Current track

Title

Artist

Background

Αγγελική Αυγουστίνου
Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Ναυάγιο: Tον Σεπτέμβριο η διαχείριση στο Δήμο και η εξεύρεση του αναδόχου που θα υλοποιήσει τα έργα

Πε 1/08/2024



«Διττός ο σκοπός της χθεσινής τηλεδιάσκεψης για το Ναυάγιο με τα συναρμόδια Υπουργεία. Να τρέξουμε γρήγορα ώστε να πάρει τη διαχείριση ο Δήμος, κάτι για το οποίο θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή και παράλληλα να γίνουν φέτος τα έργα διάσωσης του πλοίου, σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Φαίνεται ότι την διαχείριση θα την πάρει αποκλειστικά ο Δήμος. Έπεσε στο τραπέζι και το θέμα των εσόδων που θα έχει ο Δήμος,  ενδεχομένως και η πολιτεία. Δεν συμφωνήθηκε κάτι, αλλά σίγουρα τα έσοδα του Δήμου θα είναι πολύ μεγάλα.

Η συζήτηση χθες επικεντρώθηκε στα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα στη παραλία και στο πλοίο. Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που θα επιταχύνει τις διαδικασίες και σε αυτό θα βοηθήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Προχωράμε παράλληλα τις διαδικασίες και για τη νομοθετική ρύθμιση και για την εξεύρεση του αναδόχου που θα υλοποιήσει τα έργα. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον οι διαδικασίες.

Συμμετείχα μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ κ. Τουρκάκη, σε μια συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκη και που αφορούσε το θέμα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών στα Ξύγκια. Ξεκινάμε τη διαδικασία της μελέτης και ανεύρεσης χρηματοδότησης για τη δημιουργία καταδυτικού κέντρου, ενώ προχωράμε και το θέμα του περιπατητικού τουρισμού. Θέλουμε να αναδείξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιά σε αμπέλια, κηπευτικά και σταφίδα λόγω του καύσωνα της 19ης Ιουλίου, παρακαλούνται μέχρι την Δευτέρα 5 Αυγούστου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να αποζημιωθούν.»


Current track

Title

Artist

Background