Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος "ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ", Δημοτικός Σύμβουλος

Το “Δίκτυο Συνεργασίας” οφείλει να προστατεύσει την εικόνα του – Σύντομα Διοικητικό Συμβούλιο για να αποφασίσουμε περαιτέρω ενέργειες

Πε 22/12/2022


«Τις τελευταίες μέρες το  “Δίκτυο Συνεργασίας” μπήκε στο στόχαστρο των προεκλογικών επιθέσεων του Δημάρχου. Στοχοποιεί έναν φορέα ο οποίος έχει δημιουργήσει μόνο θετικά αποτελέσματα αξιοποιώντας στο έπακρο το πρόγραμμα leader και απορροφώντας για τη Ζάκυνθο πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ με δικαιούχους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς μεταξύ αυτών και ο Δήμος με 1.200.000€ το οποίο δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει μέχρι και σήμερα. Θέλοντας να πλήξει τους αντιπάλους του χρησιμοποιεί το Δίκτυο Συνεργασίας καθώς μέλη του Δ.Σ. είναι εκ μέρους της Περιφέρειας ο κ. Στασινόπουλος και ο κ. Καποδίστριας, εκ μέρους του Δήμου ο κ. Τσουρουνάκης, ο κ. Καλαμαράς. Εκπρόσωπος του Δήμου στην Γενική Συνέλευση είναι και ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ.Σπίνος καθώς ο Δήμος συμμετέχει στην εταιρεία με το ένα τρίτο του κεφαλαίου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησα από τον Δήμαρχο να τεκμηριώσει όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του και να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, για να λάβω την απάντηση του, ότι το επόμενο διάστημα θα ζητήσει έλεγχο για να δούμε αν υπάρχει κακοδιαχείριση. Δηλαδή βγάζει συμπέρασμα χωρίς να το τεκμηριώνει. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι να δημιουργεί υπόνοιες για έναν φορέα που μόνο θετικό έργο έχει να δείξει. Ανέβασα τους τόνους γιατί σπιλώνει υπολήψεις. Θύμισα στον Δήμαρχο ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Δικτύου, για τα πεπραγμένα του 2019 και 2020, ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Σπίνος ψήφισε την έκθεση διαχείρισης και τις οικονομικές καταστάσεις. Ο κ.Σπίνος είπε στο Δ.Σ. ότι δεν ήξερε τη ψήφιζε όμως με την στάση του έδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται ποια είναι η δική του ευθύνη όταν ψηφίζει και λυπάμαι που αυτός ο άνθρωπος είναι αναπληρωτής Δημάρχου. Δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήξερα τι ψήφιζα. Σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο, υποχρεωτικά είκοσι μέρες πριν την Γενική Συνέλευση αποστέλλονται στους μετόχους μαζί με την πρόσκληση όλα τα οικονομικά στοιχεία, όπως και έγινε, προκειμένου ο κάθε μέτοχος να έχει την δυνατότητα να τα εξετάσει πριν ψηφίσει. Ο κ.Σπίνος δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο του και καλό θα ήταν να παραιτηθεί και από Αναπληρωτής Δήμαρχος και συνολικά από τη Δημόσια ζωή γιατί δεν είναι άξιος να εκπροσωπεί το Δήμο ή τον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος δεν έδωσε στοιχεία αφήνοντας την λάσπη να αιωρείται. Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή τα τελευταία 3,5 χρόνια. Κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα με γενικολογίες. Το ίδιο έκανε και για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όμως ότι κάνει σήμερα και υλοποιεί σε επίπεδο έργων είναι δημιούργημα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, έργα τα οποία είχα χειριστεί προσωπικά ως υπεύθυνος έργων. Τα έργα αυτά υλοποιούνται σήμερα με τον χειρότερο τρόπο. Ο ίδιος έχει να δείξει μηδενικό έργο και αυτό φάνηκε και από την παρέμβαση της κας Μοθωναίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έθεσα το ερώτημα για την απένταξη των σφαγείων σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος επιτέθηκε με υπονοούμενα στην κα Μοθωναίου για την απώλεια της χρηματοδότησης και αυτό προκάλεσε τον δημόσιο διάλογο που έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου η κα Μοθωναίου ξεκαθάρισε τα πράγματα και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους Ζακυνθινούς να μάθουν την αλήθεια. Ο Δήμαρχος δεν είχε κάτι να πει.

Τα έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο leader δεν έχουν προχωρήσει. Φαίνεται η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής. Αυτή την Δημοτική Αρχή θα την πληρώνουμε για πολλά χρόνια, καθώς με τον τρόπο που διοίκησαν διέλυσαν της υπηρεσίες του Δήμου χάνοντας χρυσές ευκαιρίες για τη Ζάκυνθο.

Το “Δίκτυο Συνεργασίας” οφείλει να προστατεύσει την εικόνα του, για αυτό και θα συγκαλέσω σύντομα Διοικητικό Συμβούλιο για να αποφασίσουμε περαιτέρω ενέργειες.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background