Current track

Title

Artist

Background

Στέφανος Ξεκαλάκης
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Το ζητούμενο δεν είναι οι επικοινωνιακές κορώνες αλλά οι απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας

Τε 1/02/2023


«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να διαλυθεί η Βουλή. Ε και; O καθένας για το θεαθήναι μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά αυτό που μετρά είναι η ουσία. Η Βουλή διαλύεται όταν λήγει η θητεία μιας κυβέρνησης, ή όταν μια κυβέρνηση προκηρύσσει εκλογές. Πρακτικές σαν αυτές του κ. Τσίπρα, που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής, πλήττουν και απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα.

Φανταστείτε να γίνουν εκλογές, να εκλεγεί μια κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λένε με το καλημέρα ότι δεν θα ψηφίζουν στη Βουλή τίποτα μέχρι να διαλυθεί εκ νέου η Βουλή. Και τα λέω αυτά εγώ, που έχω πει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι χείριστη σε πολλούς τομείς που έχει διαχειριστεί. Έχω επίσης πει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει οδηγήσει τη χώρα με τους χειρισμούς του, με πολλούς τρόπους, σε θεσμική εκτροπή. Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα είναι μόνο πυροτεχνήματα, τίποτα περισσότερο.

Το ζητούμενο δεν είναι οι επικοινωνιακές κορώνες αλλά οι απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Να καταθέσουμε τα προγράμματά μας και να δώσουμε διέξοδο στα προβλήματα του πολίτη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων καταθέτοντας μήνυση στον Άρειο Πάγο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος αυτού του σκανδάλου. Σύσσωμη η ΝΔ αποφάσισε να συσκοτίσει την όλη υπόθεση και να στηρίξει τον Πρωθυπουργό ο οποίος φέρει προσωπική ευθύνη. Όταν κατέθεσε τη μήνυση ο κ. Ανδρουλάκης, είπε ότι προσπάθησαν να τον υποκλέψουν σε μια κρίσιμη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως για να επηρεαστούν οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Καμιά σκιά ή μομφή δεν προκύπτει για τον κ. Ανδρουλάκη από το αποτέλεσμα αυτών των υποκλοπών και θυμίζω ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που αντιστάθηκε κατά του κ. Ερντογάν και μέχρι σήμερα ο μόνος Έλληνας πολιτικός που θεωρείται persona non grata στη γείτονα χώρα. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας πατριώτης.

Προφανώς και δεν συνεργάζεσαι με τη ΝΔ, με τον υποκλοπέα μας. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τη δική του κυβερνητική πρόταση, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές θα πούμε ότι το χάσμα που έχουμε με τη ΝΔ δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τις πολιτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, η υγεία και η παιδεία.

Δεν κάνω αποδόμηση των δημοσκοπήσεων, τις θεωρώ χρήσιμα εργαλεία για κάθε κόμμα και είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπολειπόμαστε σε ποσοστά σε σχέση με αυτά που είχαμε όταν ανέλαβε την προεδρία ο κ. Ανδρουλάκης. Είμαστε όμως 50% πάνω σε σχέση με τα ποσοστά που είχαμε λάβει στις εκλογές του 2019 και θεωρώ ότι θα ανεβάσουμε τα ποσοστά μας γιατί ο κόσμος θα υιοθετήσει τις θέσεις μας. Δεν μας απογοητεύει λοιπόν αυτή η δημοσκοπική κάμψη, θα τα πάμε πολύ καλύτερα στην πορεία.

Έχω ζήσει τη Ζάκυνθο, την αγαπώ και έχω πολλούς φίλους στο νησί. Η Ζάκυνθος διαχρονικά διέπετε από δημοκρατικές προοδευτικές πεποιθήσεις. Όταν δημοσκοπικά είσαι το 3ο κόμμα πανελλαδικά, υπάρχει μια δυσκολία στο να διεκδικήσεις μια έδρα, πόσο δε μάλλον μονοεδρική. Θεωρώ όμως ότι με τις ειδικές κινήσεις που γίνονται στη Ζάκυνθο, από την οποία έχουμε μεγάλες προσδοκίες, μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα πολύ ισχυρό και ανατρεπτικό ψηφοδέλτιο που θα κάνει αίσθηση. Για καλό λοιπόν καθυστερεί η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μας στο νησί. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο κ. Ανδρουλάκης μέχρι τις εκλογές θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο.»