Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Κωνσταντίνου
Πρώην Υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Θα πρέπει να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και αυτή την μεταβατική περίοδο, αλλά όχι με αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη νέα Δημοτική Αρχή

Πε 16/11/2023«Κάναμε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα και φυσικά της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Ζάκυνθο, σε Δήμο και Περιφέρεια.

Το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του, κερδίσαμε πέντε Δήμους και για 3η συνεχόμενη εκλογική μάχη τον Δήμο Πάτρας, τον 3ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας. Στη Περιφέρεια πετύχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό, ήρθαμε 3οι, ξεπερνώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στον Δήμο πήραμε μεγάλη σταυροδοσία στην πόλη και σε άλλες Κοινότητες, ενώ εκλέξαμε τέσσερεις Προέδρους χωριών, σε Άγιο Κήρυκα, Φιολίτη, Γύρι και Αγία Μαρίνα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι παγιώνεται μια διαφορετική άποψη του κόσμου, ενάντια στην πολιτική που υπαγορεύουν εναντίον του. Ο λαός αντιδρά και μάχεται δίπλα στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Στην Ζάκυνθο υπήρξε ένα πρωτοφανές προεκλογικό σιωπητήριο, ειδικά στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Κάποιοι ήθελαν τον λαό να είναι στο σκοτάδι, να κρύβουν την μπάλα κάτω από το χαλί, να μην αναδεικνύονται τα πραγματικά προβλήματα, να μην παράγεται πολιτικός διάλογος αλλά να έχουμε εκθέσεις ιδεών. Όλοι έπαιζαν τον ρόλο του ανεξάρτητου, αλλά την 2η Κυριακή των εκλογών κατέρρευσε αυτό το σκηνικό. Η ΝΔ είχε υποψήφιους και στα τρία ψηφοδέλτια, με ξεκάθαρη παρέμβαση και στα τρία του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη, ο οποίος έπαιζε μπάλα και με τους άλλους τρεις υποψήφιους Δημάρχους. Τα λέγαμε προεκλογικά, αλλά στον πρώτο γύρο των εκλογών σιωπούσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Στον 2ο γύρο είδαμε ανακοινώσεις στήριξης, ακούσαμε για προοδευτικούς συνδυασμούς και ότι ο κ. Στασινόπουλος είναι ο υποψήφιος της ΝΔ.

Κανείς δεν μίλαγε για τα σοβαρά ζητήματα. Όλοι κατέθεταν εκθέσεις για τα απορρίμματα, αλλά κανείς δεν έκανε λόγο για τον πακτωλό των 30 εκατομμυρίων στον Λίβα, για την καταστροφή του στόλου των απορριμματοφόρων του Δήμου. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση μίλαγε. Εμείς ζητάγαμε μείωση των δημοτικών τελών για μικρές επιχειρήσεις και οικογενειακά νοικοκυριά και αύξηση των τελών στα μεγάλα ξενοδοχεία, γιατί αυτά παράγουν τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων. Αυτά οι άλλοι τα έκρυψαν προεκλογικά, πήγαν με χτυπήματα κάτω από τη μέση και άλλες μεθόδους. Κανείς όμως δεν χτύπησε το μεγάλο κεφάλαιο, κανείς δεν υποστήριξε τον λαό. Εμείς είμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον λαό, ανεξαρτήτως τι κόμμα στηρίζει ή ποιον ψήφισε, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαχαιράδο, ή για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην Αγία Μαρίνα για τη κεραία κινητής τηλεφωνίας. Είμαστε δίπλα σε όλους τους Προέδρους Κοινοτήτων. Με αυτό το σκεπτικό θα κινηθούμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα μας βρουν απέναντί τους, θα είμαστε αμείλικτοι, δύο εναντίον 27.

Τι συζήτηση γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα; ποιος στηρίζει τα χωριά; ποιος ασχολείται με τα σχολεία του νησιού που είναι υπό διάλυση; δεν έχουμε καμιά αμφιβολία και ότι η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Στασινόπουλου θα ακολουθήσει την ίδια πρακτική των προηγούμενων. Όποιος και να εκλεγόταν από τους άλλους τρεις υποψηφίους τα ίδια θα έκανε, την ίδια γραμμή θα ακολουθούσε. Όποιος και να αναλάμβανε Δήμαρχος δεν θα άλλαζε κάτι. Δεν θα διεκδικήσει ο κ. Στασινόπουλος, θα ξεπουλήσει ότι έχει μείνει, ακολουθώντας τα σχέδια της ΝΔ. Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ και της σοσιαλδημοκρατίας. Θα ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα, εκτός μίας Δημοτικής Ενότητας που θα κρατήσει ο Δήμος και θα χρυσοπληρώνουν τον ιδιώτη που θα αναλάβει. Θα ακολουθήσουν την πολιτική των ΣΔΙΤ, όχι μόνο για τα σκουπίδια αλλά και για το νερό. Θα αντιδράσουμε σε αυτά. Θυμίζουμε πως κατάντησε η ανακύκλωση όταν την ανέλαβε ιδιώτης. Κατάντησε μια ανεξέλεγκτη χωματερή η περιοχή του αεροδρομίου, εκεί που είναι το ΚΔΑΥ και ανακύκλωση δεν υπάρχει.

Όλα γίνονται για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν επεξεργάζεται τη λυματολάσπη στον βιολογικό για να την εκμεταλλευτεί η ίδια και την μεταφέρει εκτός Ζακύνθου πληρώνοντας έναν πακτωλό χρημάτων;

Θα πρέπει να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και αυτή την μεταβατική περίοδο αλλαγής της Δημοτικής Αρχής, για την επίλυση τρεχόντων θεμάτων, αλλά όχι με αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη νέα Δημοτική Αρχή. Θα πρέπει να συνεργάζεται η απελθούσα με τη νέα Δημοτική Αρχή.

Καλούμε αύριο Παρασκευή τον κόσμο να τιμήσει την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου. Στις 12.30 το μεσημέρι στον Κινηματογράφο Φώσκολο θα προβληθεί η ταινία ντοκουμέντο «Η ΔΟΚΙΜΗ» του Ζυλ Ντασέν, όπου καταγράφει τα γεγονότα πριν, κατά και μετά το Πολυτεχνείο. Το απόγευμα στις 6 και μισή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-πορεία και συναυλία στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, ενώ την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με τίτλο «Ο ΖΕΣΤΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ».


Current track

Title

Artist

Background