Current track

Title

Artist

Background

Δημήτρης Βερτζάγιας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος "Δύναμη Ελπίδας" - Γιώργος Τσουρουνάκης

Στόχος μας η σχέση Δήμου-Δημότη να συνάδει με τις δυνατότητες της τεχνολογίας οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής και την εικόνα του νησιού

Τρ 19/09/2023«Είναι κρίμα για τη Ζάκυνθο, η οποία στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί από σκάνδαλα, αυτό που συμβαίνει τώρα με τις ενισχύσεις που έδωσε ο Δήμος στους πλημμυροπαθείς. Για μια ακόμα φορά είμαστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για λάθος λόγους. Προφανώς και υπάρχει οσμή σκανδάλου και πρέπει αυτή η υπόθεση γρήγορα να διαλευκανθεί.

Το πρόγραμμά μας είναι ξεκάθαρο και οργανωμένο. Ως προτεραιότητες έχει την επίλυση των προβλημάτων με τα σκουπίδια, το νερό, το κυκλοφοριακό, την στελέχωση του Δήμου και τη μετάβασή του στη ψηφιακή εποχή. Φυσικά είναι και πολλά ακόμα ζητήματα που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Στο πρόγραμμά μας, οι πολίτες μπορούν να δουν όχι υποσχέσεις αλλά τις δεσμεύσεις μας για όλα τα ζητήματα.

Ένας Δημοτικός συνδυασμός για να είναι παραγωγικός πρέπει να έχει όραμα. Πρέπει λοιπόν να γίνει μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη, δεν αρκεί η επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης Ηλιόπουλου, η οποία να θυμίσουμε ότι προέβλεπε δύο πρόσθετες μελέτες για την νόμιμη και μόνιμη πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα, οι οποίες κόστιζαν ένα ευτελές ποσό, που δεν πλήρωσε η Δημοτική Αρχή Αρετάκη και έτσι δεν προχώρησε το θέμα για να τελειώσουμε οριστικά με αυτό το ζήτημα.

Στη πόλη μας απαιτούνται χώροι στάθμευσης. Ως μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης, είχαμε προτείνει στον Δήμο ένα δημοτικό οικόπεδο στα Καμίνια, καθώς και άλλα οικόπεδα ιδιωτών που θα μπορούσε ο Δήμος να νοικιάσει. Επίσης υπάρχει ο χώρος της παλιάς μαρίνας δίπλα στο λιμάνι, ο χώρος που κάθε χρόνο γίνεται η εμποροπανήγυρη. Άρα χώροι υπάρχουν. Θα διεκδικήσουμε δυναμικά αυτόν τον χώρο από το ΤΑΙΠΕΔ. Θα διεκδικήσουμε να περάσει στη κυριότητα του Δήμου η χερσαία ζώνη του λιμανιού. Έχουμε την πολιτική βούληση για να το κάνουμε.

Θέλουμε να δημιουργηθούν νέες Παιδικές Χαρές. Αν έχουμε δύο με τρία πάρκινγκ περιφερειακά της πόλης, θα δημιουργήσουμε αστική συγκοινωνία, ενώ προτείνουμε και ένα πλωτό πάρκινγκ, με πλωτές εξέδρες που κουμπώνουν μεταξύ τους, οι οποίες τοποθετούνται και αποσύρονται εύκολα, μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στη Σκανδιναβία.

Πρέπει να στελεχωθεί η Δημοτική Αστυνομία, ώστε να ελέγχει για τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και για την εφαρμογή της κανονιστικής. Θα μπορούσε αρχικά ο Δήμος να εξασφαλίσει δημοτικούς αστυνομικούς, παίρνοντας κάποιους για ένα διάστημα από μεγάλους Δήμους, μέχρι να προσλάβει άλλους.

Υπάρχει το θέμα της στήριξης των πρανών της Μπόχαλης και του Κάστρου, ενώ θέλουμε να υπάρχει ένα μόνιμο σύστημα πυροπροστασίας στο Κάστρο. Πρέπει επίσης να φτιαχτεί ο δρόμος της Κούρσουλα, που σήμερα είναι παρατημένος και κλεισμένος. Δεν πρόκειται για κάποιο δύσκολο έργο τεχνικά.

Οι ασφαλτοστρώσεις είναι κάτι χρήσιμο και σίγουρα υπήρχαν δρόμοι στην πόλη που είχαν χρόνια να ασφαλτοστρωθούν. Με ενοχλεί όμως η χρονική στιγμή που γίνονται, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και αυτό δείχνει πως γίνονται για τις εντυπώσεις προεκλογικά. Θα ήθελα ο Δήμος να ασχοληθεί με τα σχολεία και τις προετοιμασίες στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας εν όψει του χειμώνα που ακολουθεί.

Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει τέσσερεις ημερίδες για σοβαρά ζητήματα του τόπου μας, μετά από εισηγήσεις και προτάσεις επιστημόνων και χθες κάναμε την ημερίδα για τη μετάβαση του Δήμου στη ψηφιακή εποχή. Όραμά μας είναι να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά ο πολίτης χωρίς να ταλαιπωρείται. Να λαμβάνει ηλεκτρονικά μια βεβαίωση, ή ένα δικαιολογητικό, να ανατρέχει σε παλαιότερα έγγραφα που ζήτησε να εκδωθούν και να πληρώνει ηλεκτρονικά τις όποιες υποχρεώσεις του στον Δήμο. Υπάρχουν Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τέτοιες δράσεις.

Θέλουμε να υπάρχουν μόνιμα ορκωτοί λογιστές στο Δήμο, ως εξωτερικοί συνεργάτες, ένας έμπειρος Γενικός Γραμματέας, ένας ειδικός σύμβουλος που θα παρακολουθεί τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και μια εντεταλμένη σύμβουλος, γυναίκα, για θέματα ισότητας.»


Current track

Title

Artist

Background