Current track

Title

Artist

Background

Γιάννης Τρεπεκλής
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Πλήρης απογοήτευση για το ποσοστό απορρόφησης πόρων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Δεν είμαι παρκαρισμένος συνταξιούχος από τις Βρυξέλλες

Τε 7/06/2023«Περιμέναμε ότι η ΝΔ θα ήταν το πρώτο κόμμα στις εκλογές, αλλά με μια διαφορά πέντε με έξι μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν φανταζόταν ότι η διαφορά θα ήταν στις είκοσι μονάδες. Οι πολίτες έχουν κατασταλάξει ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερότητα, μια σταθερή κυβέρνηση. Αξιολόγησαν θετικά την κυβέρνηση σε πολιτικές που τα πήγε εξαιρετικά, όπως σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, αλλά και στην οικονομία όπου είχαμε μείωση φόρων.

Ο κόσμος δεν είναι σε μαντρί, το συναίσθημα έχει φύγει προ πολλού, ενδιαφέρεται για την τσέπη του, για την επιβίωσή του, για την οικονομία. Αξιολογήθηκε θετικά το πρόγραμμα της ΝΔ, και αποδοκιμάστηκε η τοξικότητα που ανέδυε ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να εμπνέει μια ασάφεια, με αντιφατικές απόψεις δεν πείθει.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ένα βήμα ανόδου, έχει μια θετική πορεία, όμως δεν κέρδισε κάτι από την κατακόρυφη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Στις επερχόμενες εκλογές, ίσως ανέβει λίγο παραπάνω το ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα είναι και πάλι πρώτη, με ένα πολύ υψηλό ποσοστό, που θα θέτει τις βάσεις για την αυτοδυναμία. Αυτή θα εξαρτηθεί και από το πόσα μικρά κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είχε ποτέ για μένα κομματικά γυαλιά. Ανήκω στον χώρο της ΝΔ, αλλά κατεβαίνω στις εκλογές ως ανεξάρτητος, με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, με αποφασιστικότητα για διεκδικήσεις. Δεν ζήτησα το χρίσμα από τη ΝΔ και δεν είμαι κάποιος παρκαρισμένος συνταξιούχος από τις Βρυξέλλες.

Υπάρχει πλήρης απογοήτευση για το ποσοστό απορρόφησης πόρων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τα προβλήματα είναι πολλά, το κράτος έδωσε χρήματα, αλλά δεν έγιναν οι σωστές απορροφήσεις. Που είναι οι χρηματοδοτήσεις για τα Κέντρα Υγείας; Που είναι οι χρηματοδοτήσεις για τον Ιανό; Που είναι οι χρηματοδοτήσεις για τις σχολικές μονάδες; Που είναι οι χρηματοδοτήσεις για την υγεία;

Δεν υπάρχει συνεργασία των Δήμων με την Περιφέρεια. Οι Δήμοι δεν μπορούν να βρουν την κα Κράτσα, να συζητήσουν και να ζητήσουν την βοήθεια που τους αναλογεί.

Σε ότι αφορά τον δρόμο διαφυγής του Ναυαγίου, ήρθε στη Κέρκυρα η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κα Μοθωναίου, μαζί με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής και των Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. Κατέθεσαν τις θέσεις τους και αποχώρησαν. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου που ακολούθησε δεν ήταν παρούσα η κα Μοθωναίου. Πως λέει ότι εγώ πήρα θέση αντίθετη για τον δρόμο διαφυγής; Η Αρχαιολογία πρότεινε να γίνει ένας δρόμος φάρδους τεσσάρων μέτρων, αλλά ομόφωνα το συμβούλιο αποφάσισε να γίνει δρόμος έξι μέτρων, χαλικωμένος όχι με άσφαλτο. Ένας δρόμος δασικός β κατηγορίας, με όλα τα προβλεπόμενα αντιπλημμυρικά έργα.
Επαναλαμβάνω ότι ψηφίσαμε ομόφωνα, επομένως που διαφώνησα εγώ; Από που προκύπτει ότι δεν στήριξα την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Απορώ και εκπλήσσομαι με αυτά που υποστήριξε η κα Μοθωναίου. Είναι τραγικά ψέματα. Θα ζητήσω να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις, αλλά να ετοιμάζεται επίσης για να δώσει εξηγήσεις και για την δική της τραγική διαχείριση.

Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα ανακοινώσω ονόματα υποψηφίων του ψηφοδελτίου μου για όλα τα Ιόνια νησιά και φυσικά την Ζάκυνθο.»


Current track

Title

Artist

Background