Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει το τεράστιο σκάνδαλο “Καϊλή¨ με αστείες δηλώσεις – Οι όποιες πολιτικές ευθύνες δεν μπορεί να βαραίνουν το κόμμα

Τρ 13/12/2022«Δεν γνωρίζουμε αν η υπόθεση Καϊλή σχετίζεται με την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, γεγονός όμως είναι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε αν ήθελε να ενημερωθεί προσωπικά από την ΕΥΠ για το θέμα της παρακολούθησής του και δεν το έκανε. Αυτό αφήνει κάποια ανοιχτά ζητήματα.

Στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο σκάνδαλο και το αντιμετωπίζουν με αστείες δηλώσεις. Το μόνο που δεν μας είπαν είναι να διαγράψουμε εμείς την κα Καϊλή. Δεν γίνεται να λένε ότι σκόπευαν να διαγράψουν την κα Καϊλή, και τελικά να το κάνουν εκ των υστέρων. Διασύρεται η Ελλάδα από αυτό το σκάνδαλο και δυσφημίζεται όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι αστείο να χρεώνουν σε εμάς την κα Καϊλή.

Θυμίζω ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ για ένα θέμα που αφορούσε το Νοσοκομείο Ζακύνθου, έβγαλαν ανακοίνωση και προσπάθησαν να μου το χρεώσουν αφήνοντας πολλά ερωτήματα να αιωρούνται, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ξέρω τα πάντα για το τι γίνεται στο Νοσοκομείο. Θα μπορούσα τώρα και εγώ με ευκολία να έλεγα, ότι ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν Ευρωβουλευτής από το 2014 μαζί με την κα Καϊλή, και αφού δύο ήταν όλοι και όλοι οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης και η κα Καϊλή, πως και δεν ήξερε τι συνέβαινε; Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι όποιες πολιτικές ευθύνες είναι ατομικές, δεν μπορούν να βαραίνουν το κόμμα. Δεν γίνεται τα κόμματα να ξέρουν τι έχει στο μυαλό του ο κάθε Βουλευτής ή Ευρωβουλευτής.

Ενώ ο κόσμος που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι αντί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης είναι η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Το δείχνει συνεχώς και είναι κάτι που δεν θα του συγχωρέσουν οι άνθρωποι που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Είναι δεμένος στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει το ΠΑΣΟΚ στον όλεθρο, κατρακυλά δημοσκοπικά και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και στις κάλπες.

Δεν μπορώ να συσχετίσω την υπόθεση Καϊλή με το θέμα της αγοραπωλησίας των ορεινών της Ζακύνθου λόγω του Κατάρ.
Εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι, που παραμένουν στο σκοτάδι, ανώνυμοι που αυτοαποκαλούνται Ναυάγιο gate και που συνεχίζουν να κατηγορούν μόνο τη ΝΔ για την αγοραπωλησία. Ξεκίνησαν τη δράση τους το 2019. Τίποτα δεν αναφέρουν για τον κ. Πιτσιόρλα και τον κ. Σαγιά, στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν και είναι μέχρι σήμερα, άνθρωποι της PIMANA. Το αποκρύπτουν αυτό και το κάνουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που γράφουν όλα αυτά στο Ναυάγιο gate είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και χθες, σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας είπε ότι τίποτα δεν είχε προκύψει από την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα. Αν λοιπόν είναι έτσι, τότε σημαίνει ότι η αγοραπωλησία και το συμβόλαιο είναι νόμιμα. Θυμίζω ότι το επίμαχο συμβόλαιο επικυρώθηκε από την Υπουργό κα Βαλαβάνη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά πιστεύω ότι ασφαλώς και το επίμαχο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας στην ορεινή Ζάκυνθο δεν είναι νόμιμο. Ζήτησα στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, να προστατευτούν νομικά οι κάτοικοι των ορεινών της Ζακύνθου που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε ένα βράδυ από αυτή την αγοραπωλησία. Να προστατευθούν νομικά, ακόμα και με μια τροπολογία, ασχέτως αν η υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα στα χέρια της δικαιοσύνης. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύω ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτοί οι συμπατριώτες μας θα κατοχυρώσουν τις περιουσίες τους.

Επί τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη Δημοτικού αστυνομικού σε κανέναν Δήμο, όταν στους Δήμους έγιναν προσλήψεις δέκα χιλιάδων ατόμων. Στον Δήμο Ζακύνθου, πέραν της υπό στελέχωσης στη Δημοτική Αστυνομία, ανάλογη εικόνα υπάρχει και στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Το 2023 θα προσληφθούν 1290 νέοι Δημοτικοί Αστυνομικοί και ο Δήμος Ζακύνθου θα έχει την ευκαιρία και πρέπει να ζητήσει αναλογικά ένα με δύο άτομα και στη συνέχεια περισσότερα.

Χθες στη Βουλή συζητήσαμε το θέμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ένστολους με εξακόσια ευρώ και ενώ στην αρχή της συζήτησης η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετική, στη ψηφοφορία ψήφισε κατά. Μέσα σε τέσσερεις ώρες συνεδρίασης άλλαξαν άποψη. Αυτοί θέλουν να διοικήσουν τη χώρα.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background