Current track

Title

Artist

Background

Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πρόεδρος «Πλεύση Ελευθερίας», πρώην πρόεδρος Βουλής)

Δε 18/07/2016«Δεν έχω καμιά σχέση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή και με κανέναν άλλον που πρόδωσε τα ιδανικά της Αριστεράς.
Είναι αστείο να μιλάμε για έργο Κοντονή στον τομέα του αθλητισμού. Σε αντίθεση με όσα είχε εξαγγείλει για ανεξάρτητη αθλητική δικαιοσύνη, πήρε την απόφαση να επιλέγονται οι αθλητικοί δικαστές από την ΕΠΟ, που ο ίδιος κατηγορούσε.

Απαιτεί σύνεση και προσοχή το ζήτημα του πραξικοπήματος στη Τουρκία. Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη, όταν μάλιστα στη γειτονική μας χώρα καταστρατηγούνται θεμελιώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και συζητείται ανοιχτά το θέμα επαναφοράς της θανατικής ποινής. Δοκιμάζεται η δημοκρατία στη Τουρκία, δοκιμάζεται και η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο καθεστώς Ερντογάν.

Δεν είναι πολιτικό το θέμα των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Δεν αποφασίζει ένας Υπουργός αν αυτοί οι άνθρωποι έστησαν ή μετείχαν σε ένα πραξικόπημα, αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά από τη στιγμή που έχουμε μια κυβέρνηση που ανοιχτά αμφισβητεί τη δικαιοσύνη, τίποτα δεν μου προκαλεί έκπληξη. Άλλωστε είμαστε σε ένα καθεστώς κατάλυσης της δημοκρατίας, από την αρχή της εποχής των μνημονίων.

Ζούμε μια οπερέτα με τον εκλογικό νόμο. Υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία εκλογομαγειρέματος, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Δεν έχει καμιά σχέση η κυβερνητική πρόταση με την απλή αναλογική, την οποία ζητούσαμε από το 2014. Ο κ. Τσίπρας απροσχημάτιστα υπερθεματίζει το όριο του 3% ως πλαφόν για είσοδο ενός κόμματος στη βουλή, αλλά θα έρθει η ώρα που ο ίδιος θα αναζητά το ποσοστό του 3% για να μπορέσει να μπει το κόμμα του στη βουλή, τότε θα συνειδητοποιήσει ότι έπεσε κάτω από το 3%.

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που την στηρίζουν, να δημιουργήσει μια πλαστή πραγματικότητα, δεν θα το πετύχει. Η ιστορική πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται, είναι ότι την εποχή που εγώ, όταν μετείχα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα πρόσωπα, παλεύαμε να κάνουμε πράξη αυτά που υποσχεθήκαμε στον Ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας και αυτοί που έμειναν στο κόμμα του, πούλησαν την χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά καταλύει τις ανεξάρτητες αρχές, συνδιαλέγεται και διαπλέκεται, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα τοπίο παραποίησης της πραγματικότητας. Βεβαίως και δεν σταμάτησαν ούτε οι αυτοκτονίες, ούτε η εξαθλίωση του λαού, αντίθετα η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Παρατηρούμε μια απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα, όμως ο λαός βλέπει, κρίνει και σύντομα θα τιμωρήσει αυτούς που πούλησαν την χώρα και τα ιδανικά τους για να μείνουν σε μια καρέκλα.

Η υπόθεση Siemensείναι ένα ανοιχτό κορυφαίο σκάνδαλο, είναι το σκάνδαλο των σκανδάλων. Η τελευταία του πράξη, ήταν η προσπάθεια του κ. Στουρνάρα για συμβιβασμό. Αυτός ο επιχειρούμενος συμβιβασμός δεν ακυρώθηκε ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την εποχή που ήμουν στη κυβέρνηση, ξεκίνησα με δική μου πρωτοβουλία μια εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο και μάλιστα είχα εισηγηθεί στον κ. Τσίπρα να βάλουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την υπόθεση Siemens, γιατί ήταν μια υπόθεση μείζονος σημασίας για τη Γερμανία και την κυρία Μέρκελ. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, ο κ. Τσίπρας με την διάλυση της βουλής, διέλυσε και την εξεταστική επιτροπή, ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε αυτή η υπόθεση ως διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας.

Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποφάσισε με το ξεπούλημα της χώρας, να ξεπουλήσει και το σκάνδαλο Siemens. Ο κ. Τσίπρας υπακούει σε όλα όσα του υπαγορεύει η κυρία Μέρκελ και για εσωτερική κατανάλωση εμφανίζεται ως το λιοντάρι που δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποχρέωση να καταγγείλει το χρέος ως παράνομο και απεχθές, να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες ιδιωτικοποιήσεων που είχε υπογράψει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις όπως τις παρουσιάζουν, αλλά για εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, που είναι συνταγματικά παράνομες.

Απολύτως έκνομη η δράση του ΤΑΙΠΕΔ και του κ. Πιτσιόρλα. Οι κ.κ. Σαγιάς και Πιτσιόρλας κινούνται επιζήμια για την χώρα με τη συνενοχή της σημερινής κυβέρνησης. Πριν τις εκλογές του 2015 είχαμε δεσμευτεί ότι θα καταργούσαμε το ΤΑΙΠΕΔ, αντίθετα είδα προς μεγάλη μου έκπληξη τον κ. Τσίπρα να διορίζει πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ τον κ. Πιτσιόρλα, που σήμερα περιφέρεται παντού ως εθνικός μεσίτης. Όλα αυτά αποτελούν μια μεγάλη ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ.»     


Current track

Title

Artist

Background