Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δημοτικού Συμβουλίου

Ξεκίνησε η υδροδότηση της πόλης όμως κάποια υπολείμματα πετρελαίου εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στα ντεπόζιτα

Πε 1/02/2024«Δεν ξέρω αν έχουμε φτάσει στο οριστικό τέλος της κρίσης με το νερό. Από χθες η ΔΕΥΑΖ άρχισε την υδροδότηση της πόλης μέσω του δικτύου, όμως φαίνεται πως κάποια υπολείμματα πετρελαίου εξακολουθούν και συγκεντρώνονται στα ντεπόζιτα. Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί υπάρχουν ακόμα κάποια μικρά υπολείμματα πετρελαίου στο δίκτυο.

Θα έπρεπε, πέραν των συνεχών πλύσεων των αγωγών, να γίνονταν και κάποιες πλύσεις από το υδρόμετρο μέχρι το ντεπόζιτο κάθε καταναλωτή. Να είχε ξεπλυθεί η κάθε παροχή ξεχωριστά. Θα έπρεπε από το ντεπόζιτο της κάθε οικίας να διοχετευόταν το νερό ανάποδα προς το δίκτυο, ενδεχομένως με τη βοήθεια κάποιου πιεστικού μηχανήματος της ΔΕΥΑΖ.

Φυσικά και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η συνεργασία της ΔΕΥΑΖ με την ΕΥΔΑΠ. Εμείς αυτό το ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή που συνέβη η μόλυνση του νερού. Ο Διευθυντής του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ κ. Παπαδάκης, όπως και άλλα στελέχη της ΕΥΔΑΠ, τεχνικό προσωπικό, θα έπρεπε να είναι στη Ζάκυνθο από τις πρώτες ημέρες και θεωρώ ότι αν συνέβαινε αυτό θα λυνόταν το πρόβλημα το πολύ μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν συνέβη και πέρασαν είκοσι μέρες μεγάλης ταλαιπωρίας των δημοτών. Οι Ζακυνθινοί φταίμε που δεν ζητήσαμε εγκαίρως τη βοήθεια της ΕΥΔΑΠ.

Πρέπει να γίνουν μελέτες για να καταστεί κάποια στιγμή πόσιμο το νερό της Ζακύνθου. Εμείς έχουμε ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα και έχουμε μελέτη την οποία δεν μας ζήτησε η Δημοτική Αρχή.

Χθες έγινε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, κατά κύριο λόγο με επικοινωνιακό χαρακτήρα. Ο κ. Παπαδάκης μέσα σε λίγες ώρες που βρέθηκε στο νησί, δεν είχε και πολλά να προτείνει γιατί δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί. Εμείς κάναμε μια πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από το Προεδρείο και τη Δημοτική Αρχή, να δρομολογήσουμε την κατάργηση των δεξαμενών και των ντεπόζιτων νερού.

Στο νησί έχουμε δεκαπλάσιο απόθεμα νερού σε σχέση με τις ετήσιες ανάγκες μας και είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ντεπόζιτα και οι πολίτες να αναγκάζονται πολλές φορές να πληρώνουν πανάκριβα το νερό για να τους δοθεί από ιδιώτες υδρομεταφορείς. Θέλαμε μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της προτάσεώς μας, την οποία θα αξιοποιούσε και ο Δήμαρχος για να τρέξει στα Υπουργεία και να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις. Απορώ γιατί δεν συμφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη λύση του προβλήματος. Θεωρώ ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής ήταν μια πράξη μικροψυχίας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ξεκίνησε μια ανεπίσημη συζήτηση και ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κ. Μουζάκης υπέβαλε ένα ερώτημα σχετικά με την απόφαση για τις οδούς 21ης Μαΐου και Αλεξάνδρου Ρώμα. Υπήρχε μια εισήγηση από την υπηρεσία προς τον Δήμο για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα επί των οδών αυτών ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των υδροφόρων. Στη πορεία η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε με σκοπό το κλείσιμο των οδών. Θεωρώ ότι ήταν εκ του περισσού μια τόσο επιθετική ανακοίνωση από το γραφείο του Δημάρχου προς τον κ. Μουζάκη. Μια ανεπίσημη κουβέντα έγινε και έθεσε ένα ερώτημα. Αν είναι δυνατόν να εγκαλούμαι εγώ επειδή δεν «τιμώρησα» τον κ. Μουζάκη που άσκησε το δημοκρατικό του δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση.

Έχει δίκιο που ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κ. Ανδρέας Ξένος εξέφρασε μια δυσαρέσκεια. Ο ίδιος δεν έχει λάβει μέρος σε κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου. Είχαμε πει ότι θα συμμετείχε στη ΠΕΔΙΝ. Εμείς δικαιούμασταν δύο εκπροσώπους, όμως υπό προϋποθέσεις, και στην προκειμένη περίπτωση λόγω της απουσίας του κ. Αρετάκη, θα εκλέγαμε τρεις εκπροσώπους, ενώ αν υπήρχε και άλλη μια απουσία θα μπορούσαμε να είχαμε έως και πέντε. Καταθέσαμε τα πέντε ονόματα του συνδυασμού μας και την ημέρα της συνεδρίασης, αναλόγως και των συσχετισμών, θα ψηφίζαμε. Λόγω κακής συνεννόησης δεν ψηφίσαμε τον κ. Ξένο. Το λάθος έγινε με δική μου ευθύνη και όχι σκόπιμα. Ζήτησα συγνώμη από τον κ. Ξένο, είναι ένας άνθρωπος με τεράστια αυτοδιοίκητη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά. Θα δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τον έναν από τους τρεις εκπροσώπους μας στη ΠΕΔΙΝ, για να πάρει τη θέση του ο κ. Ξένος. Άλλωστε και οι τρεις είναι διατεθειμένοι να του παραχωρήσουν τη θέση τους. Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες.»


Current track

Title

Artist

Background