Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Στασινόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας

Θα διεκδικήσω το Δήμο Ζακύνθου – Μετά τις εθνικές εκλογές οι επίσημες ανακοινώσεις

Πα 17/02/2023«Όσοι ζούμε στα Ιόνια Νησιά είχαμε πρόβλημα με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούσαν τις δασικές εκτάσεις, αλλά με τη τελευταία εγκύκλιο δίνεται μια λύση. Ως Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε άμεσα αντιδράσει και φαίνεται ότι η κυβέρνηση ακούει και ανταποκρίνεται. Πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες που νομιμοποίησαν τα αγροτεμάχιά τους μετά το 2001. Υπάρχει η καλή διάθεση της κυβέρνησης για να δώσει λύση, όμως υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν οριστικά.

Εκτός από τους συμπατριώτες μας είναι και ο Δήμος ιδιοκτήτης εκτάσεων τις οποίες είναι υποχρεωμένος να τις καταγράψει και να κατοχυρώσει την περιουσία του. Το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας είναι το πιο σοβαρό. Ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει την περιουσία του.

Θα διεκδικήσω το Δήμο Ζακύνθου. Είναι δεδομένο ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε υποψήφιοι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά στρατηγικά επιλέγουμε να κάνουμε τις όποιες επίσημες ανακοινώσεις μετά τις εθνικές εκλογές. Οι Βουλευτικές εκλογές δεν πρέπει να επηρεάζουν τις αυτοδιοικητικές, όμως αυτό ως έναν βαθμό δυστυχώς συμβαίνει.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγάζουμε δελτία τύπου και ανακοινώσεις για διάφορα σοβαρά ζητήματα και στη πορεία αυτό θα το κάνουμε πιο αναλυτικά.

Είμαστε συνεπείς στον λόγο μας και στα έργα μας, δεν έχουμε πει ψέματα σε κανέναν. Ανήθικος είναι αυτός που υπόσχεται κάτι και δεν το πράττει. Θεωρώ ότι ανήθικος και ασυνεπής είναι κάποιος όταν δεν εφαρμόζει το πολιτικό του πρόγραμμα και διαστρεβλώνει την αλήθεια, παρά ένας Αντιπεριφερειάρχης που έχει δηλώσει την επιθυμία του δημόσια να διεκδικήσει στην επόμενη θητεία την θέση του Δημάρχου. Ας είχαν παρουσιάσει έργο να μην αφήνουν κενό διεκδίκησης. Δεσμεύομαι πως αν εκλεγώ Δήμαρχος, θα προσπαθήσουμε να βρούμε μόνιμες λύσεις για τις καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας.

Τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, ελάχιστα έχουν σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικότερα τις δημοκρατικές διαδικασίες. Λένε ότι έχουν εκατομμύρια στο ταμείο του Δήμου, όμως είναι άραγε άμεσα διαθέσιμα αυτά τα εκατομμύρια;

Αυτό που θέλει ο δημότης δεν είναι χρήματα στο ταμείο του Δήμου, αλλά λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και πρώτα απ’ όλα προστασία της υγείας του. Ο πολίτης δεν θέλει να  παίρνει αλατόνερο από το δίκτυο ύδρευσης, επειδή κάποιοι θέλουν να μαζεύουν χρήματα στο ταμείο του Δήμου. Την ώρα που η Δημοτική Αρχή παρουσιάζει την εικόνα ενός οικονομικά εύρωστου Δήμου, υπάρχουν προμηθευτές που διαμαρτύρονται ότι δεν πληρώνονται από τον Δήμο και καταφεύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Επομένως, να δούμε ποια είναι τα πραγματικά διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου. Θα έρθει η ώρα που αυτό θα ελεγχθεί και το μόνο σίγουρο είναι ότι πρώτα θα μπουν στο Δήμο οι ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν τι θα παραλάβουμε και μετά εμείς.

Για ποια οικονομία μιλάει η Δημοτική Αρχή; Είναι ντροπή να σαπίζουν τα μηχανήματα της υπηρεσίας καθαριότητας και o Δήμος να νοικιάζει ξένο εξοπλισμό. Είναι ντροπή μηχανήματα αξίας 2-3 εκατομμυρίων να είναι για πέταμα επειδή ο Δήμος δεν διαθέτει 150- 200 χιλ. για συντήρηση την στιγμή που δαπανά τα ίδια χρήματα για να ενοικιάζει ξένα.

Τα άμεσα προβλήματα θέλουν άμεσες ενέργειες για την επίλυση τους. Τα σκουπίδια είναι στους δρόμους λόγω αδυναμίας αποκομιδής και τα ποντίκια βρίσκονται παντού. Είμαι ο τελευταίος που θα εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο αλλά το γεγονός ότι έχασε τη ζωή του ένας συμπολίτης μας από Λεπτoσπείρωση δεν ευαισθητοποίησε κανέναν;»


Current track

Title

Artist

Background