε παρεμβάσεις και έργα. Δήμος χωρίς έσοδα δεν έχει μέλλον. Παραδειγματικά αναφέρω, ότι χρειαζόμαστε 400 χιλιάδες ευρώ, μόνο για τον καθαρισμό των τουριστικών περιοχών.

——————————

Ο εργολάβος για τον φωτισμό και το ταρτάν του σταδίου δεν ξεκίνησε ακόμα τις εργασίες.

——————————

Είναι θετικό ότι ο Βουλευτής ενδιαφέρεται για τη Ζάκυνθο, αρκεί να κινείται σε σωστή κατεύθυνση.

Βιάζεται πάντως να μας κρίνει ο κ. Κοντονής και τους λόγους τους ξέρει μόνο ο ίδιος.

Βλέπω μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον μου επειδή δεν έκανα κάποια χατίρια.

Ο κ βουλευτής που είπε αυτά πιστεύω ότι θα διαψευστεί. Όλοι θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας.

——————————

Το όνειρό μου ήταν από ανέκαθεν να εκλεγώ Δήμαρχος για να βοηθήσω τον τόπο μου. Δυστυχώς μια ομάδα ανθρώπων δεν με ήθελαν Δήμαρχο, όπως δεν με ήθελαν και υποψήφιο Βουλευτή όταν με επέλεξε προσωπικά ο Κώστας Καραμανλής. Κάποιοι τοπικοί παράγοντες με πολεμούσαν και με υποβάθμιζαν, αλλά ο κόσμος με στήριξε και με ανέδειξε, επειδή πίστεψε στις ικανότητες και την εντιμότητά μου. Έγινα Δήμαρχος χωρίς καμιά οικονομική στήριξη από κανέναν.

Εγώ ακόμη και όταν δεν κατάφερα να εκλεγώ βουλευτής διατήρησα ανοιχτό στους πολίτες το πολίτικό μου γραφείο για να έχω επικοινωνία μαζί τους.

Το κόμμα είναι διαφορετικό από το βουλευτή. Θεωρώ ότι ο Βουλευτής Ζακύνθου πρέπει να διατηρεί ανοιχτό πολιτικό γραφείο στον τόπο που εκλέχτηκε. Αν ήμουν βουλευτής θα διατηρούσα ανοιχτό το πολιτικό μου γραφείο στη Ζάκυνθο.

Κάποιοι με κακολογούν και βωμολοχούν γιατί δεν τους έκανα τα χατίρια. Εγώ δεν θα γίνω υποχείριο κανενός, δεν θα ξεφτιλιστώ στα τελευταία χρόνια της ζωής μου. Οφείλω να διαφυλάξω το θεσμό του Δημάρχου.

Για όσους μιλούν απαξιωτικά και υποτιμητικά προς το πρόσωπό μου, απαντώ ότι αποστρατεύθηκα με τον βαθμό του Αντιστράτηγου με πολλούς επαίνους και διακρίσεις στη στρατιωτική μου καριέρα. Γι αυτούς που με κατηγορούν αισχρά και ψεύδονται ασύστολα, θα αποτανθώ στη δικαιοσύνη».


Current track

Title

Artist

Background