Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Προσπαθούμε να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με γιατρούς και κάποιοι στο νοσοκομείο αντιδρούν

Δε 16/01/2023«Η ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν μπορεί να φέρει λάθη και ελλείψεις του παρελθόντος. Ο Πρωθυπουργός διαχειρίστηκε μεγάλες κρίσεις και μας εξέπληξε όλους γιατί καταφέραμε να βγούμε παλληκάρια. Μετά την μείωση των φόρων στην επόμενη τετραετία θα υπάρξει η αύξηση των μισθών. Ο πολίτης μας πιστεύει, γιατί ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά το πράξαμε μέσα στην τετραετία.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα στη δράση «Πολιτιστικές Διαδρομές σε Εμβληματικούς Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία» το έργο «Στερέωση και Ανάδειξη Κτιρίων στο εσωτερικό του Κάστρου της Ζακύνθου» συνολικού προϋπολογισμού 1.058.000,00 ευρώ. Το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλω να συμπληρώσω η μελέτη έχει γίνει από την Περιφέρεια. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η μελέτη για την ανακαίνιση του Μουσείου Ζακύνθου, η μελέτη έχει δημοπρατηθεί και τώρα βρίσκεται στην διαδικασία υποβολής τυχόν ενστάσεων.

Τα παράπονα που εκφράζονται από συμπολίτες μας για το νοσοκομείο Ζακύνθου οφείλονται σε συμπεριφορές συγκεκριμένων ανθρώπων και δεν αφορούν την λειτουργία σε σχέση με την υλικοτεχνική υποδομή του. Σε μία κλινική στην Καρδιολογική έχουμε πράγματι έλλειψη γιατρών, αλλά τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε Διευθυντή στην Κλινική και ταυτόχρονα θα προκηρύξουμε και άλλη θέση καθώς υπάρχει ενδιαφέρον. Όταν παραιτείται ξαφνικά ένας γιατρός από το νοσοκομείο, όπως έγινε στην Καρδιολογική, για να πληρωθεί η θέση του απαιτούνται διαδικασίες οι οποίες είναι χρονοβόρες.

Στην Παθολογική έχουμε τέσσερις γιατρούς εκ των οποίων ο ένας έχει πάρει αναρρωτική άδεια. Αν υπάρχει το πρωί μόνο ένας γιατρός στην Κλινική θα πρέπει να ερωτηθεί η διοίκηση γιατί συμβαίνει αυτό. Και στο παρελθόν που είχαμε πέντε γιατρούς στην Παθολογική το ίδιο συνέβαινε. Πρέπει οι γιατροί να επισκέπτονται μαζί τους ασθενείς. Οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν. Υπάρχουν ευθύνες παντού και στην Διοίκηση του νοσοκομείου και στην Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας γιατί αυτά τα προβλήματα πρέπει να λύνονται.

Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα στην Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική. Τοποθετήσαμε δύο επικουρικούς γιατρούς και σήμερα τοποθετούμε δύο ιδιώτες γιατρούς με εμπειρία και οι γιατροί του νοσοκομείου αντιδρούν. Γίνεται μάχη. Εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με γιατρούς και κάποιοι στο νοσοκομείο λένε ότι δεν τους χρειαζόμαστε και δεν τους θέλουμε. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους. Κάποιοι θέλουν να διαλύσουν το νοσοκομείο για να ικανοποιήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Στον ΟΔΑΖ έχει γίνει ένα πολύ σοβαρό έργο όσον αφορά το θέμα της διαφάνειας για αυτό και η αρμόδια Υπουργός ανανέωσε τη θητεία του Δ.Σ.
Λήγει η θητεία της διοίκησης και των άλλων δύο οργανισμών (Νοσοκομείο-Λιμενικό Ταμείο). Στο νοσοκομείο έγινε μεγάλη προσπάθεια αλλά δημιουργήθηκαν προβλήματα που δεν έπρεπε να δημιουργηθούν. Δεν μπορώ να απαντήσω αν τα πρόσωπα της διοίκησης παραμείνουν στη θέση τους. Το Υπουργείο Υγείας θα αποφασίσει που έχει και την ευθύνη.

Έχει γίνει μια συζήτηση με τον κ. Κόττη για να συμμετέχει στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Η πρόταση είναι δική μου. Είναι θετικός και μιλάει κεντρικά με το κόμμα. Συμφωνώ με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ότι ο κάθε υποψήφιος εκτός από τεχνοκράτης πρέπει να είναι και κοντά στην κοινωνία, χαρακτηριστικά που διαθέτει ο κ. Κόττης.

Δεν είχα ποτέ προβλήματα με την τοπική εκκλησία. Μάλλον κάποιοι που λένε ότι εκπροσωπούν την εκκλησία έχουν προβλήματα με τον βουλευτή. Σε κάποιους που λένε ότι θα βγουν στο μπαλκόνι στις εκλογές απαντώ ότι δημοκρατία έχουμε και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αλλά πρέπει να προσέξουν γιατί έρχεται κύμα κακοκαιρίας.»


Current track

Title

Artist

Background