Current track

Title

Artist

Background

Νικήτας Σπίνος
Αναπληρωτής Δήμαρχος

Υπάρχουν προβλήματα αλλά βρίσκουμε λύσεις

Δε 30/05/2022«Σε ότι αφορά την καθαριότητα, το πρόβλημα έγκειται στο ότι λήγει η σύμβαση των εβδομήντα εργαζομένων που προσλήφθηκαν λόγω COVID. Όμως βρίσκουμε τον τρόπο για να συνεχίσουν αυτοί οι άνθρωποι να δουλεύουν. Υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας είναι με την συζήτηση που θα γίνει αύριο στο δικαστήριο μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στην οποία ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούν. Αν δεν δικαιωθούν, θα πάμε σε δίμηνες συμβάσεις, τις οποίες στη συνέχεια θα ανανεώσουμε με τετράμηνες.

Η κοπή των χόρτων γίνεται από ιδιώτες στα χωριά και είναι θέμα λίγων ημερών να ολοκληρωθούν. Το ίδιο ισχύει και για την πόλη, όμως παρατηρείται ένα πρόβλημα σε κάποια πολυσύχναστα σημεία. Θα τελειώσει και αυτή η διαδικασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στο 1ο Κοιμητήριο θα έπρεπε να υπήρχε η μέριμνα για να μην υπάρχει αυτή την εικόνα. Σήμερα εργάζονται εκεί έξι υπάλληλοι του Δήμου για την κοπή των χόρτων. Σύντομα οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν. Πέρυσι, την ίδια περίοδο κόβαμε τα χόρτα, και το κάναμε αυτό για να μην ξαναφυτρώσουν. Έχει θα έλεγα, υπέρμεγεθυνθεί από κάποιους το πρόβλημα. Πολλοί τάφοι στο 1ο Κοιμητήριο είναι εγκαταλελειμμένοι. Εκ των πραγμάτων θα κόψουμε εμείς τα χόρτα στους τάφους, ενδεχομένως να στείλουμε τον λογαριασμό στους ιδιοκτήτες, αλλά πρακτικά είναι δύσκολο να βρεθούν.

Είναι λογικό ο Διευθυντής Καθαριότητας να ανησυχεί και να προειδοποιεί την Δημοτική Αρχή εγγράφως. Όμως είναι σε καλό δρόμο η επιδιόρθωση των χαλασμένων απορριμματοφόρων, ενώ όπως είπα σύντομα θα λυθεί και το θέμα του προσωπικού.

Πρέπει να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος, η καταλληλότερη αιτιολόγηση, για να κλείσει η Αλεξάνδρου Ρώμα, κάτι που το θέλουμε. Είμαστε σε μια περίοδο πονηρών εποχών και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα εξετάσουμε τη διαδικασία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Είναι ειλημμένη απόφαση, ο ίδιος εργολάβος που ολοκλήρωσε το έργο της οδού Τερτσέτη, να ασφαλτοστρώσει και τον δρόμο του  Καλαμακίου.

Πράγματι διεξάγεται έλεγχος στον Δήμο Ζακύνθου, όχι όμως για κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Είναι ένας έλεγχος που γίνεται σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Θέλουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια. Έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Η πληρωμή των εργολάβων γίνεται αφού προηγουμένως τα σχετικά δικαιολογητικά ελέγχουν και εγκριθούν στην Αθήνα. Στη δική μας Δημοτική Αρχή δεν υπάρχουν οι ρεμούλες που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καρακάς, τους τελευταίους μήνες αφήνει πολλά υπονοούμενα εναντίον μας, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

Σαφώς, από όλες τις τουριστικές περιοχές του νησιού, εισπράττουμε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω των ανταποδοτικών τελών. Από ότι επίσημα γνωρίζω, στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΖ δεν έχουμε νέες συνδέσεις ξενοδοχειακών μονάδων τα τελευταία τρία χρόνια. Εφαρμόζουμε τις αποφάσεις μας.
Έχουμε συνεργάτες για τη βελτίωση της λειτουργίας του βιολογικού, όμως δεν είναι δυνατόν μέσα σε δύο-τρία χρόνια και μάλιστα όταν είχαμε και τα προβλήματα της πανδημίας, να δημιουργήσουμε νέα δίκτυα.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background