Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Γκλαβάς
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Αρκαδίων

Στον Εισαγγελέα το κοινό ψήφισμά των παραγωγικών φορέων για τα προβλήματα που η Δημοτική Αρχή πρέπει να λύσει

Πα 15/04/2022


«Έχουμε κοινά προβλήματα με αυτά που και οι Κοινοτάρχες διαρκώς επισημαίνουν, στα οποία δεν βλέπουμε ουδεμία βελτίωση. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του σώματος είπε ότι το ψήφισμά μας δεν είναι συναφές με τα αιτήματα των Κοινοταρχών και για αυτό δεν μας έδωσε τον λόγο, όμως πήρα τον λόγο και είπα ότι τα προβλήματα είναι κοινά και επιβαρύνουν άπαντες. Δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα που να μην έχει υποστηρίξει ενέργειες υποκαθιστώντας τον Δήμο. Με ιδιωτική πρωτοβουλία επιχειρηματιών γίνονται εργασίες που ο Δήμος δεν κάνει ως όφειλε.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους Κοινοτάρχες, οι οποίοι σε πολλές των περιπτώσεων πληρώνουν από την τσέπη τους για να γίνουν κάποια βασικά πράγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προχθές, στη Πλατεία Σολωμού καθαρίσθηκε από ιδιώτη το παρτέρι του Διονυσίου Σολωμού, σε χώρο πλήρους αρμοδιότητας του Δήμου. Αναρωτιέμαι, δεν έχει παράθυρο το Δημαρχείο που βλέπει προς τη Πλατεία Σολωμού;

Μιλάμε για παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία, όχι σε απομακρυσμένα που θα μπορούσε να υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν τα είδαν στον Δήμο. Είναι κοινή παραδοχή, ότι ο κρατικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί τους ΟΤΑ, άρα δεν υπάρχει η συνεχής δικαιολογία ότι ο Δήμος έχει οικονομική δυσκολία.

Έστειλα φωτογραφίες όπου έδειχναν κάποιους να αφήνουν στρώματα, ογκώδη και διάφορα άλλα στους τρεις κάδους που υπάρχουν μπροστά από το ξενοδοχείο μου. Τι έγινε; Έκαναν κάτι οι Υπηρεσίες; Δεν θα είμαστε εμείς υπόλογοι για ότι κάνει ο καθένας. Τι κάνει ο Δήμος για να αντιμετωπίσει αυτές τις συμπεριφορές και τις αυθαιρεσίες; Αν κάποιες υπηρεσίες του Δήμου δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν είναι κάτι που μπορεί να βαρύνει εμάς.

Σε ότι αφορά τους καθαρισμούς και ειδικά για την παραλιακή ζώνη του πρώην Δήμου Αρκαδίων, περιμένω να δω πότε θα μας στείλει ο Δήμαρχος μια ευχαριστήρια επιστολή για το ότι επί δύο χρόνια τώρα, εμείς οι ξενοδόχοι με δικά μας έξοδα έχουμε αναλάβει την καθαριότητα. Να μας την στείλει να την βάλω και στο αρχείο του συλλόγου μας. Επί δυόμιση χρόνια, δεν έχει περάσει από εμάς ούτε ένας εργαζόμενος του Δήμου για πεζή καθαριότητα. Αν ο Δήμος θέλει να δώσει την πεζή καθαριότητα σε ιδιώτη, θα πρέπει να έχει και την γνώση. Αμφιβάλλω αν την έχει.

Έρχεται το Πάσχα και δεν είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο υποδομών. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας θα είμαστε φέτος σε μια σχετική κανονικότητα. Θα είμαστε όμως σε μια ευπρεπή εικόνα ή θα περνά ο Επιτάφιος ανάμεσα σε χόρτα με δύο μέτρα ύψος;

Η περιοχή περιμετρικά του Ακρωτηρίου, ο δρόμος από το Κρυονέρι έως το Τσιλιβί, ήταν ο νούμερο ένα δρόμος για το περπάτημα του κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας. Ενώ κατάφερε η Περιφέρεια να εγκρίνει ένα έργο για μια πεζοδρόμηση 376 μέτρων, ανακαλύψαμε ότι στο τμήμα αυτό υπάρχει και δημοτική περιουσία που όμως έχει καταπατηθεί. Προσπαθήσαμε να κινητοποιήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου για να προχωρήσουν στην κατοχύρωση αυτής της δημοτικής περιουσίας, γιατί αν δεν γίνει αυτό, ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στο όλο έργο με αποτέλεσμα να χαθεί. Τελικά χθες ήρθε ο Δήμαρχος, είδε το πρόβλημα και μας είπε ότι θα το λύσει.

Κατανοώ απόλυτα την άποψη του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τζίμη, που δεν θέλει να παρευρεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, διαμαρτυρόμενος για τη στάση του Προέδρου του σώματος. Θα παραδώσουμε στον Εισαγγελέα το κοινό ψήφισμά των παραγωγικών φορέων, με τα προβλήματα που ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να λύσει.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: