Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Τουρκάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ

Έγκριση για τη δημοπράτηση έργου αναβάθμισης του βιολογικού και της λειτουργίας του από τον ανάδοχο της προμήθειας

Τε 19/06/2024



«Την περασμένη Δευτέρα στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ πάρθηκε η απόφαση που θεωρώ ότι κινείται προς την οριστική επίλυση του προβλήματος της λειτουργίας του βιολογικού. Εγκρίθηκε η μελέτη ύψους τριών περίπου εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση των μηχανημάτων του βιολογικού και ταυτόχρονα για τη λειτουργία του για τους επόμενους 72 μήνες, από τον ανάδοχο της προμήθειας.

Ο βιολογικός και η ΔΕΥΑΖ στερούνται επιστημονικού προσωπικού. Έχουμε κάνει τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού, όμως δεν ξέρουμε πότε αυτές θα ολοκληρωθούν. Εμείς όμως με τα νέα αυτοματοποιημένα μηχανήματα που θα παραλάβουμε πρέπει να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι το καλύτερο θα ήταν αυτός που θα μας προμηθεύσει τα μηχανήματα να είναι και αυτός που θα τα λειτουργήσει. Μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου θα έχουμε ολοκληρώσει τον διαγωνισμό και εν συνεχεία ο ανάδοχος θα φέρει και τα μηχανήματα, μια διαδικασία που έχει χρονοδιάγραμμα ενός έτους. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι τον Μάιο του 2025. Υπάρχουν βέβαια οι διαδικασίες της ομαλής ροής χρηματοδότησης και της εξεύρεσης των μηχανημάτων οι οποίες ενδέχεται να καθυστερήσουν την παράδοση του έργου.

Το άλλο μεγάλο θέμα που μας απασχολεί είναι η επέκταση του βιολογικού, που μπορεί να γίνει σε διπλανό οικόπεδο με την κατάλληλη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Ο μελετητής θα λάβει υπόψιν του όλα τα στοιχεία και αν χρειασθεί η δημιουργία μικρών βιολογικών σε τουριστικές περιοχές, είναι κάτι που θα το εξετάσουμε.

Θα είναι χρονοβόρα η διαδικασία στο να αναζητήσουμε ένα νέο οικόπεδο σε κάποιο σημείο του νησιού για τη δημιουργία ενός νέου βιολογικού. Είναι πιθανό να υπάρξουν αντιδράσεις για την επέκταση του υπάρχοντος βιολογικού, όμως εμείς πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα εφαρμόζοντας τους νόμους.

Έχουμε κάνει εργασίες στον βιολογικό, που θα παρουσιαστούν σε μια επόμενη δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ τις επόμενες ημέρες. Θα αναλύσουμε τι παραλάβαμε και τι έχουμε κάνει.

Έχει αποδώσει η εισπρακτική πολιτική που εφαρμόζουμε, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα γιατί έχει ξεκινήσει η διαδικασία και των κατασχέσεων λογαριασμών για οφειλέτες. Ίσως την επόμενη εβδομάδα να έχουμε και την επίλυση του θέματος με τη VOLTERRA.»


Current track

Title

Artist

Background